Limba geografica

Limba geografica | Autor: Hermis

Link direct la acest mesaj

Buna!
Ma adresez mamicilor care au copii diagnosticati cu limba geografica si care au deja convingerea ca intr-adevar diagnosticul e corect. Prima mea intrebare se leaga de momentul la care au descoperit ca bb are ceva "ciudat" pe limba - imediat dupa nastere sau la un oarecare interval de timp?
A doua intrebare - s-a intamplat ca formatiunile de pe limba sa dispara temporar la administrarea unui antibiotic?
Clasica glicerina boraxata are un efect?
Copilul (daca e mai mare sa poata spune) reclama un disconfort datorat acestor formatiuni?
In general, copii diagnosticati astfel au avut probleme cu pofta de mancare?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_tiganila spune:

iti pot spune din experienta mea personala ca am descoperit ca am limba geografica la 20 de ani dar nu am cauzat niciodata nici un inconvenient,numai ca am o sensibilitate mai mare la a face afte si tr sa pastrez o igiena riguroasa.daca aflu mai multe informatii ,revin
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Buna,noi ne scaldam in aceasta apa,dar pui al meu nu e chiar mare sa-mi poata spuna daca si cit al deranjeaza limbuta.La noi a aparut la 8 luni si imediat a scazut drastic pofta de mancare.Nu a disparut cu nici un tratament.Antibiotic,glicerina cu stamicin,daktarin(un antimicotic foarte puternic,fara rezultat insa)si citeva alte medicamente.Dupa 6 luni de tratamente limbuta arata tot asa.Nu s-a ameliorat nici pina acum,desi pui al meu are 20 luni.Am facut si analize si exudat si totul a iesit bine.Asa ca Limba geografica a fost ultimul diagnostic.
In prezent maninca binisor insa masa la el dureaza 30 min.dar citeva luni de la aparitia cerculetelor albe pe limbuta,a mincat ingrozitor de rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Fratele avea si are limba geografica. Tin minte ca ma amuzam tare cnd eram mica, si ma uitam pe limba lui sa vad ce harta e desenata acolo.
Din ce stiu eu, ai mei ii dadeau cu glicerina boraxata, nu stiu daca a avut si antibiotic, insa limba tot geografica i-a ramas.
Tot din amintiri - fratele meu nu putea manca rosii, si citrice ca spunea ca il ustura limba.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Ciudat...Mie mi s-a spus ca daca este, trebuie sa fie de la nastere...Eu am observat-o pe la 2 luni, dar am pus-o pe seama experimentarii suzetei(pe care bineineles nu a vrut-o)...dar de la care (zic eu) a ramas cu amintiri...
Cert e ca pofta de mancare e 0, si singurele momente cind a mancat bine au fost cind a primit antibiotic si i-a disparut "continentul" de pe limba..(temporar)
Azi mergem la al 3 lea medic si as vrea sa-l intreb daca nu a cazul sa o apucam si noi pe calea analizelor...
Deci in mod normal, daca este cu adevarat, nu reactioneaza la antibiotice, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sora mea are de cind era mica beleaua asta si n-a trecut cu nimic. In anumite perioade era mai acuta, in altele abia se mai vedea. Nu putea sa manince anumite fructe, muraturi, sucuri pentru ca o ustura foarte rau. O data cu virsta s-a mai ameliorat, dar fara tratament (tot ce a incercat a fost total inutil si uneori chinuitor).

Mergi la inceput

Mi s-a spus ca, pentru adulti in special, o modalitate de rezolvare a problemei este prin "bai" repetate cu bicarbonat de sodiu (o lingurita de bicarbonat dizolvata in apa care se tine in gura citeva minute). Explicatia s-ar lega de schimbarea PH-ului limbii.
Dar cum sa pui un bb de citeva luni sa stea cu spuma aia de bicarbonat pe limba si sa o si mai scuipe....
Chiar sint curioasa daca cineva a mai incercat bicarbonatul si ce rezultate a avut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belnicol spune:

Spuneti-mi va rog cum arata limba geografica ?

nicoleta si matei

Mergi la inceput

Pe suprafata limbii sint adancituri de cele mai multe ori de forma rotunda (cam cum se vad craterele pe suprafata lunii), marginile fiind mai albicioase.
Sper ca am fost destul de explicita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

si eu o am, si pina acum citiva ani, n-am stiut ca nu e la fel ca a altora ...pt ca nici atunci cind eram mica, si nici acum, nici un medic nu s-a aratat mirat si nici nu a sarit cu vreun tratament! probabil s-au abtinut, din lipsa de cunostinte!...si f rar am simtit vreun disconfort, ca usturimi(poate cind era prea multa ceapa cruda, de ex, in salata de vinete?!?!)...oricum, daca aflati noutati in ceea ce priveste tratamentul, anuntati-ne!...

mami de pui (23 sept 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Limba geografica este o "afectiune" considerata varianta a normalului,nu se cunoaste cauza care determina aparitzia ei.Este relativ frecventa,uneori intalnindu-se chiar din primii ani de viatza.Se prezinta sub forma unor zone de culoare rosie,cu contur neregulat,de dimensiuni variabile.Conturul este alb-cenusiu,mai reliefat.In ansamblu,prezinta un aspect de harta9de unde ii vine si denumirea de limba gepgrafica).FOrma,marimea si dispozitzia acestor zone e schimbatoare in timp.Uneori poate fi accentuata,alteori poate disparea aproape complet."Leziunile" sunt in general asimptoomatice,rareori putandu-se irita si crea discomfort pacientzilor.Acestia se plang ocazional de usturimi la almente condimentate sau acide.

Cam asta e limba geografica.Eu zic ca cel mai important este un diagnostic corect.Vad ca esti din Bucuresti...asa ca te trimit la cea mai precisa sursa: Facultatea de stomatologie,Catedra de Patologie Orala,Dr. Serban Tovaru.Ceri o trimitere de la medicul de familie.Stiu ca il gasesti sigur miercurea pe la 10.Mai bine ca nenea asta n-are cine sa stie...crede-ma...asta cu asta se ocupa de vo 20 de ani,asa ca mergi cu toata increderea.N-are rost sa-i dai copiluli antibiotice sau sa-i faci cine stie ce tratamente pana nu stii SIGUR ce are.

Succes

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

Mergi la inceput