Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Asteptam vesti despre Andrei...da Doamne sa fie bine!!!

_
IUBESC VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:



RaluD - ceva vesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Dragi prieteni,

am picat si eu recent asa ca, in prima faza cateva vesti pe scurt, urmand sa revin in weekend cu ceva poze.

Vineri Andrei a fost operat timp de 8 ore. Dr Foker, o persoana reamarcabila si deosebita, i-a placat din nou diafragma folosind propria metoda. Totodata a fost investigata posibilitatea de crestere a esofagului. Andrei nu va putea sa aiba esofagul lui, deoarece in partea distala nu a ramas nimic. Chirurgii romani au avut grija sa taie totul. Jumatatea de cm vazuta initial de chirurgul german era de fapt o bucatica de stomac, acum facandu-se investigatie mai atenta cu o camera speciala.

Andrei nu a suferit foarte bine operatia foarte lunga. Deoarce inca suferea de bronsita, plamanii lui nu au functionat foarte bine dupa operatie, astfel incat s-a prelungit perioada de intubare, si inca este mentinut pe respiratie artificiala si sedat, pentru ca devenit foarte indemanatic in extragerea de tuburi din diversele zone ale fetei :-). Insa la acest moment evolutia este ascendenta.

Concluzia este ca vom astepta suficient de mult astfel incat bebelusul sa se inzdraveneasca pentru a suporta inca una sau doua operatii de esofagoplastie, in acest interval urmand a fi studiate diverse statistici pe grupuri de varsta care au suferit diverse metode de esofagoplastie astfel incat sa se aleaga metoda cu rezultatele cele mai durabile de-a lungul vietii.

Inca nu ne este foarte clar cum vom reusi sa platim totul, insa este deosebit ba chiar extraordinar faptul ca medicii germani nu ne-au pus pistolul la tampla, cum s-a intamplat in alte cazuri intalnite si pe acici pe forum, ci dimpotriva, se lupta intr-o colaborare internationala care mie mi se pare extrordinara pentru a ne salva copilasul. Speram din tot sufletul ca Dumnezeu sa-si mai arunce din cand in cand privirea spre Andrei, la fel cum a facut si pana acum, ajutandu-ne sa dam de colectivul minunat de la Klinikum Bremen Mitte.

De retinut ca Dr. Foker nu este chiar un oarecare, ci este o personalitate in lumea lui, un om in varsta, care in ciuda problemelor de sanatate a venit pentru a-l opera pe Andrei si pe inca un baietel din Macedonia care din fericire nu a fost atat de casapit precum Andrei. Dr. Foker nu ne-a cerut nici un ban pentru interventie.

Va multumim pentru gandurile la noi,

Andrei, Doina si Dragos


P.S. Locuind intr-un spital si stand mai ales in zona ICU pot sa va spun ca sunt atatea probleme pe lumea asta, ca unora care duc o viata normala nici le-ar putea trece prin cap cat de norocosi sunt. Asa ca cei care nu aveti astfel de probleme, cand va puneti intrebari daca sa-i ardeti sau nu o palma copilui, cand va supara pentru ca rade sau plange prea zgomotos, luati decizia corecta, pentru ca exista de fapt o linie foarte subtire intre cele doua taramuri ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Doamne Ajuta!!!!

Ne rugam si ii tinem pumnii in continuare lui Andrei, sa se inzdraveneasca cat mai repede si sa ajunga cat de curand acasa in patutul lui sanatos si dornic de viata!!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

DRAGOS sanatate multa,multa,multa baietelului vostru...sa va ajute Dumnezeu sa se termine totul cu bine!
M-au impresionat asa de tare ultimele vorbe(PS) ca plang,si ma gandesc cata dreptate ai,aveti grija de voi ca sa puteti avea grija de cel mic









Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Multa, multa sanatate lui Andrei! Iar voua va doresc multa putere si tarie si sa vina cat mai curand ziua in care toate acestea sa nu fie decat o amintire!

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sa se inzdraveneasca Andrei cit mai repede! Si sa nu se mai deplaseze diafragma si sa creasca el in greutate repede!

Ce inseamna esofagoplastie? S-a schimbat cu ceva numarul de operatii care a fost stabilit la inceput?


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Esofagoplastie inseamna ca se ia un tesut de alt tip si din alt loc si ti se construieste din el esofagul. Se poate folosi colon, stomac, sau jejunal tissue (nu stiu cum se traduce jejun, probabil ca duoden, insa e tot un matzic).

Problemele care pot apare sunt legate de faptul ca exista riscul de a nu se potrivi tesuturile, aceasta conducand la ulceratii, necrozari ale tesutului sau cancer.

Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns body spune:

La multi ani Doina (chiar daca iti spun cu 3 zile intarziere) si sa te tina Dumnezeu la fel de puternica ca pana acum. Multa sanatate lui Andrei si sa dea Domnul sa va intoarceti sanatosi acasa cat mai repede.
Va pupam
Alina si Bogdanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

Dragos,
speram din tot sufletul ca metoda dr. Foker sa mearga si in cazul lui Andrei.trist este ca pe langa toata munca si osteneala voastra nu ati avut putin mai mult noroc,cu privire la operatie.
dar eu sper sa fie din ce in ce mai bine!

cat despre PS tau,vreau sa spun doar atat:inainte sa intru in CIC am lucrat pe ATI.De cate ori auzeam diverse pers.ca se plang de chestii superficiale,dar care pt ei pareau probleme adevarate,le adresam o invitatie ,sa viziteza sectia si sa vada ce inseamna probleme cu adevarat grele pe lumea asta!

multa bafta in continuare!

Mergi la inceput