M-am hotarat....adoptie (36)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by irina_g
Conform legii, bebelusii abandonati nu primesc CNP!

Copii fara identitate Luni 08 Mai 2006

Copiii parasiti in maternitati de mamele care dispar fara urma nu primesc, conform legii inregistrarii persoanelor, un cod numeric personal si sunt condamnati sa ramana fara identitate.
Ei nu pot fi incredintati asistentilor maternali si nu pot fi declarati adoptabili. Numai in Maternitatea Caritas din Bucuresti sunt 18 astfel de copii, ca sa nu mai vorbim despre restul tarii, de unde sunt foarte putine date disponibile. Dr. Bogdan Jansen, directorul Spitalului Caritas, considera ca "exista un cerc vicios, la a carui rezolvare ar putea contribui Ministerul de Interne acceptand ca pentru acesti bebelusi acordarea CNP-ului sa se faca in lipsa parintilor. O alta solutie ar fi implicarea primarului de sector, numai asa copilul abandonat putand beneficia de un trai cat de cat normal.

sunt socata....
Dar ce legatura, Doamne iarta-ma, are CNP-ul cu asa-zisa mama care isi abandoneaza copilul????????? CNP-ul contine data nasterii - care este foarte clara si inregistrata in spital... Cu ce sunt copii aia vinovati ca sunt parasiti acolo????? Nu pot sa cred ca este adevarat... imi rezerv dreptul sa cred ca este o greseala in acel articol si daca este adevarat sa-si dea seama "ilustrii" conducatori ca o sa ajungem o tzara de fantome!!!!
Greu de spus niste cuvinte!

www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

Conform legii, bebelusii abandonati nu primesc CNP!

conform carei legi??? eu n-am auzit sa existe vreo lege in sensul asta, astia sunt chiar nebuni??? Pai un copil fara CNP nu poate fi inscris la medicul pediatru si/sau de familie in primul rand, nemaivorbind de gradinita mai tarziu, scoala... si altele. Adica cum sa ramana *fara identitate*? Eu nu pot sa cred asa ceva. Sper din tot sufletul ca acest articol sa fie o eroare cum se mai intampla la noi... ziaristii primesc o informatie si o publica fara sa aiba un temei solid.
Si bun... primarul de sector... care sector?? de care apartine maternitatea unde a fost abandonat copilul? hm... pai primarilor asta le trebuie - inca o *problema* pentru care oricum nu vor avea rezolvare? ca doar asa-i la noi.
Eu nu pot sa cred totusi ca-i adevarat!

eu si ingerasul Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Stiam asta ,nu e o noutate pentru mine .Care e legatura cu Cnp ?Pai e o legatura .Daca copilul nu e declarat de catre mama ,nu are certificat de nastere si prin urmare nici cnp .Trebuie facute anchetele sociale ,cautate mamele respective cu politia ,in fine e o intreaga procedura .Abia dupa ce se incheie aceasta ,copilului ii poate fi dat un nume ,de catre primarul teritoriului in care s-a nascut ,e inregistrat si primeste si un cnp .Si de obicei cnp in cazul asta e trecut intr-un extras ...nu mai stiu cum se cheama ,care tine loc de certificat pana ce copilul e adoptat sau pana se intoarce naturala ,daca se mai intoarce.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

si vorba Claudiei... ce legatura are CNP-ul copilului cu cea care i-a dat viata si apoi l-a parasit??
scuze... dar m-am *aprins* tare

eu si ingerasul Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Nu am zis ca legatura are si logica!Sau ca e corecta .

Nu dati!

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Ia uite ce discuta ele in lipsa mea....

Teoretic am DPN in iunie pe la mijloc dar acum pe 17 mai cand merg la control ma va programa si la cezariana pentru ca au aparut unele probleme si nu il putem tine pana atunci. Deci in concluzie sfarsitul lui mai inceputul lui iunie gata....

Pupici,

Flory 33+ si Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060621/dt/8/k/2856/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Am uitat sa va zic: Andrei mananca singur...nu vreti sa stiti cum arata dupa masa....

Flory 33+ si Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060621/dt/8/k/2856/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Silvia , probabil avem nume predestinat . Si inseamna ca toti juristii sunt la fel . Eu i-am batut la cap sa aibe mare grija cu programarea procesului pentru ca expira atestatul . M-au asigurat ca e totul OK si cand tot asteptam citatia si-au dat seama ca atestatul expira cu 1 zi inainte de data la care fusase planificat dosarul . Eu am avut noroc , mai era 1 sapatamana totusi si a avut cine sa ma invete cum sa procedez . Am depus la sectia civila o intampinare prin care am solicitat stramutarea dosarului ; faptul ca expira atestatul a fost suficient ca dosarul sa fie reprogramat cu 0 zi inainte de expirare . Si a fost singurul proces pe adoptii din ziua respectiva .
Corina , eu am intrebat la vremea respectiva daca se poate merge la incuviintarea cu procura din partea sotului si verisoara mea care este judecator mi-a spus ca legea specifica clar ca trebuie ca ambii soti sa fie de fata ( la mine era o chestie ff urgenta , trebuia sa ajunga cu socrul meu la operatie si am amanat pana s-a terminat totul ). Eu iti tin pumnii sa reusesti asa , e tare dureros sa se ridice procurorul sa aibe ceva de obiectat , simti ca picioarele se taie , ca pamantul sta in loc , ca nu ai aer .

http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=5d69&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Corina, cum a fost la botez ? Vrem si noi niste poze...

daphnyie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaJianu spune:

Buna fetelor!
numele meu este si ma codesc de cateva saptamani bune sa intru si eu pe forum alaturi de voi...va vad asa de hotarate in ceea ce faceti, asa de mature...m-am simtit putin intimidata recunosc...nu ca nu as fi si eu hotarata...imi doresc f mult sa adopt o fetita, de fapt ne dorim, eu si sotul meu. De cand va citesc discutiile de pe forum, m-a apucat frica...e oare asa de greu sa dopti?!
Desigur ca daca m-am hotarat pana la urma sa va scriu este faptul ca am o problema. voiam si eu sa va intreb pe cele care abia v-ati facut analizele medicale pt dosarul pt atestat, intr-adevar nu exista un loc in care sa ne facem analizele si sa fie mai ieftine?
noi locuim in Bucuresti, dar ne deschidem dosarul la Craiova la parintii mei, asa ca trebuie sa isi faca si ei analizele, ca doar o sa locuim impreuna. pe unde am fost analizele costa cam 1,8 mil/persoana. Dc inmultesc cu 4 mi se face rau... din cauza asta dosarul s-a cam blocat...ma puteti ajuta cu un sfat?
chiar as vrea sa depun dosarul asta cat mai repede, ca am vazut de la voi cat dureaza pana ai un copil. Va rog mult dc puteti sa ma ajutati...
va pup,

Mergi la inceput