Sezatoarea canadiana (46)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Intre timp, delectati-va cu ceva poze de la noi din "sat" (asa le spun thai people la zonele mai rezidentiale care sunt in general mai departe de centru). Peisajele sunt intr-adevar frumoase... cand le vezi dinafara. Dar aici, cand dai de niste calduri din alea insuportabile parca preferi iarna - ca macar iesi la un sanius afara si poti respira. Acum, la noi e perioada in care stam mai mult in casa - iesim noaptea afara ca pasarile nocturne. De exemplu acu, ma duc cu tati la un tenis.

La noi, la tzara

Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

mamamariana, de calduri nu scapi nici aici - vara . E cald, si cu umezeala lacului - incepi sa vezi la televizor avertismente ca aia cu probleme cu inima sau de respiratie sa faca bine sa stea indoors. Eu cu vintul nu prea ma impac.. E podis si nu se opreste in mai nimic. In centru ce e mai adapost - cind nu se face si pe-acolo un virtej ceva, ca vrei sa intri in cladire, da' bate un vint dinspre zid de n-ajungi la usa.. ..
Cu banii, cel mai bine ii dai down payment la o casa, ca sa acumulezi equity, si sa ai living expenses mai scazute sau, daca crezi in semnalele de alarma cu bubble-burst in real estate, atunci baga-i in fonduri mutuale.. d-alea cu banci si energie.
Cu scolile... in zonele unde-s renumite ca-s scoli bune, au casele niste preturi de nu-ti vine sa crezi.. (de la 400K in sus). De-aia ne-am mutat noi in Whitby, unde casele erau inca ieftine acu 5 ani, si scolile sint bune, daca te iei dupa statisticile lor..
Cu jobu si virsta, nu-ti fa griji - aici e ilegal sa te discrimineze cineva din pricina virstei. Plus, e mai greu sa-ti gasesti de lucru in domeniu ca june proaspat iesit de pe bancile facultatii. Nu stiu cum mai e acuma cu experienta canadiana, eu una stiu ca mi-am facut mult singe rau din pricina ei. E cum prinzi. Poti sa prinzi un job a doua zi de cum aterizezi, poti sa astepti juma de an sau mai mult.. Poti sa-ti iei un survival job, ca sa ai cash flow.. depinde de fiecare.. Pina la urma lumea are necazuri ca nu-i cum se asteptau sau cum le-ar place. Ideea e sa te prinzi care-i treaba si sa faci ce poti cu ce ai la dispozitie... De exemplu, ma apuca si pe mine ca vine martie-aprilie si nu vad flori.. Si uite-asa ma umplu de ghivece prin casa..
O fosta colega de facultate s-a lasat de programare si s-a apucat de invatamint. Nu si-a putut echivala niste pedagogie, desi a facut in tara pedagogie, se pare ca pedagogia aia din tara nu continea tot ce vor astia aici, asa ca a dat un test TESL de limba si a facut un an Universitate aici, si-acuma preda la liceu (mate). Evident, anul ala in care au stat pe o singura leafa, cu ipoteca la casa si cu scoala Montessori pentru pusti, au intrat in datorii grupa mare, ca atare acu se pune ca-s canadieni adevarati . Noi am intrat in datorii de cind a prins tati al nostru un job care nu l-a platit (da, mai sint si de-astea), si care in plus, l-au si convins ca or sa-l plateasca pina la urma (da, exista si romani din astia - noi chiar am crezut ca or sa-l plateasca pina la urma). Asa ca acuma sintem patiti si suflam si-n iaurt..
Cricor, as fi zis si eu ca-n aprilie n-a inmugurit un pom, da' ce crezi c-a facut ciresu meu duminica? A inflorit taman in ultima zi din aprilie, ca sa nu pot eu sa zic aia cu florile si aprilie..

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Mamamariana, cool pozicile.
Sa stii ca nu e chiar atat de frig aici, am exagerat. ...o sa-ti placa mult in Canada...

Corina, ai dreptate, in plus, fiecare din noi e diferit si ...percepem diferit...

Olga, noi nu am venit in Canada pentru bani, ci pentru calitatea vietii, si in ziua in care voi fi nevoita sa ma duc la banda, imi cumpar bilet dus catre ro si...gata. Dar asta nu inseamna ca dispretuiesc vreo meserie de pe lumea asta, dimpotriva. Eu nici dentist sau ginecolog n-as accepta sub nici o forma sa ma fac, de ex. nu gasesc nici o pasiune in cautatul in carii, de ex.. Dar niciodata n-am dispretuit vreun dentist sau vreun muncitor.

Cat despre disocierea inevitabila intre oamenii cu nivele de educatie/cultura diferite....da, ea exista, chiar daca unii din noi nu o recunosc...de cate ori nu citim/auzim expresi de genul...americanii sunt prosti, canadienii sunt nu stiu cum, bla bla ? De unde vin toate aceste concluzii ? pai daca se interactioneaza cu cei de-aici de pe nivele diferite...

Faptul ca ai simtit nevoia sa-ti sprijini afirmatia ca ai lucrat la curatenie ...de cea cu profesiile de azi si cu casuta cea noua...asta inseamna ca nici pentru tine insati argumentul in sine cu bucuria de a fi necalificat nu e autonom...daca ai fi scris chiar in timp ce faceai curatenie, dupa psihopedagogia din ro, ca nu te deranjeaza....te-as fi crezut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Ira, povestea cu directorul de banca care a inceput de jos e adevarata, pe private iti trimit si numele lui daca vrei ...stiu ca toti au asa o poveste dar asta e adevarata, auzita de mine direct de la sursa .

In primele saptamani cand am venit in Canada, ne-au invitat prin intermediul unor prieteni comuni la ei acasa ; tocmai isi inaugurau noua casa .Cand am vazut-o, mi-a picat fata : pe malul lacului, ponton, living imens, o casa spatioasa, fara vecini la juma de metru...
In cursul serii, la un pahar de vorba si vrand sa ne ridice moralul ca nu ne gasim ( adik eu ) slujbe conforme pregatirii ne-a povestit ca acum 8-10 ani cand a sosit el in Canada, nu era nimic de lucru, faceau si el si nevasta pe chelnerii, la cate 2-3 crasme intr-o singura zi ...incet s-au mai ridicat, el a reusit sa intre pe o pozitie minora la o banca si dupa examene si echivalari , acum e director .
Nevasta a facut cursuri si e agent imobiliar .
Si ma uitam la el cum povestea si nu-mi venea sa cred . Si nu era depresat .Si nici nu-si dadea ochii peste cap ca cine a fost el in Ro si ce a trebuit sa faca aici . Si nici nu se uita de sus la noi ca el e director si noi amarati .

Si am prieteni in partea franceza care au inceput si ei ca delivery pizza, curatenie, etc si apoi scoala . Deci slujbe de supravietuire sunt in ambele parti, deci nu vad de ce am ridica in slavi o regiune fata de alta .Insa se aude ca Alberta va deveni un nou El Dorado, am citit ca petrolul urmatorilor 50 de ani, acolo e...so, si pe mine m-ar bate gandul de o mutare .

Cred ca o chestie regret si eu legat de partea franceza, am auzit ca sunt terase deschise vara . Doar uneori...ca parca mai mult imi place sa ies in parc ( altul de fiecare data ) si sa inspir aer curat !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Nu m-a deranjat atata timp ca era o chestie temporara si ca orice om cu hotarare si putere de munca stiam ca nu voi ramana asa. Si da, nici eu nu am venit neaparat pentru bani ca aveam in Romania... Am venit sa am o viata mai buna si o viata buna pentru copilul meu. Asta nu inseamna ca sunt si azi in curatenie...
Oricum am ajuns la concluzia ca nu se stie de ce sunt polemici pe forumul asta mai multe decat ar incapea. Si ca de foarte multe ori incercarile unora de a comunica se soldeaza cu atacuri. Ira draga nu am fost singura care a afirmat asta si totusi singur nume pe care l-ai subliniat a fost al meu.Nu am mania persecutiei stai linistita. Am mai invatat si sa trec peste lucrurile lipsite cu adevarat de importanta. Vezi? Asta e un lucru care m-a invatat Canada. Sa nu ma consum pentru nimicuri.
Parpalak, hai mama in vizita ca am un cires inflorit in gradina.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Fetelor, la mine ninge. Ieri au fost 16 grade si acum sunt 3 C si ninge.

Cu emigrarea asta, cred ca daca o faci numai pentru bani nu e bine. Trebuie sa ai dorinta de a vedea locuri noi, oameni noi, obiceiuri noi, sa vorbesti o limba straina, sa inveti sa gandesti altfel, etc etc etc. Si banii conteaza, dar de ex. in state am avut in casa un salar deloc mare si o bursa de student si am trait cei mai buni ani. Nu putem avea totul, asta e principiul meu; cand m-am vazut in US fara drept de munca m-as fi dus sa fac orice, inclusiv la supermarket, numai ca sa cunosc si eu un pic lumea, societatea, sa nu stau in casa. Noi nu facem lucruri ilegale si neavand dreptul sa mananc paine m-am straduit sa mananc cozonac. Si aici ii dau dreptate Irei, cand am ajuns in universitate am vazut ca americanii nu sunt deloc prosti sau inculti, ca americancele nu sunt toate grase si rau imbracate, ca de fapt accesul la cultura e mai facil si mult mai ieftin, ca poti merge in muzee o data si tii minte toata viata, si tot asa. Ok, nu avem copii, dar asta e ce conteaza pt mine, o viata lejera fara sa numar fiecare dolar in magazin, sa pot sa merg cu sotul la un concert de top chiar daca e o data sau de doua ori pe an, sa vad locuri ca New York-ul, sa citesc carti faine in engleza fara efort.
E important ceea ce muncesti, dar la urma urmei jobul trebuie sa plateasca facturile, si in rest traim de fapt in mic, in casa noastra si familia noastra. Am niste prieteni americani sot si sotie, ea e psiholoaga si munceste ceva social services, el are degree in business si munceste la reparat masini. Tipul asta traieste pt masini, are garaj dotat cu tot ce vrei, castiga bine, are o casa faina, masini faine, face ceea ce ii place. Nu il judeca nimeni. Nici macar familia lui de oameni educati. Sunt harnici si cu chef de viata; si-au cumparat o darapanatura de casa si intr-un an casa era de nerecunoscut, el singur a reparat si schimbat tot, casa mare, cu teren, piscina etc. Teoretic face o tampenie; practic are o viata frumoasa, si el nici macar nu e imigrant.
M-am lungit ca o placinta, insa ideea era ca atata timp cat nu alergi dupa himere, dar nici nu te minti singur, o sa fii ok in aceasta experienta ciudata a emigrarii, fie si numai pt ca (asa cum ii spune pisica Alisei in Tara Minunilor) orice drum duce undeva daca mergi cat trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Am citit aseara mesajul lui Ira cind era sa plec acasa, de la munca. Si nu pot sa spun cit de indignata am fost de aerul de superioritate din el... "joburi cool" de delivery sau constructii...
Sint atiti oameni pe site'ul sata care asta fac in fiecare zi ca sa puna mincare pe masa copiilor. Si da, sint cool pentru ca te invata ceva. Sa apreciezi totul cind te mai salti un pic, sa vorbesti cu oamenii la toate nivelele, sa te pui in locul lor in anumite situatii in viata...
Eu am lucrat la restaurant ospatara atita timp cit am fost la facultate. Vineri, simbata si duminica eram ospatara si apoi mergeam la facultate in cursul saptaminii. In toti anii astia nu am avut un weekend liber. Dar stii ceva? Mi-am platit facultatea cash cu banii jos in fiecare toamna, m-am intretinut singura si nu am tras de guvern pentru bani gratuiti.
Nu spun mai departe ca ma enervez... aaa... si mi-am adus aminte de ce nu trec mai des pe aici... lupta asta Quebec-Ontario.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by laurajr

Ira, povestea cu directorul de banca care a inceput de jos e adevarata, pe private iti trimit si numele lui daca vrei ...stiu ca toti au asa o poveste dar asta e adevarata, auzita de mine direct de la sursa .

Dacum, si numéro d'assurance sociale si adresa.......e celibatar ?

e clar, cantam in tonalitati diferite, ieste multe disonante in simfonie, io ma duc sa fac o tura de yoga sa-mi relaxez neuronii...sub ciresh la malu' garlii, ...ca baciu ala din banc....care statea rezemat in bata si privea in zare. - Ce faci, bade, sazi si cugeti ?- Ba, numa ' sad !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Alyssa, de asta nu treci tu pe aici, pai asta-i discutie calma, poate nu ai vazut dezbaterile pe tema mancarii organice ...

Parpalak, frumos cu ciresul in gradina. Eu stau la bloc si ma uit pe balcon la un pom care nu mai vrea sa inmugureasca, dar in schimb e plin de pasari care ma scoala la 5 dimineata. Sotu' e fericit ca-i aduce aminte de cocosul lu' vecinu' nea Costica.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

Am citit aseara mesajul lui Ira cind era sa plec acasa, de la munca. Si nu pot sa spun cit de indignata am fost de aerul de superioritate din el... "joburi cool" de delivery sau constructii...
Sint atiti oameni pe site'ul sata care asta fac in fiecare zi ca sa puna mincare pe masa copiilor. Si da, sint cool pentru ca te invata ceva. Sa apreciezi totul cind te mai salti un pic, sa vorbesti cu oamenii la toate nivelele, sa te pui in locul lor in anumite situatii in viata...
Eu am lucrat la restaurant ospatara atita timp cit am fost la facultate. Vineri, simbata si duminica eram ospatara si apoi mergeam la facultate in cursul saptaminii. In toti anii astia nu am avut un weekend liber. Dar stii ceva? Mi-am platit facultatea cash cu banii jos in fiecare toamna, m-am intretinut singura si nu am tras de guvern pentru bani gratuiti.
Nu spun mai departe ca ma enervez... aaa... si mi-am adus aminte de ce nu trec mai des pe aici... lupta asta Quebec-Ontario.

Alyssa,

sotul meu e cu pricina:)) adica in constructii; doar ca Ira, draga de ea nu stia ca el face surveillance de santier pe contracte cu Hydro Qc, cot la cot cu stagiarii in inginerie nascuti aici, doar pe baza diplomei din Romania si a experientei cu care a venit; lui ii place foarte tare (ma lupt eu degeaba de vreo doi ani sa-l indrept spre munca de proiectare, adicalea spre un job de la 9 la 5 si nu...de la 8 la 8 peste vara, dar nu am cu cine;

restul...e poveste despre cei trei ani pe care ii vom implini miine de la aterizare...cu bune si cu rele...cu prieteni noi, cu succese si poticneli...in care cel mai mare regret a ramas ca n-am venit mai devreme...am fi avut timp sa facem mult mai multe aici;

p.s. fetilii din Montreal, cum ramane cu intilneala?

.........

Mergi la inceput