cER SI EU UN SFAT CELOR CE CITESC AICI..
Raspunsuri - Pagina 2
Dandush spune:
Si eu care am facut bataturi la degete ............ Sper totusi sa revina.
PASTE FERICIT !
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dana_japan2002/album?.dir=/8cd4
parpalak spune:
Important e sa va-ntelegeti cine da banii de divort.. Ca p'orma.. cine stie... poate merge casnicia chiar daca nu va-ntelegeti si tie nu-ti place Japonia..
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
goodguy spune:
Buna tuturor!Va multumesc mult pt sfaturi indiferent de raspuns..asa este aveti dreptate si ma regandesc daca merita sa mai merg si sa ma si insor cu acea japoneza care este o fata f de treaba dar are un fel diferit de al meu de a fi si banuiesc ca e doar problema de culturi diferite si din cauza asta e si greu de inteles pt mine ce si cum merge in Japan..oricum voi vedea vara asta iarasi Japan unde va trebui sa locuiesc cu japoneza la mama ei(ce locuieste singura intr-a casa destul de mare)si probabil ma voi simti "sub lupa"dar asta e..pina la urma merita macar sa incerc sa vad cum mi-ar fi pe viitor acolo cu ea alaturi.Japoneza a facut destule eforturi sa se inteleaga cu mine si am apreciat asta.Eu sunt mai dificil de felul meu..poate si faptul ca am deja 33 de ani si la varsta asta cam toti sunt mai complicati sau mai dificili..chestia ce ma ingrozeste este limba lor cea complicata din punctul meu de vedere(mai ales la scris si citit).Va rog sa imi descrieti cei ce traiti deja in Japan tot ce vi se pare mai rau acolo de la oameni si obiceiuri pina la orice va si place totusi acolo..e mai bine sa stiu ce de greu de suportat si sa nu imi fac vise decat sa vin ca visatorul acolo sa cred ca am sanse sa fiu fericit si apoi sa imi blestem zilele ca nu am intrebat pe nimeni inainte.VA MULTUMESC MULT INCA O DATA TUTUROR!!
Veve spune:
Nu mai bine intri tu la japoneze si afli tot ce vrei direct de la sursa?
Succes!
PS "JamesBoandele",propunerea mea e sa va pastrati banuielile nefondate pentru voi...
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
goodguy spune:
Dandush si ceilalti va multumesc sincer pt sfaturile date si sper sa mai vb cind aveti timp..sincer ma bate gandul sa revin si sa traiesc in Japan indiferent cat de greu este sa ma acomodez acolo pt ca oricum nesimtirea si tupeul,aroganta din Ro ma streseaza cu mult mai tare decat diferentele de temperament si cultura dintre Ro si Japan..am vazut si lucruri f frumoase si bune in Japan in afara de acea militarie care pina la urma i-a adus pe japonezi la rangul de tara civilizata si cu standarde inalte.In Romania e f frumos si iubesc tara noastra dar sincer din pacate suntem din ce in ce mai rai datorita saraciei si nu mai recunosc caldura si ospitalitatea romaneasca de odiioara..Stiu ca inca sunt f multi romani de treaba si OAMENI ADEVARATI dar din pacate sunt greu de gasit si ies in evidenta doar cei fara suflet si nesimtiti de obicei..Stiu ca si Japonia are oameni ca si la noi si mai buni si mai rai dar macar in Japan nu m-a lovit nimeni in nici un fel si nici frica sa merg pe strada nu mi-a fost..VA ROG SA NU MA INTELEGETI GRESIT:IUBESC ROMANIA SI SUNT 100% ROMAN DAR UNELE LUCRURI NU-MI PLAC SI SPER SA INTELEGETI CA NU VREAU SA FAC POLEMICA PE TEMA ASTA CU NIMENI SI NICI NU DORESC IN VREUN FEL SA RANESC PE CINEVA CARE NU E DE ACORD CU MINE..E DOAR PAREREA MEA SI ATAT..VA MULTUMESC MULT PT INTELEGERE!
exotic spune:
Eu zic sa te gandesti foarte bine,lqa pasul asta,nu stiu ce fel de om esti cum rezisti greutatilo si stresului dar sa nu te gandesti ca este usor sa traiesti aici ,pentru mine unqa nu este atat de usor cum mi-am inchipuit este <alta lume> mi-a zis bine un prieten .NIci nu mi-am imaginat ca o sa fie asa ,am intrat in joc joc pana la capat era o vorba sper sa rezistGambate kudasai!
Dan_jp spune:
Cosmine tata, sa iei medicamente multe cu tine ...Stai mai mult ametit si uite asa trece timpu' mai repede ...ca vei sta si cu soacra-ta asta e de bine , ai si tu o mancarica calda asigurata cat de partea aia mai 'umbroasa' nu-ti faci griji love hotels sunt la toate colturile de strada .
Yokoso .
devylla spune:
cosmin....DA...e diferenta de cultura de la cer la pamant...de mentalitate...suntem diferiti.
Insa ceea ce mi se pare cel mai important...si care te v-a ajuta sa treci peste toate dificultatile de aici este ca tu si viitoarea sotie sa va iubiti si sa fiti fericiti impreuna.
Cu limba te vei descurca...vei invata...cu scrisul...depinde de vointa...daca perseverezi vei reusi.
Intre voi sa existe comunicare si sa facem impreuna compromisuri...ca daca nu...la diferentele de temperament dintre rase...se duce totul de rapa in cativa ani.
Ca e greu sau usor...asa e si in romania...nu poate fi numai frumos...mai trebuie sa sari si niste damburi ca sa simti ca traiesti.
Acum...depinde cat esti si tu de maeabil...si daca esti dispus sa infrunti tot ce se va ivi aici...bune sau rele.
Nu e usor de trait in japonia(asta pana te obisnuiesti) dar nu e nici imposibil...
Dupa parerea mea...
Sti am vorbit mai demult cu un baiat care locuia in japonia...si-mi spunea ca el nu suporta tara asta...ca sunt oamenii reci,distanti...nu-si poate face prieteni...pe japoneze nu le vede frumoase.Deja in mintea lui era o imagine negativa despre japonia...insa...sunt oameni si oameni...unii care iti pot devenii in scurt timp foarte buni prieteni si alti care sunt distanti si nu te lasa sa le intri in suflet.
Asta e parerea mea...daca pleci la drumul asta...acorda incredere multa si perseverenta.
Multa bafta!
japonia prin ochii unui amator
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
kawaichan spune:
Io cred ca depinde de la om la om.Suntem foarte diferiti si asta conteaza-puterea de adaptabilitate,deschiderea afectiva etc
Cel mai bine cred ca ar fi sa amani casatoria iar intre timp sa mai vii in Japan si sa experimentezi cat mai mult din cultura lor . Mie mi se pare insuficient cat ai fost tu aici, ar trebui sa ai vreun an cel putin petrecut in zona ca sa poti sa-ti dai seama cu adevarat si in ceea ce o priveste pe ea si legat de tara si obiceiuri.
Deci, nu te arunca numai asa pt ca nu ti-e bine in Ro...mai bine imigreaza pe picioarele tale undeva in Canada de ex si fa-i si ei chemare, sunt mult mai friendly cu strainii...
Daca vrei sa citesti despre viata in Japan vazuta prin ochii gaijinilor uite aici un loc unde o sa gasesti comentarii o gramada
http://www.gaijinpot.com/bb/
Iar la chestia cu sacrificiul raspunsul il vei gasi exact in inima ta...ea iti va spune daca merita sau nu !
Succes !
Akuma spune:
quote:
Originally posted by Dan_jp
Cosmine tata, sa iei medicamente multe cu tine ...Stai mai mult ametit si uite asa trece timpu' mai repede ...ca vei sta si cu soacra-ta asta e de bine , ai si tu o mancarica calda asigurata cat de partea aia mai 'umbroasa' nu-ti faci griji love hotels sunt la toate colturile de strada .
Yokoso .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it.
obscurantism la domiciliu...
........................
cit traiesti in viata, invata sa ierti, sa spui ca iubesti, ca vrei sa fii prieten, ca daca le spui dinaintea unui mormant, nu ma are nici un sens.