nu mai vrea cu copii.zbiara si se izmeneste!

nu mai vrea cu copii.zbiara si se izmeneste! | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce sa ma fac: are 2 ani si de vreo 2 luni avem pb cu socializarea.Problemele de fapt au aparut acum vreo 5 luni,insa s-au acutizat si de ex ieri efectiv nu am mai putut sta cu alti copii ca zbiera ,si nu voia nici un copil pe langa ea.Isi strange jucariile si sta sa le pazeasca .Si cam trebuie sa ne indepartam de locul respectiv.Imi e rusine ,dar nu stiu ce argumente sa ii aduc.Nici macar nu vrea sa faca schimb de jucarii.Ce sa fac? Spuneti-mi ca e o faza care trece,va rog,ca nu imi place sa am un astfel de copil izmenit si salbatic.
Daca mergem la leagane sau la topogan nu are nici o pb ca sunt si alti copii,insa cand e vorba ca sa dea jucariile zbuiara si tb sa o intindem din locul respectiv: ea fericita si eu rusinata ca ceilalti parinti se uita cu mila la mine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

la fel este si la mine.matei are 2 ani 5 luni, de vreo luna nu mai da nici o jucarie, sta in prezenta altor copii atat timp cat nu se ating de el sau de jucariile lui, daca incearca un copil sa-i ia ceva plange pana plec si uite asa ne plimbem doar noi doi.sper sa se schimbe cand va merge la gradinita.

oana si matei(12 NOV.2003)
http://photos.yahoo.com/oana_r_76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Mamicilor, nu va faceti griji, e doar o faza trecatoare. Important e sa fiti calme si sa incercati pe cat posibil sa ii explicati, chiar daca de 20 de ori ( le intra in cap abia dupa 50 de ori !!! ), cum e cu jucariile din parc.
Eu ii aratam cate o jucarie ( aveam grija sa nu fie "pazita" ), uite, mami, vezi, copilul iti da si tie jucaria LUI... Si tu trebuie sa ii dai pe a ta...
Are "faze" din acestea si mai mare fiind, pe la 5 ani, dar sunt explicabile... toate trec, noi sa fim calme.
Iar daca face fitze din acestea, cel mai bine e sa il indepartati cu mult calm ( in nici un caz sa tipati la el sau sa il tarati de acolo ) din parc, sa inteleaga ca acolo e un taram pe care lucrurile frumoase sunt la comun, numai acasa sunt numai ale lui...

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciana12 spune:

Poate, daca incercati sa-i duceti in parc fara jucarii la ei...o fi mai bine...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Si mie mi-e teama sa nu ajunga fetita mea o zgarcita.Acum (1.5 ani)este extraordinar de darnica,toate jucarelele ei le da la copii...mai rau e ca acei copii nu prea dau jucarele,cu toate ca parintii lor insista si le expilica si uneori ii mai si cearta,dar numai copilasii pot sti ce ii determina sa nu dea jucarele...mi-e teama ca fetita mea o sa le urmeze comportamentul lor si la randul ei nu are sa mai dea nici ea jucarele.Ar fi totul ok ,dar imi dau seama ca are un caracter destul de "aprins",darica cred ca o sa fie genul care sare la bataie...si eu tare rusinoasa mai sunt la faze dastea.Eu cred ca oricum o dam ,ori cum incercam sa evitam anumite conflicte...rtot ne lovim de ceva in final,nu cred ca exista copil care sa nu dea bataie de cap unui parinte ,cu tot felul de problemute.

P.s - cand era mica,sora mea,era cea mai zgarcita si tare rautacioasa.Eu eram timida,tacuta,unde ma puneai acolo stateam.Acum ea e atat de darnica si atat de buna si saritoare,iar eu sunt o zgarciomana (fata de ea) si vai de pielea aluia care imi intra in gura,sunt foarte foate critica...deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Da, da.. explicatii multe.. cine mai sta sa le numere??? Trece, scumpele, nu va panicati. Calm... calm... calm...

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_smn spune:

Si eu sper sa fie doar o faza trecatoare. Am renuntat sa mai ies cu jucarii dupa noi, dar problema este ca vede la ceilalti. Acum vreo 2 zile mi-a facut o faza : a vazut la un copil o tricicleta asemanatoare cu a lui, celalalt copil i-a dat-o sa se joace, dar dupa un timp nu vroia sa i-o mai inapoieze. A urmat o scena de neimaginat, cu urlete, zbierete, tavalit pe jos, de se uitau toti la noi. El oricum nu stie sa mearga pe tricicleta, aceea avea in plus fata de a lui niste coarne la ghidon, a noastra are niste simple manere. Oricum, de abia l-am potolit acasa. Astfel de scene au inceput sa se repete cam des si sunt tare ingrijorata.

Cristina si Mihaita (11.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

ha ha Pisi are dreptate...Serbanica, pasnic dealtfel, trece printr-o perioada naspa acum, s-a transformat intr-o mica ... soprana, cum nu-i convine ceva scoata un tzipat ascutit, care ne convinge subit ca el are dreptate..incercam totusi cu calm si rabdare, atata cata avem, sa-i deturnam mintea de la activitati nocive

ha ha ce ma distreaza cuvantul "izmeneste"

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Ana ,vreau sa iti pun o intrebare .Fetita ta a iesit la plimbare si cu altcineva inafara de tine ? Are bona ,a avut ,sau sta vreo bunica ,bunic cu ea ? Pt ca eu am vazut faze prin parc de imi vine sa o iau la fuga . Sunt bunici sau bone care le interzic pur si simplu la alti copii sa se apropie de lucrurile lor si ii trag pe acestia ai lor de mana , le strang jucariile si se duc unde nu este mai nimeni prin parc ,le rastoarna jucariile acolo si ii pune sa se joace singuri .Si cu bicicletele la fel .Mie mi s-a intamplat ca un bunic sa ii traga mana fiului meu care are 2 ani de pe bicicleta nepoatei lui si sa mai si strige la el cu mine de fata ca bicicleta nu este a lui si nu are voie sa puna mana pe ea ,cu toate ca nepoata lui nu i-a zis absolut nimic lui Tomita si chiar am vazut ca i-a facut placere putina companie a lui .Deci copiii ,multi dintre ei copiaza de la cei mari . Si am mai vazut o faza cu 2 parinti de data asta si cu copiii lor care se jucau la nisip si au aparut 2 fetite una cred ca avea pana in 3 ani si cealalta 5 si erau de etnie rroma ,dar nu cred ca mai conteaza acum si mai ales la aceasta varsta etnia unui copil .Pur si simplu au strans jucariile si i-au luat pe ambii copii de mana ,l-ea rasturnat acolo pe iarba jucariile ca sa se joace singuri.Eu iti doresc sa treci peste fazele astea si sa fii convinsa ca la un moment dat or sa treaca si sa ai rabdarea necesara ca sa ii explici ca nu ii ia nimeni jucariile si ca dupa ce se joaca cu ele i le da inapoi sa le duca acasa .Eu inca nu am probleme din-astea cu Tomita si sper sa nu ma confrunt cu asa ceva .

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput