bijuteriile
Raspunsuri - Pagina 5
amarantina spune:
quote:
Originally posted by anca tanasica
amarantina: pai turcul cerea atat ca erau diamante naturale...avea si copii cu zirconii, mai ieftine...dar se vedea diferenta la stralucire...ca dc le puneai unul langa altul vedeai clar ca unul e cu zirconii si unul cu diamante...si oricum n/as fi dat atatia bani pe un inel...dar m.a socat pur si simplu cum putea sa straluceasca...era un vis...pur si simplu cand l.am pus pe deget parca infrumuseta mana...era o mana de regina...
adevarul e ca asta e cel mai rapid mod sa te duci cu capul...de bagi intr.un mag.de bijuterii din aur si pietre si incepi sa le incerci...ca la tinichele cu sticla nu e acelasi lucru...pietrele naturale pur si simplu simt pielea si incep sa straluceasca intr.un mod unic...numai pentru tine!!!!...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
Anca, ala cu diamante era 1800, iar simplu (fara pietre) sau cu zirconii era 250. Turcul ti-a dezvaluit niste secrete ale aurului, dar nu a zis nimic de pietre. Inelul care ti-a placut are diamante, de fapt briliante care insumate duc cam la 1 kt. Dar ele nu valoreaza cat valoreaza un singur briliant de 1 kt. Ala e vreo 7-8.000eur. Daca sunt multe si mici, nu fac mai mult de 1000eur.
Artemis1578 spune:
quote:
Originally posted by any
pai daca tot oftezi de 5 ani dupa el, cumpara/l!!!!!
mi se mai pune si mie pata pe unele lucruri, sau oftez dupa vremurile trecute, si odata obtinute, nu ma mai intereseaza...
sper sa nu fie asa si in cazul tau...
de atunci ori iau ce/mi place atunci sau in scurt timp, ori nu, dar asa se invata omul minte!!!
trebuie sa verifici...
si eu prefer tocmai de aceea ...oare...???? gablontzurile???
bine, nu astea kinezesti, un pic de argint sa tot fie...de aur nu vreau niciodata ca am avut si nu am noroc de ele, le pierd imediat, si uite asa mi s/a pus pata pe aur si am zis...daca pretiosul asta nu ma place!!! eu de ce sa/l plac???any, mama de Rares...
hehehehe ce bine daca ar fi asa de simplu. in primul radn nu cred cs bijuteria aceea mai este acolo dupa atatia ani si chiar de ar mai fi nu imi permit sa o coumpar, e undeva peste 500 de euro iar eu am totusi un cpil de crescut nu arunc bani pe mofturi. cand voi gasi ceva mai accesibil ca locatie, pret si asemanare atunci voi actiona.
si nu , nu traiesc in trecut. mai mult in prezent si las viitorul sa ma surprinda. insa sunt femeie si imi plak lucrurile frumoase si nu cred ca e total deplasat sa iti fi plakut cevan viata si sa nu il ai din diverse motive.
Anka
si Ubitu
anca tanasica spune:
amarantina: probabil ca ai dreptate...nu stiu ce sa zic...nu m-am bagat prea tare in preturile pietrelor ca nu mi le permit...
dar, acelasi inel, cu diamante, era si la alte mag...pretul varia intre 10.000 si 12.000 dolari la prima strigare...dar la turci, dc te tii tare la negociere scade pana la 60%...
acu...o prietena si-a luat diamante pt.verighete...2 mici, mici...o idee mai mari decat lasa pixul punctul pe foaie...are certif.de garantie pe ele...au 0,1k de caciula...si a dat 250 dolari pe unul...dar sunt diamante, nu briliante (briliantele sunt diamante cu mici defecte...nu???si mult mai ieftine decat diamantele...)...diamantele de pe inel erau mai mari...am apreciat io la 0,2k de caciula...deci 100X0,2k (adica probabil intre 450 si 500 dolari bucata) da la 4500-5000 dolari numai pe diamante...asa ca un pret la 6000 dolari poate fi corect...oricum nu conteaza asta...mi/a placut inelul ca idee...nu l/as purta ca e prea mare pentru mana mea...oricum, dc ai in R.un bijutier bun...ti/l scoate si la 10 mil...edit: cu sticla...
any: zirconiul este diamant artificial (facut din carbune la presiuni si temp.f.mari...adica asa cum se fac diamantele in pamant in mii de ani...in laborator ies zirconiile in cateva zile)...exista si diamante galbene (galben papagal), negre, rosii (astea sunt uneori confundate cu rubinele...da/s diamante) deci e logic sa existe si zirconii galbene, negre...etc...din cate stiu eu, culorile diferite de la diamante sunt date de anumite metale existente in cant.infime in zacamantul de carbune atunci cand incepe sa se formeze diamantul...
io, pentru ca n/am acces financiar la diamantele pe care mi le/as dori(sunt topita dupa ele...dar supravietuiesc si fara...am o singura pereche de cercei cu diamante...sunt mici...aprecierea bijutierului cam 0,4k...montura in aur nu/mi prea place, deci nu prea ii port...dar ii sterg periodic si ii admir...)...port f.mult zirconii...si/mi mai plac cristalele swarovsky f.tare...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
AB spune:
Anca diamantele, diamante e normal sa varieze ca pret la acelasi carataj. Pretul diamantelor e dat de 4 de "C": Carataj, Claritate, Culoare si Taietura care-n engleza e inca un C de la Cut.
Si creste pretul exponential...pe fiecare coordonata. Adica un diamant micut de culoare alba, cu insertii microscopice costa mai mult decat un pietroi de culoare mai proasta,cu insertii si cu taietura necalibrata.
Uitati aici un site de culturalizat
.
http://www.24carat.co.uk/diamondsindxframe.html
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
any spune:
reiau ideea, eu cand zic bijuterie, ma gandesc la o femeie cu o rochie frumoasa, la o ocazie speciala de gala, dichisita, aranjata la 4 ace....si o bijuterie care pune punct, daca are un decolteu imens si atarna la intamplare un lantic de aur mai mare sau mai mic, pare un chici....dar daca pune o piesa incarcata, cu pietricele, ori margelute, ceva zglobiu....ei, asa pare mai in regula....asta mi se pare a fi cu gust, dar nu numai asta....
am observat de asemenea o chestie....daca/ti pui un inelus, mic, privirile sunt atrase mai repede decat daca/ti infingi un ditamai ghiulul cu o piatra imensa....pare respingator, si nu se grabeste nimeni sa se apropie sa/l vada mai bine...????
pare mai respingator?
ei, eu am patit/o, si nu/mi mai vine sa port asa un ineloi pompos....pare de prost gust?
si totusi din cand in cand mi/l mai infing in deget, de taur ce sunt....daca vedeti o femeie pe strada cu inele ori brose, foarte incarcate, ei aceea femeie daca e si mai in varsta, poti paria ca e zodia taurului...![]()

![]()
![]()
petaluda spune:
quote:
Originally posted by any
apropoo de zirconiu, am cumparat anul trecut in vara un inel cu piatra de zirconiu, imens, si scump, ce culoare are zirconiul asta????
ma simt un pic fraierita...ca piatra mea e rosu_portocaliu.....oare e asa? sau numai alb???/
chiar sunt curioasa.....
multumesc.
sotul meu este bijutier deci iti pot raspunde: exista zirconiu, care asa cum explica si anca tanasica, sunt artificiale, facute in laborator, se cumpara la Kg,seamana cu diamantul dar nu au pe departe aceeasi valoare si se pot crea in toate culorile curcubeului, si exista piatra de zirconiu , care este rosie portocalie asa cum o descrii si tu pe a ta si valoreaza foarte scump. deci in functie de cat ai dat pe inel iti poti da seama de piatra, sau cel mai bine te duci si faci o expertiza pt ca daca e piatra de zirconiu s-ar putea sa ai o mica avere pe deget.
any spune:
petaluda
multumesc mult de informatie,
ma multumesc doar cu atat, nu cred ca am o avere, deoarece...piatra e mare, montata in argint, si nu a fost Exagerat de scump,
ei, asta e bine, ideea era ca zirconoiul asta sa nu fi avut o singura culoare,dar daca e facut in laborator, cel putin, are o scuza, nu ma simt pacalita...deci se poate, nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun...
si eu confectionez bijuterii,de fantezie... si stiu ca pietrele semipretioase ce se gasesc la noi, sunt din laborator, majoritatea....asa ca nu ma mira, nu ma asteptam in nici un caz la o avere...
multumesc mult, inca o data pentru informatii.
poate mai vorbim...
Any, mami de Rares mic si drag si scump.

any, mama de Rares...