Colposcopia
Buna! In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care participa la acest forum... multe dintre raspunsurile pe care le-am cautat adeseori le-am gasit aici, prin voi.
In al doilea rand, as vrea sa intreb daca este posibil ca o colposcopie efectuata in jurul perioadei de ovulatie poate influenta aparitia menstrei.
Mai exact, la inceputul lunii aprilie, pe data de 5 am efectuat o colposcopie (data la care, dupa calculele mele, ar fi trebuit sa fiu la ovulatie este in jur de 6-7 ale lunii), in urma careia am avut (dupa vreo 2 zile) o sangerare usoara care a durat in jur de 2-3 zile. Pe data de 21, conform "orarului" meu, trebuia sa ma aflu deja in prima zi de menstruatie. Suntem deja in 27 si
... nimic. Mi-am facut deja 2 teste de sarcina, amandoua avand rezultatul negativ. Am uitat sa mentionez ca rezultatul colposcopiei, urmat de examen citolog, a fost de colpita, pentru care mi s-a recomandat tratament cu Macmiror si Flagyl (ovule), timp de 20 zile, tratament pe care urma sa-l incep dupa terminarea primei menstruatii de la data colposcopiei. Apreciez orice sfat pe care il pot primi, multumesc!
Raspunsuri
ange spune:
bun venit la noi!
vad ca esti membru nou![]()
daca-ti face colposcopie cu biopsie atunci cam da!
la cateva zile vei avea menstruatie.
pana la menstra vei avea sangerari...
cristina1974 spune:
Buna ziua la toata lumea!
Ma numesc Cristina, Locuiesc in Londra si sunt insarcinata in 10 saptamani, implinite ieri. Anul trecut am facut un test de depistare a cancerului cervical, iar rezultatul a fost socant pentru mine. medicul de familie mi-a spus ca as fi in stadiul doi precancer, asa ca a trebuit sa urmez o colposcopie cu biopsie, care a infirmat vorbele doctoritei atotstiutoare care ma bagase in sperieti. mai mult, in scrisoarea primita de la clinica de colposcopie se spunea ca, deocamdata, nu mi se va da nici un fel de tratament pt schimbarile din celulele mele, intrucat uneori ele pot disparea de la sine. Am fost fericita, am zis ca totul este ok si m-am dus la o clinica de specialitate sa intreb daca in conditiile astea as putea incerca sa am un al doilea copil. Raspunsul a fost afirmativ, asa ca iata-ma azi graviduta in saptamana a 11-a deja. Azi, insa, am avut stupoarea sa gasesc o alta scrisoare, cum ca trebuie sa repet colposcopia. Am intrat in panica, deoarece cand mi-au luat biopsia, am lesinat de durere, si stiu ca chestiile astea nu se fac cand esti insarcinata. i-am sunat sa le spun ca sunt gravida, si mi-au spus ca TREBUIE sa repet colposcopia. Sunt disperata, nimeni nu imi zice nimic mai mult, nu vreau sa pierd sarcina asta, pt ca am mai pierdut una anul trecut in 11 saptamani. Va rog mult, dati-mi un sfat, ce sa fac, unde sa ma duc, cum sa reusesc sa ma linistesc.
Eu am si problema asta ca nu suport durerea absolut deloc, si in momentul in care emotiile imi devin foarte puternice, lesin si incep sa am necazuri cu inima. Prima fetita am nascut-o intr-o clinica particulara din Dubai, si, chiar si asa, au fost destule probleme, avand si preeclampsie. Multumesc din suflet.
cristina lutac
ange spune:
Cristina,primul lucru in primirea vestilor "socante" este sa-ti pastrezi cumpatul si sa fii cat poti de realista.Daca tu lesini inainte de a te urca pe masa de tratament atunci nu faci nimic.
In timpul sarcinii nu-ti vor face nimic.Cancerul de col nu se dezvolta peste noapte si nici in alea 9 luni de sarcina.
Nasti linistita,mergi cu sarcina pana la capat si apoi te ocupi de "anomaliile" colului.
Binenteles ca poti sa ai si 10 copii nu doar 2!![]()
Parerea mea este sa mergi la clinica,sa asculti ce ti se spune,sa ceri sa ti explice ceea ce ai si ceea ce e de facut si sa urmezi intocmai indrumarile medicilor.
Precancerul de col este 90% vindecabil.Toate celulele alea anormale o sa ti le scoata,arde,taie ,rupe,nu stiu ce sa mai zic ca sa ma intelegi.
Colposcopie este normal sa faci la 6 luni chiar insotita de biopsie dupa un precancer.dar din colpo si biops. nu a murit nimeni.Si zau daca doare chiar in halul ala incat sa lesini![]()
Mergi la clinica si te astept cu vesti.
De ai si alte nelamuriri poti sa-mi scrii pe privata![]()
Sanatate maxima.
ange,mamica de 2 ori
cristina1974 spune:
Ange, multumesc mult pentru incurajari si sfaturi. M-am mai linistit un pic, insa oricum am sa imi sun si moasa care se ocupa de mine, sa vad ce zice.
Cred ca la mine e si problema ca nu am incredere deloc in sistemul de sanatate de aici, de anul trecut, cand nu au facut nimic sa imi pot pastra bebelusul pe care l-am pierdut la 11 saptamani, ci m-au pasat de la unul la altul.
Oricum, multumesc inca o data.
Multa sanatate la toata lumea
cristina lutac
ralucamat spune:
[quote]Originally posted by ange
bun venit la noi!
vad ca esti membru nou![]()
daca-ti face colposcopie cu biopsie atunci cam da!
la cateva zile vei avea menstruatie.
pana la menstra vei avea sangerari...
Da, sunt un membru nou
, de aceea iti multumesc pentru sfat. Intr-adevar am sangerat dupa colposcopie (dar foarte putin, nu ca la menstruatie)... insa nu ma asteptam sa nu imi mai apara menstruatia. Pe mine nu ma ingrijorau sangerarile acelea ... ci faptul ca au trecut deja 35 zile.. si nimic. Este posibil ca testul de sarcina sa-l fi facut prea devreme (l-am facut in a 32-a zi)? Multumesc inca o data pentru ajutor!