Iepure pe varza de humus
Raspunsuri - Pagina 4
Cleomax spune:
nematics, fii atenta aici ca poate te inspiri pentru varza de bruxelles. tot citindu-va mi-a venit ideea sa fac si io humus diseara, da-l fac din :
ficatei de pui, perpeliti putin in unt
unt cat o nuca mai mare, la temp. camerei
2-3 catei de usturoi, copti atat cat se inmoaie si devin putiiiin dulci da-si [pastreaza aroma de ai
inspirata de tine,poate pun si un avocat ca tot e copt
sare, piper, toate alea
alaturi, ca side dish, poti servi varzucile cu pricina.
michelle7 spune:
bai m-ati spart. humus de ficat. humus de avocado
parerea mea e ca diseara ar trebui sa faceti sarmale sau dupa denumirea noua humus de varza
nematics spune:
Michelle,
pai nu stiai ca guacamole e tot humus da' fara tahini???
Cleo,
ma bucuram ca-mi zici ce sa fac cu varzucile de post...
please, daca stiti cum se face varza de sub iepure, cind e de Bruxelles, lamuriti-ma si pe mine ca altfel o bag in blender si-i pun tahini
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
michelle7 spune:
nematics. de ce nu incerci un stir fry cu mai multe legume+ bruxelele. ai wok??? daca nu iti recomand sa-ti iei unul de urgenta. eu mi-am luat unul din India si l-am carat in romania si de acolo in america. anul asta am gasit in Metro un Wok super si a fost doar 500.0OO de lei vechi . singura problema a fost ca e urias si are 5 kg. dar in final a ajuns cu bine aici.
nematics spune:
Michelle,
pai si pot sa stir fry varza? Am o punga de jumate de kg;
cred ca o fierb si fac supa de varza...
sau o dau la blender si o fac supa crema de varza
si daca-i pun in blender un pic de tahini, lamiie, usturoi si niste masline o sa-i zic supa crema humus de varza...
nu da cu rosii!!! ca nu le bag in blender la varza!!!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
Cleomax spune:
varzucile nu le baga la blender saracele, fie-ti mila de ele. mai bine pune-le la fiert( stii ca tre sa le tai putin din codita si sa le crestezi in X, da?) in baia de aburi, cam 5-7 minute, pe urma le torni putin ulei de masline si ori storci lamaie si le mananci asa, ori pui niste pesmet deasupra si le bagi la cuptor pana se face pesmetul auriu. era bun cu unt deasupra,, dar daca tii post ulei de masline.
n-am facut pana la urma ficatul humus, am plecat la gym si m-am intors ca avusesera scurt circuit si nu era curent, asa ca am pus de-o pizza, macar daca-i bal, bal sa fie.
nematics spune:
nu stiam ca trebuie sa le tai din coditza!
cred ca o sa le pun la cuptor cu pesmet si ulei de masline - poate si vreo doua masline, cum zici, si poate ma duc sa iau si niste brinza topita de tofu, sa pun la sfirsit, de gust
thks!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by nematics
Michelle,
pai si pot sa stir fry varza? Am o punga de jumate de kg;
cred ca o fierb si fac supa de varza...
sau o dau la blender si o fac supa crema de varza
si daca-i pun in blender un pic de tahini, lamiie, usturoi si niste masline o sa-i zic supa crema humus de varza...
nu da cu rosii!!! ca nu le bag in blender la varza!!!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
nu-mi vine sa cred ca mor de ras citind o reteta dar ma omori cu " panaceul universal tahini "
daaa poti face stir fry de bruxele dar fierbe-le vreo 2 minute inainte sa le bagi in wok ca nu se fac asa repede.
nematics spune:
quote:
daaa poti face stir fry de bruxele dar fierbe-le vreo 2 minute inainte sa le bagi in wok ca nu se fac asa repede.
pai vezi ca tot reteta de humus e mai simpla? dupa fiert le bagi direct la blender!
si ca sa zic tot, luni in sir n-am fost in stare sa gatesc nimic - pur si simplu mi se stersese tot din memorie ... acum incet incet incep sa mai fac si cite ceva de mincare, dar nu am rabdare sa stau prea mult sa dichisesc, si nici motivatie...
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"