M-am hotarat....adoptie (36)
Raspunsuri - Pagina 7
aissa spune:
Mada bine ai venit! Succes pe drumul asta!
Nu stiu ce analize faci dar eu sigur nu am dat 1800000 pe ele. Ce ti-au cerut? Eu am platit avizul psihologic si sa zicem ca iti mai cere HIV (care cred ca e in jur de 300 mii) dar in rest? Mi se pare o suma mult prea mare, pe mine toata adoptia nu m-a costat 1800000, in mod sigur, desi nu am facut socoteli.
Cristina si Ale (30.09.2004)
irina_g spune:
Madalina, nu stiu cat mai costa acum testele (voi afla curind pt ca tb sa refac atestatul) insa anul trecut m-au costat aprox 2.000.000 lei analizele medicale (asta incluzind atat HIV cat si testul psihiatric si interne)
Eu le-am facut la un centru medical si cei de la DPC au zis ca e OK.
Voi vedea anul acesta ce surprize ma asteapta. Sper insa sa nu.
Bafta multa si nervi de otel. Ai nevoie.
E greu acum insa cind vei avea puiul acasa , toate grijile si piedicile vor fi doar un vis urat.
Tin pumnii sa fie bine.
Irina si Mihai
MadaJianu spune:
Multumesc mult pt sustinere...ce bine este sa vezi si alti oameni se preocupa de aceleasi lucruri...
pai, sincera sa fiu mie nu mi-au spus clar ce analize sa fac...nimeni nu stie pe la adoptii unde am fost...am aflat si eu de la unu si de la altul ca trebuie sa fac venericele (170.000 lei) HIV (300.000 si ceva lei) pulmonarul (100.000 si ceva lei) si psihologicul care cel mai ieftin l-am gasit la 800.000 lei. Acum nu imi aduc aminte bine sumele, doar psihologicul stiu cat costa. oricum, facusem socoteala ca numai pe mine si pe sotul meu ne costa impreuna 3.600.000 lei. enorm dupa parerea mea...dar dc intr-adevar asa sunt preturile, strangem bani si facem si asa. voiam sa vad dc chiar nu am gasit eu ce e mai ieftin sau asa sunt peste tot.
oricum, nervi de fier sper ca am, nu de alta, dar de mult timp astept momentul asta...sper sa mearga totul cum trebuie.
va pup.
Mada
boo__boo spune:
MADALINA bine ai venit in familia noastra si, cum spunem de fiecare data... asteptare cat mai scurta!
Cat priveste analizele medicale eu zic sa te interesezi intai la DPC-ul unde le vei depune pentru ca am auzit ca sunt unele DPC-uri care accepta buletinele completate si la medicul de familie. In cazul tau fiind vorba de Craiova poate te vor putea sfatui mai mult fetele care sunt din Craiova.
Noi le-am facut la un centru particular aici in Bucuresti si ne-au costat cam tot in jur de 2 mil.
Te pup si sa ne tii la curent.
Bafta multa!
eu si ingerasul Alex
nico_ro spune:
Buna, Madalina, si bine ai venit in "club"!
Noi am mers la medicul de familie si el ne-a completat buletinele, nimeni n-a zis ca n-ar fi ok... Parerea mea e sa depuneti cererea si sa incepeti procedurile, ca nu trebuie sa ai analizele sau toate actele gata cand depui cererea. Poate Bucurestiul e mai exigent si au cerinte crescute in ceea ce priveste analizele medicale, eu sunt din "provincie" si ti-am zis cum am facut.
Cat despre cat de grele sunt procedurile, as zice mai degraba ca dureaza prea mult... nu incepe drumul asta cu pesimism, avem nevoie de o stare psihica excelenta mai mult decat orice... si mult noroc. Eu deocamdata am starea psihica excelenta, sper sa vina si norocul, cand o fi sa fie...
Succes si pupici!
irina_g spune:
Mada, sfatul meu este (asa cum a zis si nico) sa mergeti sa faceti cererea initiala.
Din momentul in care faceti cererea, dureaza 60 zile, timp in care puteti stringe actele necesare.
Noua ni s-au cerut HIV, analiza pulmonara si testul psihiatric.
Este un buletin pe care tb sa existe 3 stampile (medic internist, medic psihiatru si stampila directorului unitatii). Noi a trebuit sa anexam si rezultatul de la HIV.
Daca esti decisa, eu pot sa iti dau actele de care am avut noi nevoie ca sa stringi macar o parte din ele.
Astept un semn
Irina si Mihai
simona dragusin spune:
Bine ai venit Madalina!Si succes !
Si la noi a fost suficient un certificat eliberat de medicul de familie in care e specificat ca nu sintem inregistrati cu boli cronice.De fapt asta ni s-a si cerut (in lista cu acte necesare ),deci mergi la d p c ,cum ti-au zis si fetele.SIMONA
aissa spune:
Exact asta ziceam si eu, noi am avut un certificat de la dr de familie si am mai facut o cerere la policlinica la care m-a trimis DPC (ai mei vroiau la una anume), pe acea cerere si-a pus viza psiholoaga (si nu mai stiu cat am platit la ea) si cam astea. Noua nu ne-au cerut analize de sange, nici venerice, nici HIV.
Asa ca, cum zic toate fetele, in functie de DPC variaza cerintele, vezi ce vor anume ai tai.
Cristina si Ale (30.09.2004)
daphnyie spune:
Mada bine ai venit si mult succes sa-ti vezi visul cat mai repede realizat !
Nici noi nu am avut nevoie de analize, ne-a trebuit un certificat de la medicul de familie ca nu figuram cu boli cronice, pentru care am platit cam 700 000 lei impreuna.
Eu zic sa depui dosarul complet cat mai repede, chiar daca ei te sfatuiesc sa nu te grabesti cu actele. Oricum va dura mai mult de 60 de zile, si asta nu din vina ta, stai linistita.
Mult succes !
daphnyie
urziceanu spune:
Buna feterlor!
In sfarsit ne-am crestinat si noi iar acuma incercam sa ne revenim dupa oboseala acumulata.A fost super frumos,chiar daca am avut ceva probleme la biserica pt ca fata inca nu este pe numele nostru si nu faceam dovada ca o cheama Maria Victoria.Am dus de la tribunal cererea noastra de schimbare a numelui si in sfarsit preotu s-a milit de mine care plangeam ca o nebuna.Oricum certificatul de botez il primim abia dupa ce se incheie procedura de incuvintarea care va fi pe 16 mai.Lume multa,oboseala mare...insa Maya a fost o bijuterie de copil care s-a facut placuta de toata lumea.A palns foarte putin doar in momentul in care s-au napustit pe ea sa o imbrace,altfel afost foarte interesata de tot ce se inmtampla in jurul ei.La biserica cred ca au fot 40 de pers,iar la restaurant 100.
Momentul in care zana a aprut pasind pe covor la restaurant a fost de maxima emotie.Toata lumea plangea si-i saruta manutele...a fost ceva ce nu va pot descrie....muzica ii canta multi ani traiasca.A fost super.A inceput botezul la restaurant la ora 14 si atinut pana la ora 2 noaptea.Printesa mea dupa botez a doua zi a facut febra si este cam mucioasa.Ii dau tratament si sper sa-i treaca.V-am pus si niste pozici,nu multe dar o sa mai pun.
Mada ,aici in Craiova poti sa duci doar de la medicul de familie certificat medical cu timbru fiscal ca nu suferiti de boli cronice.
Cei de la DPC Craiova sunt super de treaba.Langa mine au fost tot timpul,daca vrei putem vorbi.
pupici,
Maya si mamica ei