MEC- inscriere gradinita

MEC- inscriere gradinita | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Am intrat pe site-ul MEC si am pus cateva intrebari referitoare la problema care ne preocupa pe unii, inscrierea la gradi:

"Au fost stabilite perioadele de inscrieri in invatamantul prescolar
pentru anul scolar 2006-2007? Si daca da, care sunt acestea? Am aceasta nelamurire deoarece unele gradinitele la care am intrebat
NU STIU cand se vor face inscrierile sau la altele NU MAI SUNT LOCURI deja.
Va multumesc anticipat!"

Uitati si raspunsul primit prin mail:

"MEdC a transmis in data de 04.04.2006 Nota nr. 30224 privind
inscrierile din gradinite pentru anul scolar 2006-2007. In aceasta nota se fac urmatoarele precizari:
-reinscrierea copiilor in gradinite se poate face in luna mai a anului
curent;
-inscrierile pot avea loc in perioada 1 iunie-31 august 2006
-perioadele pentru reinscrieri sau inscrieri vor fi stabilite de catre
conducerea unitatilor de invatamant , cu consultarea inspectorului de
specialitate si vor fi afisate la vedere, pentru toti cei interesati
-pentru asigurarea transparentei acestui proces, conducerile unitatilor de invatamant prescolar sunt rugate sa afiseze, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele date: perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizare si/sau reparatii, capacitatea gradinitei (numarul de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2006/2007, numarul de inscrisi/reinscrisi zilnic (pe perioada dedicata acestei operatii)."

Ce parere aveti?

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Citeste cu atentie fraza cu "numarul de copii aprobat pentru anul scolar...". Asta e cosmarul nostru. Numarul de copii aprobat este cam la 70% din numarul de copii care sunt deja inscrisi la gradinita! Vor fi probleme din ce in ce mai mari, pentru ca educatoarele s-au cam saturat sa munceasca de ani de zile cu mai mult de 24 de copii (uzual 30 sau 35 la majoritatea gradinitelor) si sa nu primeasca compensatii. Aud foarte des lucrul asta si ceva imi spune ca incepand de anul acesta multe gradinite vor tine cont de ce vor si educatoarele (pentru ca altfel se pleaca din sistem). Mai pe romaneste reinscrierile vor ocupa majoritatea locurilor la toate gradinitele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Gradinita la care merge Mihai ( nr 207 din sectorul 4) a afisat exact perioadele precizate de MEC: respectiv perioada de inscrieri 1 iunie - 31 august, numarul total de grupe pe unitate, numarul de locuri pe grupe de virste, numarul de locuri ocupate prin reinscriere, numarul de locuri ramase, actele necesare pentru inscriere.
Numarul de locuri intr-o grupa este 20. Asa a fost si anul trecut, perioada afisata in care s-au facut inscrierile a fost respectata, asteptind apoi afisarea listelor pe grupe.

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Directoarele de gradinita ar trebui sa treaca la treaba si sa-si faca meseria, nu sa se tot "instruiasca". Am avut o discutie cu una dintre ele care mi-a strigat din cabinet ca nu sunt locuri asa ca am dat navala peste ea si i-am spus clar ca discutia o port in biroul ei, vreau detalii, vreau sa-mi justifice de ce un copil de trei ani este inscris la gradi dupa unul de 7 ani cand locul ultimului este la scoala. Brusc si-a amintit ca face grupa mica dar ca ne vom bate pe locuri de la 1 noaptea. I-am spus ca la cele x clase pe care le are asta este solutia dar poate solicita un pic de ajutor de la cei cu mai multa lumina. Ce este curioas ca nici rectorul meu nu este atat de gretos ca o madama directoare. Nu se poate ca un copil care are 3 ani, sta fata-n fata cu gradi sa nu aiba acces.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Crede-ma ca daca ai avea disponibile 10 locuri si zilnic ti-ar trece prin fata 50 de parinti care ar face exact ce ai facut tu ai fi la fel de gretoasa... Inpsectoratul rezolva problema imediat (iti gaseste un loc) dar o sa-ti doresti sa nu fi apelat la metoda asta... Se feresc de grupele mici (3 ani) pentru ca sunt foarte dificile, nu se adapteaza, plang, unii nu au deprinderi de baza (sa mearga la toaleta, etc) si de aici reticenta directorilor fata de copii de grupa mica. Eu unul nu sunt de acord ca un copil de 7 ani ar trebui sa mearga la scoala: i se fura asa un an de copilarie! Cand mergeti la inscriere aveti grija sa subliniati si ceea ce vor sa auda directorii: copilul cunoaste deprinderile elementare de igiena, etc. Faptul ca e destept si stie 20 de poezii ii lasa rece... Trebuie sa stiti cum sa va vindeti "marfa"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Radu nu vreau sa fiu rea, dar ii dau dreptate Gratielei.
Ca se lucreaza greu cu copiii de 3 ani, asa este, dar este dreptul lui de copil de a fi inscris la o gradinita, doar astea sunt regulile stabilite de Inspectorat si nu de noi...Ca este Directoarea gretoasa ca ii trec 50 persoane prin fata e fix problema ei, si cei 50 de parinti sunt disperati ca nu au cu cine sa-si lase copilul, si asa se formeaza cercul vicios. Ea lucreaza cu oamenii si este obligata sa o faca civilizat si cu rabdare!
Vis-a-vis de copilul de 7 ani cu copilaria furata...Nu cred o iota. Eu sunt copil dat de 6 ani si o luna la scoala si crede-ma ca sunt multumita de copilaria pe care am avut-o, chiar crede-ma ca nu am nici o frustare din faptul ca nu am stat un an in plus la gradinita. De fapt nu m-am gandit niciodata la lucrul acesta pana n-am citit mesajul postat de tine. Sa fim seriosi si sa nu tragidizam niste lucruri normale de altfel, pentru cursul vietii...
Si eu am avut o oarecare divergenta de opinie cu o persoana dintr-o gradinita de stat si ramasesem cu un gust amar vis-a-vis de faptul ca ditamai oamenii trebuie sa stam sa ne ploconim si sa ne umilim stand la cozi de la ora 1 noaptea pentru a ne inscrie odorul la gradinita, in sec 21 cand comunicarea si sistemele informatice sunt la un asa nivel...
Am avut insa mare noroc sa cunosc o persoana extraordinara, educatoare la o gradinita in apropiere de noi si care mi-a lasat impresia sincera ca se bucura de inscrierea copiilor la grupa mica si nicidecum ca ar fi "deranjata" ca ar plange sau stiu eu, poate accidental vreodata ar putea sa se scape pe el...
Personal, nu inteleg deloc expresia cu vandutul marfii, cand e vorba de copilul tau...Pana la urma pentru fiecare din noi ca parinti copilul nostru este cel mai extraordinar si mai frumos si mai educat din lume pentru care am face orice!
Asa ca tuturor va urez sa aveti parte de bafta multa in alegerea unei gradinite, si mai ales fiti atenti la oameni - personalul unei gradinite trebuie in primul rand sa fie OAMENI, avand in vedere ca au una din cele mai grele meserii - educatia si ingrijirea copiilor nostrii!

http://community.webshots.com/user/carmena092003

Mergi la inceput

Radu, directoarea este platita sa zambeasca si sa-mi vorbeasca mai mult decat mieros. Nu face absolut nimic pentru banii pe care ii ia, de gasit o gasesti 10 minute pe zi...Nici nu ma intereseaza daca-i place sa spele de kk copilasii de 3 ani, sa le asculte plansetele, eu vreau un loc pentru nepotul meu si-l voi obtine de sus in jos daca nu s-a putut de jos in sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

GRATI-ELA pacat ca lucrezi in invatamint .Oare chiar nu cunosti problemele ?

Mergi la inceput

In ce sens? Ca-s prost platite, ca-s multi copii in grupa pot intelege, dar ca trebuie sa-si verse acreala pe un parinte sau sa aleaga copii dupa buzunar sau dupa natura chilotelului (de hartie sau bbc) asta nu. Eu nu impart studentii mei in destepti, puturosi si tampiti pentru a lucra doar cu primii si nici nu le vorbesc (lor sau parintilor) din spatele unui perete doar asa ca eu pun nota si-s stapana pe situatie. Si sa cred ca directoarea isi apara suratele...pardon! sunt lucruri de-a dreptul jalnice si n-are rost sa intru in detaliile pe care toata lumea le stie.
Si ca sa revin la subiect: multe gradi nu au afisat absolut nimic in legatura cu inscrierea piticilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Mie mi se pare ciudat ca nu este o regula care sa se aplice la inscriere - in functie de varsta copilului, de domiciliu etc..
De exemplu nu sunt locuri anul acesta pentru copilul meu, la cea mai apropiata gradinita - dar ar trebui sa pot depune dosarul si in conditiile in care se retrage un copil, sau in anul scolar urmator sa se aplice o regula si sa stiu ca pana la urma ii vine randul si copilului meu.
Altfel, care este solutia ... in prima zi de inscriere sa stai cu dosarul in dinti de la 3 dimineata si la 8.15 sa afli deja ca nu mai sunt locuri! Este ciudat!!!

Mergi la inceput