as vrea sa fac muschi de porc umplut cu ceva
cam ca o rulada
eu m am gandit la ciuperci rosii ceapa si eventual cartofi...
are cineva o reteta... ca ar fi mai usor
Muschi umplut
Ingrediente: 1 kg muschi de porc, 1 cub margarina, cabanos ori costita afumata, cascaval, verdeata, sare, piper, usturoi verde, cateva felii de bacon
Muschiul se gaureste, de la un capat la altul, cu un cutit. Se prepara un amestec de cabanos, cascaval, verdeata, usturoi, sare si piper. Se umple muschiul, se pun dopuri de cabanos, se unge cu margarina, se impacheteaza in felii de bacon si apoi in folie de aluminiu. Se da la cuptor si se serveste cu piure de cartofi.
Muschi umplut in sos de vin
Ingrediente: 500 g muschi de porc, sare, piper, 1 leg. verdeata asortata, 50 g crema de branza de vaci, 1 lg. pesmet, 125 g slaninuta, 2 lg. ulei, 125 ml vin alb, 2-3 lingurite amidon, 1 praf zahar, 2 dovlecei, 1 ou, 2-3 lg. faina, untura, verdeata
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se spala carnea, se sterge si se taie un buzunar pe lungime. Se sareaza si se pipereaza. Se toaca verdeata si se amesteca impreuna cu branza si pesmetul. Se umple muschiul. Se infasoara in slaninuta si se leaga cu ata. Se prajeste in ulei pe toate partile, apoi se coace in cuptor 15-20 de minute.
Zeama de la friptura se stinge cu vin, se fierbe putin si se ingroasa cu amidon. Se potriveste de sare, piper si zahar.
Dovleceii se rad si se amesteca bine cu ou si faina si se prajesc in ulei, sub forma de chiftelute. Se servesc impreuna cu sosul si friptura si se orneaza cu verdeata.