Mamici de martie - aprilie 2006 (64)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Tina, si sa stii ca si eu am de gand sa renunt la caciulita daca nu bate vantu si e soare! felicitari lui bebeloi si sper sa te 'vad' mai des pe forum...stiu ca e greu, dar ne descurcam noi cumva eu nu pot daca nu intru, macar sa citesc ce mai fac fetele

Mara e vorba despre gelul ala concentrat, e la 800.000, care 'lupta' cu vergeturile formate deja...am citit si eu ca nu e bun in sarcina, dar am mai citit ca , daca alaptezi sa nu te dai pe sfarcuri- de unde am dedus eu ca pe alte parti ale corpului, poti. Eu nici pe sani nu ma dau cu nimic (am zis ca fac asta cat alaptez), si Elancyl-ul o sa il folosesc pt burta si pentru partea de sus a coapselor. In sarcina nu cred ca e ok pentru ca atunci schimbul intre mama si bebe se face prin sange...dar in timpul alaptatului nu cred ca sunt probleme, oricum o sa ma mai interesez si eu. Mustela zici? stai sa il termin pe asta...recunosc, sunt disperata, ma mandream cu abdomenul meu si saracu s-a facut varza in luna 9- si acum incerc si eu ce pot ..Chicco nu le-a estompat nici la mine, dar mi-a facut bine la piele in general.

in seara asta nu ma plang de nimic pentru ca trebuie sa fac plecaciuni in fata unor supermamici (MAriana, Doublemom, MP, Ciuf...si celelalte, scuze fetele dar stiti cum e cu memoria...) care se descurca cu cel putin un bebe mic si cu copilasi si mai maricei; fetelor, sper sa mai "cresc" si eu un pic si sa reusesc sa ma descurc cu toate, ca acum am impresia ca sunt abia la inceput si ma trezesc uneori ca ma invart prin casa si nu stiu incotro si de ce asa ca inca o data si va pup

cam liniste pe forum la ora asta...Aida, care e starea natiunii? (cred ca te-am zapacit de cap, si imi imaginez cum e si cu prietenii tai ne-virtuali...poate numai de stresul asta cu intrebarile se hotaraste bebe sa vina mai repede )

pupaturi!

P.S. vreo veste de la LAdy Hawk?ca nu am mai citit-o de mult....

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Am fost la dr, bebe are 3900gr deja si il asteptam in orice clipa.Daca nu se inatmpla nimic pana marti pe 2mai sunt programata la cezariana.Asa ca inca putin si o sa imi tin si eu bebelusul in brate!Noe ce dulce e printesa ta! Of, de abia astept sa-mi vad si eu baiatul.Tinuta multumim pentru galerie.Intr-adevar mai avem putin si noi, chiar daca am fost in coada listei.In curand vom trece la Clubul scutecelor! Sa-ti traiasca voinicul, e tare dragalas in poze si are niste falcute numai bune de smotocit si pupacit!!io 39+ cu Seby Poze noi: carut si lucruri Seby Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Noe, Lady_Hawk a scris azi la nasterea pe glob la un subiect.Uite aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70317&whichpage=6io 39+ cu Seby Poze noi: carut si lucruri Seby Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

fetele, io am disparut putin, dar numai pt ca simt nevoia sa stau mai mult in pat, mi s-au cam umflat picioarele. si asa am mai prins si eu inca doua ore de somn, ca sa recuperez dupa ce m-am trezit iar azi-noapte.

situatie neschimbata, oricum. sper ca Mara sa aiba dreptate si sa fim mamici pina luni, totusi, ca io nu mai pot.

mai pe seara (peste vreo 4-5 ore) mergem la spital sa ma dau "lovita", dar cu scopul clar de a obtine o ecografie, sa fiu io linistita ca am destul lichid amniotic

pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

La multi ani, ciufilica!

Aida, galerie ai, sa nasti mai trebuie! floare la ureche...

Fetele care va dati cu creme, si cele care ati avut cezariana, am si eu o intrebare, in afara de creme de vergeturi (eu am Mustela si Palmer's cu unt de cacao, ce alte creme mai folositi, mai ales pt cicatrizare? eu ma gandesc sa ma dau cu crema de galbenele care e antiseptica si cicatrizanta, dar am auzit de Contratubex ca e f buna, voi ce folositi?

Si inca ceva, cele care folositi balansoar/ bouncer la bebe, cat timp pe zi poate sta acolo? ma gandesc la coloana lor fragila, banuiesc ca e facut cu cap nu? fiindca Aliciei tare ii place sa doarma in el sau sa se uite la noi in timpul zilei, seara cand stam in living la tv etc...
Noi am facut azi 4 saptamani!!! Alicia e o cumintica si o papacioasa, f activa ziua, doarme bine noaptea, un deliciu de fata!

KIM & printesa ALICIA
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare, iubitele
Multumesc mult de urari. Sa va spun ca azi-noapte uitasem ca imi vine ziua???
Ieri am fost cu Eva la pediatru si ne-a trimis sa facem test de bilirubina ca are icter. Si ne-am plimbat pe la vreo trei laboratoare cu ea, pana ne-am lamurit care e treaba cu asigurarea medicala.
Problema este ca nivelul de bili e mare asa ca ieri ne-au internat in spital pentru foto terapie. Adica e patutul ala unde stau micutii la prajit. Mi-au intepat-o de nu stiu cate ori ca sa-i ia sange, nu-i gaseau venele, sangele i se coagula foarte repede, o desteapta de la laborator m-a bagat in sperieti ca nu e normal ca sangele sa i se coaguleze atat de repede de nu am mai fost buna de nimic pana azi de dim. cand am vorbit cu pediatrul care m-a linistit. Mi-a spus ca e ceva normal la bebelusi, poate sa fie si de la deshidratare si de la nivelul mare de bilirubina.
Acum trebuie sa mergem cu ea in fiecare zi pentru testul de sange ca nu cumva sa i se ridice nivelul din nou.
Ea micuta e cumintica, vrea sa pape toata ziua, eu nu ma laud cu cine stie ce lapte, bag la greu Galactogil, ceaiuri de facut laptic si ma mulg precum Fulga.
Aida, pompa care o am e Medela electrica si o recomand cu toata caldura. Este super.
Fetelor, imi pare rau ca nu pot sa raspund la fiecare in parte, am cam citit asa in fuga, nu cu mare atentie, sa fiu sincera. Totul e intr-o miscare rapida.
Sunt in urma cu somnul si numai faptul ca am fost internati in spital m-a terminat.
Asa ca sa vedeti si voi cum mi-am petrecut eu cei 31 de ani impliniti.
Dar voi mi-ati ridicat mult de tot moralul, stiu ca este cineva care se gandeste la mine. Am primit foarte multe telefoane si mesaje pe YM.
Va pup inca o data si doresc sanatate la toti puiutii.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Ciuf scumpa, multa sanatate Evei Nu te speria, stii si tu ca icterul e comun la bebelusi si trebuie doar putina rabdare pina trece.

Fetele, m-am intors de la spital, unde am fost cu minciuna ca bebelina nu misca. Nu va zic ca a miscat de parca avea concurs de dans in burtica. M-au tinut ei o ora la un aparat care monitoriza atit miscarile cit si bataile inimii, si apoi m-au trimis acasa Au zis ca e un copil foarte "happy" si sa nu-mi fac probleme, totul e ok cu ea.
Nu mi-au facut ecografie, ca stiau ca o sa fac una luni - procedura standard aici. Si nici tuseu vaginal nu mi-au facut.

Asa ca am de asteptat pina luni, daca nu cumva s-o decide ea sa iasa pina atunci. N-am ce face, asta e sistemul si gata. Important e ca e ea bine, ce sa ma mai agit atita.

Inutil sa va zic ca n-am nici acum semne de nascare, asa ca odihniti-va cu galeria pina o fi semn clar ca se-ntimpla ceva in sensul asta

Mai repede zic ca nasc Mara si Ama

40+3

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Iaca-ta-ma si pe mine, cu noaptea in cap, pe forum! Degeaba m-am trezit eu ieri la 8 dimineata si am alergat toata ziua (vorba vine) prin oras, doar doar oi obosi, ca la 11 noaptea sa sforai. Am adormit intr-adevar devreme, dar la 2 jumate dimineata m-am trezit sa fac pishu si de atunci n-am mai putut inchide un ochi. M-am foit in pat vreo 2 ore si pana la urma m-am decis sa incalec netu'.
Aida, se vede treaba ca noi doua mergem mana in mana. Si pe mine tot luni m-au chemat la control, daca nu se intampla nimic pana atunci. Eu insa sunt optimista pentru amandoua, doctoritza mi-a zis marti ca am colul moale (scurtat) si ca n-ar trebui sa ma prinda 1 mai tot gravida. Asa ca, fii barbata!
Kim, unguentul cu galbenele care se gaseste la orice plafar din Romania este foarte bun pentru orice fel de rana. Nu stiu insa ce fel de creme aveti voi acolo in State, asa ca e bine totusi sa intrebi medicul daca e voie sa-l aplici pe cicatricea de la cezariana. La multi ani pentru aia mica, sa fie sanatoasa si voinica!
Ama_kaly, iti tin pumnii, sa ai o nastere cat mai usoara!

40 fix!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Scuze, Kim, incurcai borcanele si te plasai mai la sud pe harta! Chiar sunt curioasa, produsele de plafar din Canada sunt mai bune ca ale noastre? Eu una am o parere f buna despre preparatele naturiste romanesti, doar cu ajutorul lor am ramas eu insarcinata, dupa 1 an jumate de infertitlitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Kim,aici in Suedia ni se recomanda DOAR sa...facem dush de citeva ori pe zi pentru cicatrizarea mai rapida a operatiei...!
Or fi ei suedezii sariti de pe fix,nu stiu,insa doctorul mi-a spus sa nu ma dau cu nimic la locul cu pricina!

Da,folosesc bouncerul si l-am folosit la toti copii...Pediatrul mi-a spus ca bouncerele astea model nou nu sunt periculoase.(btw,al meu se poate si intinde ca un patut pliant)Cica bouncerul este mult mai bun pt.coloana lui bebe decit car seat-urile!.Pe vremuri se spunea ca bebe nu are voie sa stea in "balansoare" mai mult de 2 ore consecutiv pina la virsta de 6 luni...

...Dupa cum observ eu,in tari diferite exista informatii diferite la capitolul cresterea copiilor si monitorizarea sarcinii...

Ciuf,tu ai cumva grupa de singe 0 sau RH negativ?Icterul dupa cum stii este f.frecvent la noul nascut...Se rezolva de obicei cu uv si doar in cazurile f.rare se face transfer de singe.Hai,nu te ingrijora prea tare,ca va fi bine!

Noe,aici e inca frigulet(+10...+15C) si ii pun inca caciulita + gluga, dar daca sunt in jur de 18C ii pun o doar caciulita mai subtirica de bumbac...La peste 22C nu ii mai pun...In Suedia otita medie este f.frecventa chiar si la bebelusi iar eu incerc sa-l protejez cit pot,mai ales fiindca bea doar biberon...

Amalia,!!

Aida, Mara voi nu aveti voie sa faceti competitie!!

va pe toate
Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput