gastrita si kile in plus.....ce sa fac????
Am o gastrita rebela si nu pot tine nici un regim mai mult de 3-4 zile
. Daca are cineva vreo idee....va rog sa mi-o dati si mie, ca deja imi vine sa renunt. As mai avea o sansa sa gasesc un medic nutritionist, care sa imi dea un regim personalizat (probabil), dar pe langa problema cu stomacul mai am si o problema cu portofelul (ptr. ca am inteles ca este destul de scumpa o consultatie). Iar in Iasi inca nu am gasit nici o recomandare ptr astfel de medici.
Mi-am luat o bicicleta pe care o mai chinui, dar eu tre sa dau jos cam 20 kile, iar fara un regim asociat sportului, e cam greu.
Asa ca, daca are cineva vreo idee...sa ma anunte si pe mine....
Raspunsuri
Adrianai spune:
Taie dulciurile si fainoasele. Mananca legumele un pic inabusite, carnea fiarta sau pe gratar. Numai pui sau vita. Incearca sa gatesti fara multe grasimi. Fara cartofi si carne la aceeasi masa. Sanatate multa si sper sa reusesti.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!
Hermis spune:
Am vazut la cineva cartea Mihaelei Bilic (nutritionista lui Teo, Mihaelei Radulescu). Incearca sa o gasesti...
nadyana spune:
Draga mea,vad ca esti din Iasi.Cunosc f. bine un medic bun in Iasi care te-ar putea ajuta si in legatura cu gastrita care este principala ta problema.Daca vrei sa-ti dau nr. lui scrie-mi un PM si activeaza-ti si tu PM-ul.Multa sanatate!
si fereste-te sa te apuci de una singura de un regim.
tlaura spune:
Si eu am gastrita si nu pot sa tin o dieta pe baza de calorii, unde trebuie sa mananc foarte putin; de aceea dieta montignac e foarte buna pentru mine. Vino la noi (topicul cu dieta monti), si ai sa vezi despre ce e vorba!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
Burtocika spune:
Si eu am gastrita si multe kile-n plus, si mai am si colita (sau ceva care ma face sa ma balonez foarte tare daca mananc cruditati).
Primul meu sfat ar fi sa elimini pe cat posibil dulciurile. Astea ingrasa si fermenteaza in stomac, accentuandu-ti gastrita.
Al doilea sfat ar fi sa elimini cartofii, din aceleasi motive.
Daca ai gastrita nu prea poti manca legume si fructe crude. Incearca sa mananci carne slaba (pui, vita) la gratar sau fiarta, sau la cuptor, dar fara adaos de grasime, cu garnituri cat mai copioase de legume (morcovi, fasole verde, conopida, broccoli, spanac etc) innabusite. Daca nu le fierbi prea tare, raman crocante si sunt chiar gustoase.
Mai poti manca peste, dar nu prajit (mie-mi place fileul de merluciu, cod, mai putin crapul, care e gras); tot asa, innabusit la cuptor.
Ca sa nu mori de foame, poti manca si orez fiert/pilaf, in care poti pune tot felul de legume, dar nu-l face pe grasime de carne, ci pe apa cu vegeta.
Taie bauturile acidulate, carer sunt cumplite pt gastrita, si ciorbele. Daca poti taia si cafeaua, ar fi bine.
In general Montignac s-ar putea sa te ajute ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
alinaxeni spune:
Eu mi-am rezolvat gastrita cu Omez.Nu e scump si in 10 15 zile nu mai ai nimic.O pastila pe zi.
Si daca ai asa mult de dat jos poti incerca si dieta lui Catalin Crisan.E destul de permisiva in privinta cantiatilor,trebuie sa mananci totul gatitiar lactatele sunt obligatorii in cantitati mici.Garanteaza o slabire de peste 15kg daca o tii corect.
alina
stilldana spune:
Cred ca in primul rand trebuie sa iti vindeci gastrita. Si eu traiam cu impresia ca nu ai alta solutie decat sa iti supraveghezi alimentatia. Si cand colo, se trateaza frumos si usor! deci, trebuie sa mergi la medic.
gabivalceanu spune:
Eu am fost mereu convinsa ca daca vrei sa slabesti trebuie sa te infometezi, etc...pina cind sotul meu a mers la nutritionist si a primit un menu de maninca acum de doua ori mai mult decit minca el de obicei...Reactia mea: bai, doctorul ista cred ca nu stia cit maninci, si-o fi imaginat ca bagi de rupi...n-o sa slabesti!Fals! Fara nici un fel de medicamente sau miscare, a slabit 12 kile in doua luni si continua. Sfatul meu e sa te duci la un profesionist (pe noi ne-a costat, in pitesti, 350 000 lei sedinta, una pe luna, nu e enorm).
gabi
impreuna spune:
Pentru gastrita sunt foarte bune ceaiurile de galbenele, si papadie. Daca bei in fiecare zi te vei simti mult mai bine si nici nu te mai doare stomacul din cauza dietei.
Eu le-am folosit dar nu pt dieta, ci pur si simplu ma trezeam dimineata cu dureri de stomac groaznice, si au avut un efect foarte bun.
Flavia (sotie si mamica fericita)