copil mult prea retras
Radu are un an si zece luni si este un copil normal.Mananca, doarme, se joaca, dar este prea cuminte. Se joaca linistit in casa cu masinutele, se uita la desenute cate putin in fiecare zi, a inceput sa vorbeasca(intelegem ce vrea). O sa ziceti ca e copilul perfect. DAR: nu-i place sa se joace cu copiii. Am incercat de mic sa-l obisnuim cu copii de varsta lui, dar degeaba. E adevarat ca iarna a stat numai cu adulti dar, probabil ca si ceilalti copii din parc au facut la fel...Ieri, fiind dupa ploaie nu am putut merge in parc unde era noroi(de obicei mergem in parc iar acolo, desi nu se joaca cu copii, se da pe tobogan sau in leagan, se joaca cu formele in nisip).Asa ca am iesit in fata blocului unde mai erau doi copilasi de un an si doua, respectiv patru luni. Cei doi copii alergau nevoie mare, dadeau cu piciorul in minge, cadeau se ridicau, ma rog, erau in mare verva. Al meu a stat fix langa mine, nu a zis nimic la copii, si-a luat mingea in brate si se uita la cei doi cum se jucau. La un moment dat chiar unul din cei doi a venit la al meu si i-a luat mingea din brate. Radu n-a zis nimic. Ca sa nu planga i-am dat in schimb mingea baiatelului pe care a luat-o in brate si a stat in continuare. Am incercat sa-i arat sa mearga sa se joace cu cei doi, i-am luat mingea din mana, am pus-o pe jos si i-am spus sa dea cu piciorul in ea. NIMIC. La un moment dat, vazand ca nu are scapare cu mine m-a luat de mana si le-a zis copiilor Pa trebuind astfel sa plecam. Nu inteleg de ce nu vrea compania altor copii ! Acasa se joaca gol cu mingea(si singur, si cu noi), deci nu se pune problema ca nu stia sa se joace cu cei doi copii...
Ce pot sa fac? N-as vrea sa fie mereu retras, sa nu se joace cu nimeni, sa il bata copii, sa fie exculs din grupurile de copii(ce va face cand va merge peste un an la gradi?)
Inca ceva: cand vin la noi in vizita verii lui de 8, respectiv 11 ani se joaca cu ei(vin separat, nu sunt frati), chiar nu am grija lui.
Ce ma fac??????????
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)
Raspunsuri
IEPU spune:
quote:
Initial creeata de iacobica
Ce ma fac?????????
Un frate?
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
Mirunaa spune:
Iacobica, eu zic sa nu-ti faci probleme.Baietelul tau e selectiv.Faptul ca nu se joaca cu copii straini nu cred ca e vreo tragedie.Este inca micut.
Si al meu baietel(care are aproape 3 ani) prefera sa se joace singur la nisip.....si eu la fel.Asta pentru ca atunci cand vin alti copii si "atenteaza" la jucariile lui plange de mama focului.Nu vrea sa dea nici-o jucarie.
Probabil cand se va mari va fi mai sociabil.Ai rabdare, timpul le va rezolva pe toate....
Toate cele bune!
mira_m spune:
Nu trebuie sa uiti ca fiecare copil are propria fire, personalitate. Unii sunt mai expansivi, altii dimpotriva.
Fii-mea e mai putin zbantuita decat alti copii dar eu ma bucur ca e mai inclinata spre carti, povezii, decat sa se tavaleasca pe jos, de exemplu.
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
tlaura spune:
In general, copii interactioneaza unul cu celalalt, dupa varsta de 3 ani, pana atunci, ei prefera compania adultilor, sau jocul de unul singur.
Nu trebuie sa-ti faci nici un fel de grija!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze