Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (50)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Ehe, se vede ca bucatele de la Paste au cazut greu la stomacelul mamicilor!
Buluci, cu suculetul e scandal mare la noi. Prima oara l-a acceptat, iar peste cateva zile se stramba de parca ziceai ca-i dau pelin! Eu i-am dat intai suc de morcov (cu lingurita, asa ca acum toate bavetelele si o parte din bluzite sunt colorate, ca nu stiu cu ce sa le mai spal sa iasa curate), apoi suc de mar si de 2 zile am inceput sucul de portocale. Acum ii amestec sucul de mar cu cel de morcov si se pare ca il mananca mai bine. Sa zicem ca papa cam 40 ml (eu il pun intr-o canita si i-l dau cu lingurita, deci nu stiu exact cat suc iese; dar, oricum, nu se omoara mancand).
Of, eu nu stiu ce sa ma mai fac. Noki, eu gandesc ca esti o fericita cu un copil asa papacios! 240 ml? Eu as fi superincantata sa ma trezeasca noaptea sa-i dau sa manance. De cand am trecut pe Milumil 2 si-a mai scos o masa din alea 5 si, in loc sa pape mai rar dar mai mult, ea papa mai rar si mai putin. Unde papa ea 200 ml acu' 2 saptamani, de 3 zile-ncoace are mese la care nu depaseste 100 ml ! Eu tot trag sperante sa fie din cauza vaccinului facut pe 12 Aprilie ale carui efecte sunt intarziate! Deci, ca sa-ti raspund la intrebare, dupa ultima masa (la ora 20 sau 22) adoarme cel tarziu la 23 si doooarme pana la 7.30-8. Fara nicio trezire.

Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania

3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

MANDY, mor de ciuda ca numai gasesc articolul ala...numai stiu cum am cautat pe google ca nu am cautat cu "decalotare" cu altceva, dar numai stiu.
am gasit asa:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Sexologie/Circumcizia_520.htm

Protectia: asa cum pleoapele protejeaza ochii, preputul protejeaza glandul si il pastreaza moale, umed si senzitiv. Mentine de asemenea caldura optima, echilibrul PH si curatenia. Glandul nu contine glande sebacee – acesta nu produce sebum sau uleiuri pentru hidratarea pielii sale. Cel care produce sebum este preputul, cu rol de mentinere a sanatatii suprafetei glandului.

Apararea imunologica: membranele mucus care se afla la toate orificiile corpului constituie prima linie de aparare imunologica. Glandele prezente in preput produc proteine antibacteriale si antivirale cum sint lisozomele. Lisozomele sint prezente si in lacrimi sau laptele de mama. Celulele specializate Langerhans, componenete ale sistemului imunitar, se sint produse din abundenta de preput. Celulele plasma din mucoasa preputului secreta imunoglobine, niste anticorpi cu rol de protectie importiva infectiilor.

Decalotarea fortata nu va conduce la o mai buna igiena pentru ca oricum igiena si curatirea se fac in mod natural de catre preput, care produce lisosome antibacteriene si anticorpi. Iata de ce in medicina se spune ca un penis intact este "selfcleaning" (autocuratator), asa cum sint spre exemplu ochii sau organele genitale ale fetitelor. Singura actiune de igiena necesara este limpezirea externa cu apa, fara sapun, cum se procedeaza cu oricare alt organ de perceptie. Sapunul este cauza principala a infectiilor si nu existenta preputului sau faptul ca acesta este atasat de gland in copilarie. Sapunul usuca pielea, dand nastere la crapaturi. Acestea constituie o poarta deschisa in calea infectiilor si contaminarii cu virusi din mediu. Sapunul distruge bacteria de piele cu rol in mentinerea PH neutru, natural, iritand tesutul subtire, de tip mucus, din zona genitala.

Ingrijirea preputului
Un penis natural nu necesita nici o ingrijire speciala. Preputul unui copil, ca si pleoapele, este autocuratator. Pentru acelasi motiv pentru care nu este recomandabil a se ridica pleapele pentru a spala globul ocular, nu este recomandat a se retrage preputul unui copil si spala glandul. Imersia in apa simpla, in timpul baii, este suficienta pentru a mentine un penis intact curat.

Emolientul alb ce apare sub preputul copiilor se numeste smegma. Smegma este cea mai neinteleasa substanta naturala. Smegma este curata, nu murdara, si este necesara. Hidrateaza glandul si il mentine moale si umed. Proprietatile sale antibacteriene si antivirale ajuta la mentinerea penisului curat si sanatos. Toate mamiferele produc smegma. Thomas J. Ritter, MD, a subliniat importanta ei cand a comentat ca “ regnul animal ar fi incetat probabil sa existe fara smegma”.

Studiile arata ca este cel mai bine a nu se utiliza sapun pe glandul penisului sau in interiorul preputului. Retragerea fortata si spalarea preputului unui copil distruge flora bacteriana care protejeaza penisul de germenii din mediu, care pot cauza iritatie sau infectie. Cea mai buna metoda de ingrijire a unui penis intact, la
copii, este sa il lasam in pace. Dupa pubertate, barbatul poate usor sa limpezeasca glandul si preputul cu apa calduta, dupa cum doreste.

Si articolul:
Childbirth Educator Today

Igiena intima a penisului intact
de James E. Peron, Ed. D.
In societatile unde circumcizia de rutina a fost obisnuita pentru mai multi ani, chiar si parintii care isi protejeaza fii de circumcizie s-ar putea sa aiba intrebari referitoare la igiena penisului intact.

Oare ar trebui retras preputul pentru curatare corespunzatoare? La ce varsta preputul copilului devine retractabil?

Lasati preputul in pace; spalati doar ceea ce este extern si vizibil.
Niciodata nu retractati cu forta preputul si nu permiteti nimanui sa faca asta.
Asigurati-va ca ingrijitorii fiului vostru inteleg ca preputul nu trebuie retras ori manevrat.
Stai totdeauna cu fiul tau in timpul vizitelor medicale.
Cand inveti copilul sa se spele lasa-l pe el sa isi retraga preputul daca doreste. Nu il va retrage dincolo de punctul de discomfort.
Nu este nevoie ca preputul unui copil sa fie retras regulat pentru curatare pana la sfarsitul pubertatii. Nu trebuie retras in copilarie.*
Dar despre smegma si igiena?

Unii sfatuiesc parintii ca preputul trebuie curatat cu grija pentru a indeparta smegma ce se formeza dedesupt. Smegma este un lubrifiant natural care se formeaza intre preput si gland. Apare rar in cazul baietilor necircumcisi al caror preput nu a fost retras fortat; acesta substanta este rareori produsa in timpul copilariei. In timpul pubertatii, aceste secretii naturale tind sa creasca, actionand ca un lubrifiant natural intre preput si gland cu rol de a proteja si a permite preputului sa gliseze usor peste gland asa cum natura a intentionat la varsta aceasta. Pana la milocul adolescentei, preputul devine complet retractabil iar igiena o chestiune simpla. Orice acumulare a acestor substante lubrifiante naturale poate fi usor curatata in timpul baii.

Dar iritarea sau mancarimile preputului?

Daca un nou-nascut are iritatii ale preputului aplicati pur si simplu un unguent protectiv cu vitamina E, antibiotic, etc. Nu incercati sa retrageti preputul. Iritatia va dispare de obicei in cateva zile.
La unii nou-nascuti se poate intampla sa apara mici "perle" sub preput. Acestea sint celule de piele de pe gland si odata cu separarea graduala a preputului acestea vor fi eliminate treptat. Rareori constituie o problema.
Unii baieti s-ar putea plange de iritatie si mancarimi ale preputului. In mod interesant, acest lucru se intampla de regula cu acei baieti al caror preput a fost retractat regulat timpuriu.
Baietii activi jucandu-se afara pot ocazional sa colecteze nisip sau murdarie in deschiderea preputului. Acesta poate ajunge intre preputul interior si gland cauzand iritatii minore. Daca preputul este partial sau total retractabil, usor retrageti preputul si limpeziti zona cu apa calduta.
Daca preputul nu este retractabil sau devine umflat nu il fortati. Spalati zona si aplicati un lubrifiant calmant la varf si pe zonele expuse. Amintiti-va sa reasezati preputul in pozitia lui normala de "odihna."

--------------------------------------------------------------------------------
(*Retragerea fortata a preputului poate cauza rupturi usoare ale pielii si mucoasei. Acest lucru poate conduce la sangerare si durere considerabila, deschizand calea unei potentiale infectii si iritatiilor. Daca acest lucru se face regulat, se formeaza un tesut cicatrizat in jurul deschizaturii preputului sau intre preput si gland.)

James E. Peron, Ed. D. are publicatii in literatura de specialiate si este fondator al Childbirth Education Foundation, P.O. Box 251 Oxford, PA 19363 Phone: (717) 529-2561 Email: jperon@epix.net

--------------------------------------------------------------------------------
Citation:
Peron JE. Care of the intact penis. Midwifery Today (November) 1991; Issue 17:24.

(File revised 22 April 2003; translated September 14, 2004)
Translated by T. Marcu

http://www.cirp.org/pages/parents/peron1/

inca nu l-am gasit pe ala, dar mai caut...

poate mamicile de baietei...ne spun si noua cate ceva....

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Joy, nu era ceva legat de fimoza? Parca asa tin minte....si era scris de un medic Mircea si nu mai stiu cum?

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

da MANDY, despre fimoza cautasem eu ceva, asa am dat si acum cautarea pe google, dar nu am gasit articolul..
da este ceva d pe nounascuti, http://reclama/0-12.html?id=129 dar era un articol mai mare....

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

kko reclama...vroiam sa zic ww.nou-nascuti.ro
http://ww.nou-nascuti.ro/0-12.html?id=129

hahhaha l-am pacalit mai pui un w acolo....

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

A fost super la botez !
Pentru ce m-am stresat asa tare????

Lordra, si voi ati avut botezul azi?

Atunci:

Ina Ela si Lordra, sa ne traiasca crestinele !!!

Atena la multi ani pe azi-maine , impliniti 6 luni!!!

(Eu urez la multi ani sarbatoritilor de 6 luni pentru ca e o varsta "rotunda" si pentru ca imi amintesc care cum a nascut , asa, pe rand si ma iau emotiile... )

Cu diareea cred ca a fost mai mult alarma falsa, practic vineri a facut de cam multe ori, dar i-am dat seara niste mucilagiu de orez modern (la sfatul dritei) adica cereale pt bebei de orez diluate in apa si de atunci numai san. Si ieri si azi, a facut de cate 3 ori, normal pt ea. O sa reiau diversificarea de maine, in functie de cum mai merge treaba. Cu marul cu cereale, care nu i-a facut pb.

Cu fundicul deja e roz (nu mai e rosu), tot cu oxid de zinc (Nivea) i-am dat.

Noki eu n-o invinovatesc deloc pe doctorita, cred ca m-am aruncat eu la prea multa supita (mai multa decat a zis ea)

Daca ai intrebat pe undeva de mobila la comanda (sorry, eu n-am vazut unde, oi fi "diagonalizat"), eu tot cu Sipro votez.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

ok, mersi.Merge

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitic-03 spune:

Seara buna fetele!
Cer scuze dar n-am nici o tragere sa scriu mai mult!
Sa va traiasca proaspetele CRESTINE, si bine ca a iesit bine!!!
Saru`mina LAVI02 pt urari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna noaptea fetelor.

Maine ma intorc in Buc. si nu stiu daca am timp maine dim sa zic si eu "Sa va traiasca crestinele si sa va bucuratzi toata viatza de ele si de realizarile lor."

Pitic 03,Ralu D,Pischi 2003 si Joy 04 sa va traiasca puii si sa fie sanatosi si voiosi!!!

Dureri de spate am si eu cu carul dar la mine e explicabil la tonajul meu!!! Oricum mi-am facut analizele aici la cumnatul meu si el zice ca-s bune deci...nu am mari lipsuri asa ca....ma pot apuca de un regim alimentar mai....de regim pt ca sa nu dauneze nici lapticului care mai e si sa mai dau si eu kg jos. O sa tb sa ma apuc ca.......nu ma mai tzim picioarele. Cel mai tare ma dor genunchii si o glezna care fuse luxata si toate astea din cauza greutatzii. Deci e cazul sa dam jos cat mai multe kg.Asa ca....eu o sa incep incet incet sa mananc muuult mai ponderat.

Hai ca ma duc si eu la nani ca fi'miu rupe tzarcul si imi face pofta asa ca...Somn usor!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Gata m-am trezit!!!

Vad ca schimbul 2 .... cam slabutz. Fetelor ce facetzi???

Eu de fapt am intrat pe fuga ca am uitat sa mentzionez ca Stefan este posesor de 2 dintzisori de alaltaieri seara. Asa ca....am un soricel frumusel!!! E ok, nu e marait, dar roade tot ce prinde.

Acum ies ca tb sa imi fac bagajele si sa plec spre Bucuresti. daca am timp diseara am sa intru sa va mai povestesc.

Va pup si....pe curand.!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput