Filmul "Patimile lui Iisus"

Filmul "Patimile lui Iisus" | Autor: iepumic

Link direct la acest mesaj

Poate ca acest film a mai fost dezbatut, dar eu abia sambata seara, inainte de Inviere, am ajuns sa il vad. M-a socat profund, mai ales ca nu am inteles rostul anumitor secvente si al unor personaje grotesti care cred ca au fost doar rodul imaginatiei scenaristului si nu au nici o legatura nici cu Biblia, nici cu credinta, cu nimic. Desi intr-adevar nici un alt film pe care l-am mai vazut legat de acest subiect nu a detaliat indeajuns Patimile lui Iisus, scenaristul acestei versiuni a transformat ceva sacru si nobil intr-un scenariu de groaza. Ca sa nu mai spun ca la sfarsit Iisus invie si ni-l arata in fundul gol iesind din grota. Ce rost are?
Voi cum ati interpretat acest film?

Iepumic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Initial creeata de iepumic

[font=Comic Sans MS]

Ca sa nu mai spun ca la sfarsit Iisus invie si ni-l arata in fundul gol iesind din grota. Ce rost are?
Voi cum ati interpretat acest film?

E poftim! De parca tac'so nu ne'a tratat dintotdeauna cu fundu'!

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

iepumic, eu cred ca secevntza cu fundul am ratat-o ... n-am vazut decit 2 picioare.
Poate ai tu un televizor mai mare.

Altfel, nu mi s-a parut deloc de groaza.
Filmul a fost bine jucat, dar cam fara inceput si sfarsit... un fel de episodul 14.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Stie cineva cand apare si cartea facuta dupa film?

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Am rumegat muuuult daca mi-a placut sau nu. Inca mai rumeg la asta (sper sa nu ma inec).

Ceea ce imi place este semnalul de alarma pe care il trage omenirii: "uite cum sunteti si de ce atrocitati sunteti capabili!" Pentru ca atrocitatile din pacate sunt la ordinea zilei in media, poate Mel Gibson a trebuit sa fie de doua ori brutal ca sa-si transmita mesajul la intensitatea dorita.

Mesajul lui a avut, ce-i drept, asupra mea un efect pozitiv: de fiecare data cand vad acest film simt nevoia sa fiu mai atenta si mai buna cu cei din jur.

iepumic, personajul acela grotesc cu capa neagra apare in Biblie chiar des .... iar restul de personaje grotesti sunt demoni si din pacate au multe legaturi

"scenaristul acestei versiuni a transformat ceva sacru si nobil intr-un scenariu de groaza"

Nu, nu scenaristul, oamenii au facut asta. Scenaristul era fooaarte bine documentat, poate asta e pacatul lui ca a redat totul prea explicit. Dar repet, poate ca era nevoie.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Mi se pare un fel de TREZITI-VA LA REALITATE ... acest film. Nu poate sa iti placa, dar nici nu ramai indiferent. Pna la urma asta e scopul nu-i asa? Iepumic, religia nu e ceva sacru si nobil... dar ar trebui sa devina. Religiozitatea insa este. Un om care are religiozitate, nu mai are nevoie de socuri din astea. Dar majoritatea trebuie sa se trezeasca.
Invierea Domnului este cu atat ma plina de semnificatii pentru un suflet care reuseste sa simta suferinta Lui. Pe Mantuitor nu il poti lasa in paginile unei carti.. trebuie sa-l iei de mana si sa treci cu El prin viata, ca oricum tot El poarta si crucea ta. Este un film al adevarului, care face mai mult decat o multime de carti despre ... acest subiect.

Iata si un citat din Nicolae Steinhardt:

nu putin filozofi au stabilit o legatura intre ele si au facut din moartea lui Socrate o preinchipuire a celei de-a doua! Cred ca se inseala intru totul.Hristos moare ca un nelegiuit si un netrebnic ,Socrate ca un semi-zeu.Hristos moare pe o capatina,un dimb,o ridicatura plina de gunoaie ,necuratii si mortaciuni,in loc spurcat,ca un ciine,batjocorit,scuipat,ocarit,hulit,sfidat,luat in deridere de trecatori (huu!).Are parte de moarte blestemata.Este tintuit pe crucea infamiei,expus gol,iar din trupul pironit pe cele 2 scinduri cind sint saltate de pe sol ,intotdeauna tisneste urina-ce mai distractie si pun-te pe ris spre ocara,hula ,rusine....El cunoaste deznadejdea si,cu un soi de modestie taranesc -gospodareasca,se ingrijeste de soarta locativa a Maicii sale.etc,etcIn final,conchide ca Hristos e autentic uman prin tragedia-i derizorie,spurcata,sfisietoare,iar Socrate semi-zeul,moare cu demnitate,curaj,barbateste,semet.
Sa ne rugam D-nului sa ne dea la vremea mortii ,luind pilda de la acestea doi,aceste 2 daruri:trupului-tinuta si curaj si sufletul-ingenunchere,frica si cainta. "

www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Iepumic... te anuntz ca tot o impresia proasta mi-a facut filmul ala ca shi tzie...poate mai mult ...poate mai putzin...dar pentru mine e un film prost shi nu vreau sa-l mai vad vreodata; sigur ca mai sunt destule inca mai proaste, dar asta nu-l face pe ala sa fie bun... asha incat, daca nu ne pacalesthe subiectul ce-l 'mulge', intrebarea care se poate pune despre film, despre orcare film, inclusiv acela, nu este oare aceasta: "CARE II E ROSTUL?" .... iar raspunsul... din punctul meu de vedere e ca rostul ii e sa faca bani ! asta e rostul principal: sa aduca cashtiguri facile celor cu mainile-n frishca, iar subiectul care e sau cum e tratat...conteaza mai putzin...prea putzin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

quote:
Originally posted by gabirus

Ceea ce imi place este semnalul de alarma pe care il trage omenirii: "uite cum sunteti si de ce atrocitati sunteti capabili!" Pentru ca atrocitatile din pacate sunt la ordinea zilei in media, poate Mel Gibson a trebuit sa fie de doua ori brutal ca sa-si transmita mesajul la intensitatea dorita.

Bine zis!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sa nu uitam esentialul: este un film!
Sa-l tratam ca pe un film.
Mel Gibson nu s-a asezat la masa sa scrie alta Biblie.
El a impartit cu noi viziunea lui despre niste momente care probabil ca l-au marcat si pe care el le-a considerat esentiale.
M-am uitat si am tras niste concluzii.
Nu inteleg de ce sa fie socant? Sau, mai bine zis, ce este socant?
Imaginile sint socante?
Dar daca ele, evenimentele, s-au intimplat chiar asa?
Eu nu stiu, dar poate sti cineva dintre noi, oamenii care traim azi?
El le-a indurat, patimile, iar noi nu putem macar sa privim scene care amintesc de jertfa lui?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

Mie nu mi se pare de groaza, am plans pe tot parcursul filmului si m-a facut sa realizez cate a sacrificat El pentru noi cate NU facem noi pentru el.
:(

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Mie una mi-a placut, si inca mult...privind pur artistic e superb realizat, are stilul Mel Gibson all over impregnat, daca ati vazut Braveheart stiti despre ce vorbesc...Maia, Monica si James Caviezel joaca excelent, nu stiu de ce vedeti doar "violenta" filmului, aici de fapt e folosit sangele si scenele mai dure ca exprimare...ca sa fiu mai exacta, asa cum literatura se foloseste de cuvinte, cinematografia se foloseste de imagini...daca vreti mai multe despre film pe un site de specialitate:www.imdb.com/title/tt0335345/" target="_blank">aici

Mergi la inceput