M-am hotarat....adoptie (36)
Raspunsuri - Pagina 14
l_carmen2003 spune:
Ei bine, noi avem deja un copilas si ne-am hotarat sa adoptam un copil, pt ca eu nu mai pot face copii. Ma doare capul cata birocratie este... dar trebuie ca Alex sa aiba o surioara sau un fratior sa nu fie singurel la parinti.
Imi doresc sa putem adopta un copilas cat mai mic, si as vrea sa nu fie Alex prea mare cand se va intampla aceasta minune...
As vrea... as vrea... De fapt noi ne dorim al doilea copil. Si atat! Fara pretentii despre sex sau rasa sau religie... Azi am fost la Fundatia Bethany si maine am sa merg direct la DPC.
Si ma rog lui Dumnezeu sa ne ajute!
claudia_a spune:
Carmen , este un gest extraordinar... sunt putine cazuri de parinti ca au un bebe natural sa adopte unul!!! Mult succes si sa nu te doboare sistemul...
Si mie mi-a venit hotararea in cutia postala... ce iresponsabili! De altfel trambitzeaza ca sunt acte confidentiale... Rusine...
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
mimsi spune:
Acte confidentiale si secretul corespondentei. Iar mi-ati amintit, iar ma apuca dracushorii...
A, hai sa va povestesc pe scurt ce mai poate interveni in lungul drum de la pronuntarea sentintei si pana la marele FINALIZAT (asta ca sa nu patiti ca mine, adica sentinta sa se fi pronuntat la inceputul lui ianuarie si noul certificat de nastere sa poata fi emis la mijlocul lui mai )
- hotararea judecatoreasca ne-a parvenit la o luna jumate de la pronuntarea sentintei
- cand a venit vremea legalizarii ei (15 zile de cand a fost comunicata ultimului mohican mai mult sau mai putin indreptatit) am constatat ca de fapt n-o putem legaliza intrucat au uitat sa o comunice Parchetului. Drept pt care a durat mai bine de o saptamana comunicarea la Parchet, dupa care a trebuit sa asteptam iar 15 zile ca sa treaca si termenul de contestare al Parchetului
- legalizat hotararea, fain-frumos, DAR... nu se poate schimba cert de nastere al bebelei intrucat hotararea nu continea datele de identificare ale mele si ale sotului (fiul/fiica lui, nascuti la..., CNP samd). N-are nicio importanta faptul ca la starea civila hotararea judecatoreasca nu este singurul document solicitat (mai trebuiesc certificate de nastere, buletine, certificat de casatorie), nu frate, daca nu esti trecut in hot judecatoreasca nu existi! Drept pt care am solicitat rectificarea hot judecatoresti. Pentru asta s-a dat o incheiere, care incheiere a ajuns la noi in vreo 3 saptamani, am mai asteptat mai bine de 2 saptamani sa o putem legaliza, am legalizat-o (cu frica-n san ca iarasi au uitat sa o mai trimita pe undeva) si - in sfarsit!- am reusit schimba certificatul de nastere.
Totusi am avut noroc pt ca NU ne-au gresit nume, CNP samd...Nici nu vreau sa ma gandesc, deja mi se parea ca nu se va mai termina niciodata.
Nu mai spun de indolenta:
- grefierilor ("Doamna, un magistrat poate gresi si aceasta greseala se indreapta printr-o incheiere" - asa vom face incheieri pana un grefier va invata sa scrie corect si explicit tot, nu conteaza ca dureaza si 2 ani, totul e in interesul superior...
- a functionarilor de la starea civila (desi legea spune ca e de competenta serviciului de stare civila de la domiciliul adoptatorilor - Legea nr.119/ 1996 privind actele de stare civilã, modificatã si completatã prin O.G.nr.84/2001, art 26 (1) - doamnele de la starea civila au o circulara (! in Ro o circulara interna calca in picioare orice lege) prin care se spune ca e de competenta starii civile unde se afla copilul. Norocul meu a fost ca printre randuri scria ca copilul se afla la noi.
Oricum, important e ca am reusit. Mi-e sila de acest sistem, inainte de toata povestea eram vesela-vivace ca asteptam un pic si o luam de la capat, acum nici putere sa ma gandesc ca o vom lua de la capat nu mai am. (asta in conditiile in care la noi situatia copilei a fost clara si nu au fost probleme). Gata, m-am descarcat, voiam sa va povestesc dar am asteptat sa se termine, bafta si nervi de otel celor care sunteti la inceput de drum.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
Alexa Ioana spune:
e strigator la cer... iara m'am turat...
si eu mai am o gramada de povestit, dar numa' cand ii gata totul. si va mai dura putin pt ca suntem numai la faza de incredintare... dar e incredibil ce se intampla.
si cu faza cu confidentialitatea datelor si sentinte trantite in posta sau pe pres, sigur o sa ma "stropsesc" la un moment dat. nu e normal. si nu e legal. si nu trebuie sa se intample asa !!!
alexa si mami
asi spune:
quote:
Originally posted by Alexa Ioana
e strigator la cer... iara m'am turat...
si eu mai am o gramada de povestit, dar numa' cand ii gata totul. si va mai dura putin pt ca suntem numai la faza de incredintare... dar e incredibil ce se intampla.
si cu faza cu confidentialitatea datelor si sentinte trantite in posta sau pe pres, sigur o sa ma "stropsesc" la un moment dat. nu e normal. si nu e legal. si nu trebuie sa se intample asa !!!
alexa si mami
Nu te mai enerva atata ca nu merita.Bucura-te de ingerasha!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
o mamica fericita spune:
pentru toate mamicile si viitoare mamici. va citesc cand mai apuc si ma bucur pentru reusita fiecarei familii. felicitari tuturor.
Lorelei si
irina_g spune:
Eric, la implinirea a 2 anisori iti urez , sanatate si o viata fara griji alaturi de parinti.
Oana, sa iti traiasca flacaul si sa te bucuri din plin de el
Irina si Mihai
o mamica fericita spune:
Oana sa va traiasca baiatul sa fie sanatos,mult noroc in viata si mii de bucuriiiiiiiiii
LA MULTI ANI ! ERIC
Lorelei si
Costi spune:
La multi ani Eric! Sa ai parte numai de bucurii si fericire in viata alaturi de parintii tai!
Iar pentru miine vreau sa urez la multi ani tuturor sarbatoritilor, vreau sa fiu prima, miine vom fi foarte prinsi.
Miine vom fi toti sarbatoriti , vom fi prinsi cu musafirii si vom pluti de fericire: cea mai frumoasa zi din viata noastra.
Alessia-Elena, Elena si Costy
Alessia si mamica ei