Mamici de sept-oct 2006 (24)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

angel_lexi sa stii ca fiecare dintre noi e frumoasa..pt ca asa e o femeie insarcinata. Uite de exemplu mie mi-au aparut pe lateralele pulpelor niste vase de sange foarte pronuntate care par ca niste vanatai...acum imi este frica sa nu apara multe din alea si sa nu mai scap de ele....deci dupa cum vezi fiecare dintre noi avem probleme.Nu mai zic de acnee care mai e si asta pe capul meu...

Insa trebuie sa fim fericite ca in noi creste o noua viata...bate o inima si asta te face cea mai frumoasa!!!

Te pup si sper sa nu te mai aud vorbind asa ca te bat..!!

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Buna fetelor! Sper ca sinteti toate bine, voi si bebelusii vostri!

Tasia in ceea ce priveste 2 dintre problemele tale compatimesc si eu la greu. Aciditatea ma chinuie de mai bine de o luna, mai ales spre seara, iar noaptea inainte de culcare devine de nesuportat incit citeodata imi provoaca greatza sau voma cu urme de singe. Si eu simt ca si cind intreg traiectul esofagului ar fi "conturat" cu flacari. Pina acum am luat ocazional Dicarbocalm, fara rezultate spectaculoase, pt ca efectul lui se limiteaza la maxim jumatate de ora, iar ca adjuvat ceai de galbenele si sunatoare, 4, 5 lingurite de plante la 1L de apa, de baut intr-o zi. Nu te astepta la un remediu absolut si fereste-te de ceaiurile pentru gastrita/ulcer, care contin amestecuri de plante adesea contraindicate in sarcina, prefera ceaiurile simple dintr-o singura planta de genul galbenele etc.

Chiar voiam s-o intreb pe MamiLili: eu am avut de ceva timp probleme cu gastrita si am luat Zantac, cu rezultate excelente. Stiu ca spre deosebire de alti antiacizi care neutralizeaza temporar acizii, Ranitidina merge cumva "la sursa" si inhiba productia in exces. Am citit un articol in care se spunea ca Zantac ar fi permis in sarcina(medicament clasa B), e adevarat, putem lua, macar din cind in cind?

Oricum, Tasia, se pare ca trebuie sa ne impacam cu gindul ca arsurile vor persista, mai ales in lunile mari, cind uterul va impinge stomacul, cu tot cu continutul lui de acizi buclucasi, in sus....Dar asta e, bebe sa fie sanatos, eu una suport voioasa atita timp cit il stiu pe el bine!

Cit despre nasul infundat, si pe mine ma supara, tot noaptea in special. Acum vreo luna obisnuiam sa iau niste picaturi facute din uleiuri volatile de plante, menthol, eucaliptol etc, Pinosol se numesc, dar mare efect n-au avut, plus ca aveau un gust generator de greatza si usturimi esofagiene, brrrr. Cica exista si rinita de sarcina. Nu prea stiu remedii, vezi ce mai zic fetele.

Pentru celelalte fete am si eu o intrebare. Eu inca n-am anuntat la servici despre sarcina, dar de acum e timpul sa o fac, mai ales ca e obligatoriu sa anunti in scris, altfel angajatorul e exonerat de obligatiile datorate gravidei. Am vazut cu ceva timp in urma la subiectul nostru o formulare tipica de anunt la servici, dar acum n-o mai pot gasi nicaieri, am dat si search pe forum, nimic... Stie cineva cum se formuleaza in linii mari anuntul? Un link, ceva? Ca eu tare nu ma pricep la exprimarile astea standard...

Numai bine tuturor si aveti grija de voi!
Eloise15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

buna fetele!

acum am citit si eu ce-ati mai scris zilele astea! va multumesc fetelor care mi-ati raspuns (mamilili, try,putzuruca).

din pacate n-am ajuns la verisoara mea care a nascut fiindca maternitatea giulesti e in carantina si nu ne-ar fi dat voie sa intram! oricum amandoi sunt bine, ea a nascut natural un baietel de 3200gr si 51cm, george-andrei! maine ii da drumul acasa si abia astept sa ma duc sa-i vad! acum am vb cu ea la tel si mi-a zis ca oricat de mari ar fi durerile atunci cand il auzi tipand prima data, uiti tot...sper sa fie asa, ca eu luni toata ziua am fost paralizata de frica fiindca am tot vb cu ea la tel si plangea de durere! si totul a durat super-putin la ea: trecuse de sapt 40 si i-au indus nasterea, la 10 dimineata au internat-o fara sa aiba vreun semn ca ar naste, pe la 13 au apucat-o contractiile si la 21.20 deja avea bb-ul in brate! macar sa tina asa putin si la noi...

flory, nu stiu nimic de vitamina c, eu am luat oscillococcinum cand am fost racita si nimic altceva...

lexi, hai nu mai fii asa de pesimista de acum! cum sa ai burtik urata? doamne fereste! ai pielea mai sensibila, atata tot! eu una, m-am umplut de vergeturi, ce sa mai zic? desi ma dau cu crema non-stop, si ma dau de cand ma stiu (deci, ar trb sa am pielea mai elastica).

tasia, hai sa te linistesc! eu am, sau am avut toate problemele tale, nu numai una!
-arsurile: de vreo 4 zile simt ca moooooor, nopti nedormite si planse...am incercat cu maalox si merge de minune, dar asta daca iau in fiecare zi...ceea ce nu-mi convine, cum zicea si mamailili. nu stiu daca o fi contraindicat, dar mai bine sa nu facem abuzuri. aseara, cand a fost cel mai crancen am incercat cu lapte dulce! si a fost super! si buuuuun rau! am baut aproape o cutie si am dormit tare bine, mi le-a luat cu mana! succes!
-de raceala, pot sa-ti zic si tie cum i-am zis si la flory, am luat oscillococcinum dar n-a fost chiar grozav. mi-a trecut in vreo 3 zile...
-iar spatele ma doare si pe mine la greu mai ales cand stau in pat pe spate, culmea...daca stau pe-o parte n-am treaba, dar cum ma asez pe spate zici ca ma rup in doua...

eu, m-am programat in sfarsit la eco 3d (morfologie fetala) tocmai pe 19 mai, cand o sa am aproape 24 sapt, ca dr la care vroiam eu intra in concediu si n-am mai apucat loc mai devreme!

la dr n-am mai fost, ca ma simt bine, iar bb misca intr-un ritm infernal! cred ca-l fac fotbalist! imi da niste suturi...sau ce-or fi alea...

va pup, si va doresc numai bine...

raluca 20 +

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos
http://community.webshots.com/user/ralucamandache
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060909/dt/7/k/189c/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nokia spune:

Fetelor, v pup pe toate si sper ca v-ati bucurat din plin de zilele de sarbatoare. Nu uitati ca vineri e iar sarbatoare, iar nu pot spala rufe, ufff!!!!

Despre pozitionarea sarcinii: prima sarcina e sus, ir urmatoarele jos. Nu are nici cea mai mica legatura cu sexul Am simtit-o pe pielea mea si chiar dr. mi-a explicat care-i treaba.

Imi pare rau ca aveti probleme cu aciditatea, din pacate nu stiu ce sa va spun, n-am avut niciodata asa ceva. Va doresc multa sanatate

Eu am probleme cu venele de pe poponeata. Am o vena umflata rau, pleaca din epiziotomie si se termina undeva pe picior. Ma doare de innebunesc daca stau prea mult in picioare sau pe scaun. Singura solutie este sa stau intinsa, ceea ce e cam imposibil

Pe bebe il simt fff bine, dar doar fluturasi, ca deh, e inca micut. Oricum, l-am simtit fff devreme si il simt constat, ceea ce ma bucura. Daca-s agitata se agita si el/ea.

inca nu stim ce este, mai avem de asteptat.

O zi frumoasa si sanatate maxima!!

Corina te astept cu sufletul la gura sa ne dai vestea cea buna

Alina, 15sapt+

Un sut in fund, un pas inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nokia spune:

Nu pot accesa nicicum adresa comuna de mail. Habar nu am de ce

Un sut in fund, un pas inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Hristos a inviat!

Ce mai faceti, burticutze? Am citit ce ati scris si chiar m-a amuzat supararea Taisei (sper sa nu te superi). Spun ca m-a amuzat pt ca, chiar daca nu in ordinea pusa de tine, am exact aceleasi probleme: nas infundat inca de la inceputul sarcinii (plus ca daca imi suflu nasul se intampla foarte des sa-mi curga sange din nas). Am citit a este din cauza fluxului sanguin mai mare in aceasta perioada, deci o stare normala, pe care nu incerc sa o combat. Cat despre arsuri, le experimentez de cateva zile. Eram suparata, dand vina pe sarcina. Dar m-am prins repede ca este de la cozonacul cu nuca si cacao (care mie imi place atat de mult). Renuntand la el, deja astazi nu am mai avut nici o problema cu arsurile. Oricum, la tine pot fi din cauza sarcinii, dar ar fi bine sa te gandesti daca nu ai mancat ceva mai special zilele astea. Cat despre durerile de spate, ma supara si pe mine de ceva saptamani, cred ca este si din cauza pozitiei la birou. Ma duc la aerobic special pt gravide si sper sa atenueze streching-ul de acolo durerile.

Floricika, eu am luat multa vitamina C, oscilococcin si mult ceai cu lamaie si miere cand am avut o raceala pacatoasa la inceputul sarcinii. Si pot spune ca a fost ok, mi-a trecut destul de repede, fara urmari nefericite.

Eloise, eu am adus la birou o adeverinta de la medicul de familie care certifica faptul ca am o sarcina in dezvoltare in saptamana .... Au inregistrat-o la registrul de la secretariat si a fost totul oficial.

Despre mine, vreau sa va spun ca sunt bine. Abia astept vineri sa ma duc la o noua ecografie 3D. Atunci voia avea confirmarea ca am un bebe sanatos si probabil fetita. Ah, era sa uit! De sarbatori am facut niste achizitii minunate. Am capatat de la fetita pe care am botezat-o acum 1 an hainute, scaun de bebe pt masina si port bebe. Sunt foarte incantata, abia astept sa-mi imbrac copilul cu ele!

Multa sanatate!
Roxana +22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Am pus pozele care le-am facut in Gradina Botanica si la picnic de Paste.

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eloise, uite aici modelul de instiintare:
Catre (director general, primar, ce o fi mai mare pe la voi)

subsemnate xxx, in calitate de..., sau cu functia de... in cadrul biroului, compartimentului, etc
si in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, cu modificarile ulterioare,

va aduc la cunostinta starea mea de graviditate, confirmata prin adeverinta medicala eliberata de Cabinet medical Dr. XXXX ( eventual cu nr. si data, daca are).

cu respect,
data si semnatura

20 & 80%
I wish I were an angel...

Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060913/dt/7/k/6c4c/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev255pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

burtici!
Noi nu am fost acasa zilele astea am fost plecati la parinti si ne-am simtit tare bine, iar luni am fost la iarba verde.Eu sunt bine nu am mai avut probleme, decat niste dureri de burta la un efort mai mare.Il simt pe bebe cum misca in fiecare zi, dar numai atunci cand sunt linistita in pat - l-a simtit si sotul si a fost in a 9-lea cer.
Floricica poti lua vitamina C pana la 1g -deci cele de 180mg poti lua 3-4 pe zi.
Eloise ,Zantacul(ranitidina) in sarcina se ia numai la recomandarea medicului si sub supravegherea acestuia, una pe zi, eu nu ti-as recomanda mai mult si doar 5 zile consecutive, dar cred ca durerile sunt insuportabile si tu hotarasti. si multa sanatate.
La celelalte burtici le doresc o zi buna si cat mai multe miscari din partea bebicilor.

Roxana + Diana 4 ani
http://photos.yahoo.com/roxanaenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Buna la .
Ce mai faceti? Observ ca sunteti bine cu exceptia celor care sunt un pic racite....sper sa va treaca cat mai repede...
Noi suntem bine, cu toate ca eu sunt un pic ingrijorata....inca nu l-am simtit pe cu toate ca am 19+ saptamani. Toata lumea incearca sa ma linisteasca ca fiind prima sarcina o sa-l simt dupa 2O de saptamani...dar...stiti cum e...in rest eu nu am nici un simptom sunt absolut ok...ma gandesc ca daca Doamne fereste ar fi fost ceva cu bebe as fi avut vreun simptom,nu?
Saptamana viitoare pe joi-vineri merg la doctor la control si o sa-mi fac si o ecografie...pt linistea mea...iar pe la jumatatea lui mai merg la 4D la Diagnosis si o sa aflam sigur ce e....
Va si sa auzim de bine!!

19+
http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png

Mergi la inceput