despre epidurala

despre epidurala | Autor: Mihi

Link direct la acest mesaj

Stiu ca s-a mai discutat acest subiect despre epidurala dar am dat o cautare si a trecut ceva timp de cand nu s-a mai discutat pe aceasta tema. M-ar interesa cine a nascut normal cu anestezie peridurala anul acesta si nu numai si care sunt parerile pentru ca ma bate gandul sa nasc de data aceasta astfel.
Prima nastere a fost normala dar provocata pentru ca trecusem de termen si a durat 4 ore travaliu cu nastere cu tot, bine cu dureri mai intense cred. In afara de contractii imi amintesc de durerea taieturii de dupa nastere care s-a vindecat repede dar care a lasat ceva urme in memoria mea.
Va rog sa-mi impartasiti experientele voastre!
In Timisoara se practica?

Mihi mami lui Lori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miguelle spune:

La a doua nastere totul merge mult mai usor. S-ar putea sa n-ai nevoie de epidurala, sa nu aiba timp sa-si faca efectul (20 min).Ai incredere in Dumnezeu si in puterile tale si va fi bine. Eu zic sa incerci sa nasti fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

buna

eu am nascut cu epidurala (a fost prima nastere) si a fost super ok. desi pana mi s-a pus epidurala contractiiloe au fost destul de greu de indurat, dupa anestezie a fost parfum de roze. am avut parte de o doctorita anestezista super. M-a monitorizat tot timpul si mi-a dozat anestezicul la fix - ultima doza dupa expulzie, astfel incat cand doctorita finaliza eu am adormit. eu recomand epidurala. ar fi totusi cateva neajunsuri si anume - nesimtind durerea decat foarte putin nu prea mai poti fi de mare ajutor la impins si interventia moaselor care m-au apasat pe burta a fost de mare ajutor. Am prietene care desi s-au dilatat suficient de repede pentru a li se adminsitra epidurala, dupa anestezie dilatatia a incetinit si au ajuns la cezariana. Cred ca medicul este cel mai in masura sa aprecieze daca este cazul de epidurala si nu neaparat in timpul sarcinii cat in timpul travaliului.
Experienta mea a fost pozitiva si pot spune ca m-am distrat in timpul nasterii. Sotul meu a asistat la nastere si a facut multe poante cu doctoritele ceea ce a fost bine pentru toata lumea.

mada si mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Si eu am nascut anul trecut, cu acest tip de anestezie . Am mai scris pe forum despre asta. Super. Dar discuta cu medicul tau si trebuie sa ai un anestezist bun care stie ce face. Trusa se cumpara. Trebuie sa afli daca o au in spital ( sa o cumperi de la ei ) sau din afara.

Te asteptam cu noutati Sanatate

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Iti recomad epidurala din tot sufletul. Am vrut sa n-o fac la inceput insa am chemat medicul inapoi dupa primele contractii. Nasterea a fost indusa, dar a fost scurta, 2 ore de la "ruperea apei" pana la iesirea copilului. Daca anestezistul e bun ti-o face in asa fel incat simti doar o presiune foarte mare la iesirea copilului, eu am putut ajuta la nastere, citeam ca cineva spunea contrariul. Probabil a avut o doza mai mare, se mai intampla. Am de gand si de data asta sa o fac, asa ca eu votez pro pentru procedura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialu spune:

Si eu am avut un travaliu scurt, cam 6 ore si tot prima nastere.
Aici in Olanda medicii/moasele iti recomanda sa vii la spital cand contractiile sunt la 4 min. si dureaza 1 min.
La mine durerile au fost foarte puternice de la inceput si cam neregulate, din acest motiv nici nu le-am mai cronometrat. Dar dupa 4 ore de travaliu nu mai puteam sa-mi gestionez durerea acasa si convinsa ca v-a mai dura multe, multe ore am dat fuga la spital sa-mi fac epidurala, dar s-a constatat ca aveam 7 cm dilatatie si nu mai avea rost anestezia. Si asa a fost, peste 50 de min am inceput sa imping, iar pentru acele 50 min. nu avea rost sa bag anestezic in mine.
A doua nastere va fi cu siguranta mai scurta. La mama mea prima nastere a durat 5 ore, iar a doua 2 ore!!!
Deci poate chiar nu-si va mai avea rostul aceasta anestezie la care te gandesti.
Orice ai alege iti doresc o nastere usoara si un bebic frumos si sanatos!
Pupici, Diana si Patric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

subscriu pt. epidurala...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Se foloseste epidurala si la cezariana? Mie doctora mi-a spus ca nu. E acelasi lucru cu anestezia "rahie"? Care ar fi diferenta. Vreau si eu sa ma lamuresc pentru ca voi naste prin cezariana peste trei saptamani.

Multumesc, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

Anestezia epidurala consta in injectarea anestezicului intre doua vertebre,cu actiune asupra nervilor ,iar rahianestezia consta in injectarea anest. mai adanc in lichidul cefalo-rahidian.,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

am nascut de curand cu peridurala si subscriu pentru - contractiile erau de nesuportat fara anestezie. am avut un anestezist bun, a dozat bine anestezicul astfel ca nu simteam altceva decat dorinta de a impinge si a scapa de presiunea din bazin - am nascut practic in 10 minute, la a 4-a contractie bebele iesind si cu un pic de ajutor din partea moaselor, care apasau burtica.
a doua oara as face la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Super epidurala(aici se chiama peridural)!!!!!!!!!!!!!!si noi ne-am distrat de minune la nastere ,in prima parte a ris sotul caci eu aveam contractii(mi-a pus anestezia cind am ajuns la dilatatie 4)in a doua parte dupa epidurala m-am distrat eu caci pe sotul il cam luase caldurile vazind atitea aparate si ustensile in sala de nastere!!!!!!!!!

AureliaGalerne

Mergi la inceput