model cerere de divort

model cerere de divort | Autor: rachela

Link direct la acest mesaj

ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de divort cu acordul ambelor parti? nu avem copii si sunt casatoriti de 3 ani fara bunuri de impartit. am cautat pe net dar nu am gasit mare lucru. As vrea sa o fac chiar eu, sa o semnam amandoi si sa o depun la tribunal.
A mai auzit cineva ceva despre o procedura de divort de urgenta (amandoi sotii sunt de acord)in 48 de ore? va rog !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Domnule Președinte,

Subsemnații soți:

................, cu domiciliul în .................), județul Iași și
.........................., cu același domiciliu, vă rugăm să dispuneți

DESFACEREA CĂSĂTORIEI NOASTRE PRIN DIVORȚ

înregistrată sub nr. ....din ..........., la Primăria ................, pe baza acordului nostru.
Totodată, prin aceeași hotărâre, vă rugăm să dispuneți:
-să reluăm numele avut înainte de căsătorie.

MOTIVELE ACȚIUNII
În fapt, ne-am căsătorit la data de ............. și suntem despărțiți în fapt din ..............
Pentru că relațiile de familie sunt grav și iremediabil vătămate am hotărât să divorțăm și, pentru că am căzut de acord asupra tuturor problemelor, înțelegem ca cererea de divorț să se întemeieze pe acordul nostru.
De aceea, vă rugăm să admiteți acțiunea, să desfaceți căsătoria pe baza acordului nostru, iar cererea accesorie să fie rezolvată în modul următor: noi, soții, revenim la numele avute anterior încheierii căsătoriei, respectiv acela de .... în ce o privește pe.................

În drept, ne întemeiem acțiunea pe dispozițiile art. 37 alin.2 și art. 38 C. Familiei raportat la art. 613.1 C. Proc. Civ.
Pentru dovedirea acțiunii înțelegem, dacă va fi cazul, să ne folosim de proba cu acte și de consimțământul nostru privind desfacerea căsătoriei prin acordul nostru.
Anexăm următoarele acte: certificatul de căsătorie, copii buletine, taxa de timbru și împuternicirea avocațială.

Data, Semnăturile,

NU exista o procedura de divort in 48H.
Domnului Președinte al Judecătoriei ..........

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachela spune:

Multumesc mult Kriss79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

kriss,esti de profesie jurist?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Dar un model de cerere de divort de comun acord dar din care a rezultat un copil minor, ma putei ajuta, va rog frumos ?

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

quote:
Originally posted by furni

Dar un model de cerere de divort de comun acord dar din care a rezultat un copil minor, ma putei ajuta, va rog frumos ?

Va pup.

http://community.webshots.com/user/furni001

Nu poti div. prin acordul partilor daca aveti copii minori!
Eventual, din culpa comuna..

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Incercari bebik

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

N-am stiut, dar un model de cerere pentru acest tip de situatie (adica cu un copil minor) aveti ?

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

uite aici:
http://www.avocatulstagiar.ro/Cerere_de_divort.htm

quote:
Originally posted by furni

N-am stiut, dar un model de cerere pentru acest tip de situatie (adica cu un copil minor) aveti ?

Multumesc.

http://community.webshots.com/user/furni001

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput