Serbare la gradinita - fara spectatori?
Tocmai am aflat ca serbarea de Pasti de la gradinita Iuliei nu va fi cu spectatori, se filmeaza totul si se da parintilor o caseta. Cica in alti ani au venit si parintii si s-au emotionat copiii si s-au incurcat... Pai si asta face parte din farmecul serbarii, parerea mea...
Ati mai auzit de asa ceva? Ca eu abia asteptam s-o vad in rochita alba, are si ea de spus o poezie in engleza...e si prima ei serbare... Nu stiu ce sa zic, adaug deja la lunga lista de motive pt care s-o dau la alta gradinita...
Crisia & Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/iulianicole
Raspunsuri
capcaunul spune:
Ce spui tu imi aduce aminte de reprosurile pe care le-a adus parintilor directoarea unei gradinite foarte aproape de tine (o fi aceeasi !?) dupa serbarile (cam multe) din toamna. Numai ca persoana respectiva nu vedea cum copiii sunt obositi peste masura de o serbare epuizanta de peste doua ore, nu vedea si nu auzea cum unii ba mai cereau saracii la toaleta, ba le curgea nasul, ba le era foame, si cum nimeni nu-i baga in seama din personalul gradinitei stressat peste masura sa iasa programul bine (de parca ar fi fost o calificare la finala Eurovision) copiii apelau in cele din urma la singurii care-i puteau ajuta in momentele acelea: PARINTII.
Parca serbarile ar fi prioritatea numarul unu si nu copiii! Sunt atatea gradinite unde educatoarele se dau peste cap sa iasa programul snur, si inca cu ce "eforturi" (nervi, tipete, pedepse, joaca mai putina, etc, etc).
sanziana72 spune:
Cam ciudat ce spui tu. Imi aduce aminte de pregatirea serbarilor omagiale de cand eram copii.
Dar la ce gradinita sunteti ?
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
crisia spune:
Este o gradinita particulara, Happiness se numeste, pe la Vatra Luminoasa.
radu300 spune:
Mda, pe caseta nu trebuie sa faca toata serbarea, ca se taie la montaj... Adica nici macar nu trebuie sa faca vreo serbare. Mda. Fiecare nebun cu "zambilica" lui. Cauta altceva pentru copilul tau, asta miroase a spoiala de suprafata de la o posta. Da bine la imagine o caseta bine montata, stiu asta mai bine ca oricine, dar asta nu inseamna ca playbackul va inlocui vreodata spectacolele live, iar daca mai vb si de varsta prescolara, nu cred ca o caseta poate inlocui amintirile nepretuite cu copilul tau cand inca este mic si candid.
sim spune:
Pai eu credeam ca ne dam copiii la gradi ca sa isi dezvolte personalitatile, sa fie sociabili, sa cunoasca si o alta imagine a vietii decat cea pe care suntem noi in stare sa le-o oferim. Dar daca educatoarele de la gradinita aceea nu sunt in stare sa ii convinga ca pentru o ora (sau cat o dura serbarea) ei sunt centrul universului si parintii vor fi mandri sa-i vada ce stiu si cat au muncit...atunci chiar ca merita sa te gandesti la o alta gradi. Oricat de mic ar fi copilul, tot are dorinta de a "se da in spectacol" (de a atrage atentia) si acesta cred ca este lucrul pe care educatoarele trebuie sa-l "speculeze".
Nici copila noastra n-a fost cine stie ce la prima serbare de la grupa mica, dar cu timpul s-a obisnuit si acum nu mai are nici o emotie, noi suntem cei care tremuram in locul ei.
anemona spune:
Pai si eu cant frumos in baie.
Cum naiba serbare fara parinti? Isi dau ei singuri un spectacol? Adica un fel de repetitie finala. La ce bun se mai fac serbari?
Ai toate motivele sa te gandesti la o schimbare, mentalitatea pe care le-o creaza nu este una de invingator.
crisia spune:
Intre timp am aflat ca serbarea asta se va tine pe 2 zile: joi si vineri, saptamana asta, joi cu poezii si cantecele, vineri cu orga si dansul. Ma gandesc sa apar totusi pe acolo, ce poate sa-mi faca? Sa ma dea afara??
Am gasit alta gradinita, o s-o duc din mai, directoarea de acolo s-a crucit cand a auzit de serbarea asta. Inca nu i-am zis directoarei de aici, ma gandeam sa aman pana in ultima zi, sa nu-i faca probleme Iuliei. Sper sa mai primesc caseta cu pricina...
Multumesc de raspunsuri, ma gandeam ca poate nu stiu eu ce se intampla pe la alte gradinite si exagerez, dar se pare ca nu e cazul.
Pupici.
CristinaT spune:
crisia, du-te linistita. Esti mama si vrei sa fii prezenta la ev importante din viata ei. Si e normal. N-as da pe nimic in lume sebarea fetei mele, plang de fiecare data de nu este adevarat. Nu este nimic mai emotionant decat sa-i vezi pe scena ce scumpi sunt.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
loryi1974 spune:
Eu personal n-am mai auzit de asa ceva.Sa-ti spun cum au decurs la fiica-mea cele 3 serbari de la grupa mica:prima(prin octombrie) o jumate bocete si strigate dupa mami si tati;la a doua deja nu se mai dadeau jos de pe scena ,mai ales ca trebuia sa vina Mos Craciun,iar de Ziua Mamei au facut un show adevarat(a fost un fel de ora deschisa cu mamici).N-as pierde serbarile copilului meu pentru nimic in lume.Intamplator,copilul meu este la o gradinita tot prin Vatra Luminoasa.
Lore si Mariuca(4 feb.2003)