Lucreaza careva intr-un hotel?

Lucreaza careva intr-un hotel? | Autor: amorena

Link direct la acest mesaj

Puteti sa imi spuneti si mie cam ce trebuie sa faci intr-un hotel,camerista fiind?Sau ajutor la bucatarie........etc.Va rog din suflet!!!!!!!Am o oferta,la un hotel dar eu nu am lucrat niciodata intr-un hotel sau bar......restaurant...........dati-mi cateva detalii,ca sa stiu la ce sa ma astept.
Mii de multumiri!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

In ceea ce priveste camerista, cer urmatoarele lucruri: curatenie in camera, exemplara, atat la plecarea turistilor cat si in timpul sederii lor acolo, schimbatul asternuturilor si facutul patului- aranjat frumos, sa aiba grija ca dimensiunea cearceafurilor sa fie corespunzatoare cu cea a paturilor (adik sa nu puna cearceafuri de pat simplu la pat dublu), curatenie in baie, schimbat prosoape, si sa aiba grija sa nu lipseasca sapun, hartie igienica etc. Probabil cine te va angaja iti va spune cu exactitate ce doreste sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amorena spune:

Ma gandesc ca pentru carat bagajele turistilor se folosesc barbati.........Multumesc mult Diana!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

amorena, oricum ar trebui sa-ti dea fisa postului si la hoteluri bune se face si o scurta pregatire pentru asta, daca nu ai mai avut experienta.

dar atunci cand discuti oferta, intreaba tu, daca nu ti se precizeaza, exact, care vor fi responsabilitatile tale.

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Initial creeata de amorena
Sau ajutor la bucatarie........

Spalat vase (curatenie, in general), tocat ceapa si alte legume... suportat zilele proaste ale bucatarului...cam asta mi-a povestit baiatul unei vecine, care acum e bucatar. Dar a rabdat destule, saracu'...

AMR fix 5 saptamani pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Amorena, eu am o buna prietena care a fost camerista pe vase de croaziera. Era munca la greu, stiu ca ma suna si se vaita mereu de dureri de spate , picioare, etc. Lua vitamine in permanenta ca sa poata rezista oboselii. Avea de facut cam 20-30 de cabine de pasageri pe zi, asta insemnand schimbat lenjerie, aspirat, sters praful, curat la baie exemplar. Cand venea supervisorul facea asa: in prima faza stingea lumina si punea lanterna pe mobila sa vada daca e stearsa sau inca mai sunt urme de degete pe ea, dupa care dadea fotoliul din cabina la o parte si dadea cu degetul pe marginea de la colturi sa vada daca e praf iar la final se ducea in baie si verifica daca mai e urma de piatra de la apa sarata pe cabina de dus sau in sauna.
Acum, asa cum au spus si ceilalti, depinde la ce hotel te angajezi, cat de pretentiosi sunt si mai ales pe ce pozitie.
Multa bafta!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Si aici fetele care lucreaza la hotel sunt moarte de oboseala la sfarsitul zilei . Totul trebuie sa straluceasca , nu e usor , angajatorii sunt f. pretentiosi.
La bucatarie ar fi mai usor , si nu cred ca te-ai ingrasa , nu ai voie sa mananci decat la pauza de masa , sunt supervisori care sunt cu ochii peste tot.
Bafta multa.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Stiu pe cineva care a lucrat camerista la un hotel de 4* in Poiana Brasov. Lucrau cate 2 in echipa, de la 7 la 17 cu o ora pauza in care mancau. Echipa avea de facut curatenia zilnica in camerele turistilor deja cazati si curatenia generala in camerele care se eliberau. Lucrau in echipa ca sa nu deranjeze turistii, sa termine repede. Asta insemna ca in cursul diminetii lustruiau si dupa pranz verificau camerel libere si mai stergeau praful, puneau in ordine lenjeria curata si carau la subsol la spalatorie si inapoi sacii cu prosoape si lenjerie. Astea le schimbau la 2 zile in fiecare camera. Echipa avea in grija cam 20 de camere, unele cu turisti altele libere. In fiecare zi spalau la baie si lustruiau pana nu se mai vedea nici o urma, nici o picatura de apa, stergeau praful, aspirau, schimbau prosoapele. Lenjeria la 2 zile. Intinsa de sa te tai in ea. Naspa era ca din cele 20 de camere puteau sa fie 15 ocupate si trebuiau terminate toate pana in pranz deci la pranz cameristele erau lesinate de oboseala.

Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dream spune:

Buna amorena, in legatura cu munca de camerista. Depinde in primul rand la ce hotel ajungi, de cate stele sau de ce supervisor ai. Dar in general se dau in jur de 15 camere pe camerista, depinde cat de busy e hotelul. Depinde evident ce cerinte sunt la hotelul respectiv.

Din experienta mea, fiecare hotel e cu obiceiurile lui. La unele hotele se trag paturile (asta nu in fiecare zi), la altele nu. In fiecare zi se fac urmatoarele,la camerele pe care le ai: se schimba patul (dar sunt hotele la care se face si asta, fiecare a doua zi, depinde de stele), se curata baia, se sterge praful, se scoate gunoiul, se spala cestile de cafea sau paharele, se aspira. Ce pot sa iti spun, o camera se face cam in jur de 25-20 minute, depinde cat e de murdara si de experienta pe care ti-o faci in timp. Un alt aspect f important: sa nu fi gretoasa, la cate ti-e dat sa vezi in camere te crucesti. Pe mine personal nu ma mai deranjeaza ce vad, dar cine munca asta trebuie sa fie pregatita din toate punctele de vedere.

In final, eu zic ca nu e asa greu, se poate face si asta. Sincer, eu personal daca ar fi sa aleg intre cele doua munci, as alege mai repede camerista decat ajutor la bucatarie.

Daca ai posibilitate, eventual incearca ambele sa vezi care "iti vine".
Bafta in luarea deciziei.

www.babiesonline.com/babies/a/andydaniel/" target="_blank">steaua noastra

Mergi la inceput