O pilda pe zi

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiolyto spune:

Este o nebunie………..

Sa urasti toti trandafirii, doar pt. ca te-ai intzepat intr-un spin…………..
Sa renuntzi la visurile tale, doar pt. ca unul nu ti s-a implinit………..
Sa-ti pierzi credintza in preotzi, doar pt. ca unul nu ti-a raspuns la o intrebare……..
Sa renuntzi la eforturile tale, doar pt. ca nu ai reusit sa rezolvi ceva….
Sa-ti condamni totzi prietenii, doar pt. unul te-a tradat…
Sa nu crezi in dragoste, doar pt. ca unul te-a tradat sau nut e-a iubit….
Sa renuntzi la toate sansele tale doar pt. ca nu ai reusit din prima incercare….
Sper ca inaintand in viatza san u cedezi nebuniei.

Reaminteste-ti intotdeauna ca o alta sansa poata sa apara, un alt prieten(A), O noua iubire, O fortza reinnnoita.

Fii perseverant(a), cauta fericirea in fiecare zi.

Calea sigura a esecului este sa renuntzi. De multe ori in urma unui esec apare SUCCESUL. NU RENUNTZA.

Mergi la inceput

Momente in viatza

Sunt momente in viatza cand ti-e atat de dor de cineva, incat itzi vine sa-l scotzi din visele tale si sa-l imbratzisezi cu adevarat!

Cand o usa se inchide, alta se deschide: dar sunt dati cand ramanem atat timp privind una inchisa incat nu putem vedea toate celelalte care sunt deschise pt. noi.

Nu te ghida dupa aparentze, te potzi insela.
Nu cauta bogatzia, inclusive si asta dispare.
Cauta acea persoana care sa te faca sa zambesti e sufficient un zambet ca sa se faca lumina intr-o zi intunecata.
Gaseste acea persoana care sa-ti faca inima sa zambeasca.

Viseaza la ceea ce vrei sa visezi. Du-te acolo unde vrei sa mergi. Fii ceea ce vrei sa fii…. Ai doar 1 viatza si 1 oportunitate pt. a face tot ceea ce vrei si-ti propui.

Sper sa ai….

….suficienta fericire pt. a te face dulce
…..suficiente incercari pt. a te face puternic
….suficiente necazuri pt. a ramane uman
….suficienta sperantza pt. a te face si a fi fericit

Cel mai fericit nu este neaparat cel care are “ce-I mai bun din toate”, ci cel ce stie sa ia ce-I mai bun din tot ceea ce-I iese in cale….

Un vitor stralucit se va baza intotdeauna pe un trecut uitat. Nu vei putea merge inainte pana cand nu vei lasa in urma esecurile si suferintzele trecute.

Cand te-ai nascut, tu plangeai iar ceilaltzi zambeau.
Traieste-ti viatza astfel incat cand se va sfarsi TU sa zambesti.

Trimite acest mesaj tuturor acelor personae care sunt importante pt. tine, acelora care te-au facut sa ZAMBESTI cand aveai nevoie, acelora care te-au facut sa vezi partea buna a lucrurilor cand nu vedeai altceva decat intuneric, acelora pe care-I apreciezi, acelora care inseamna ceva pt. tine…. Ce aceea ti l-am trimis tzie.

Nu socoti anii, numara amintirile!!! O zi fericita!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Daca ar trebui sa mori inaintea mea,
Intreaba daca potzi lua cu tine un prieten.

Daca traiesti pana la 100 de ani as vrea sa traiesc 100 de ani minus o zi ca san u trebuiasca sa traiesc FARA tine.

Adevarata prietenie e ca sanatatea; Valoarea ei este rar apreciata pana cand nu ai pierdut-o.

Un prieten adevarat este cel care-ti este alaturi atunci cand restul lumii te-a parasit.

Mama mea obisnuia sa spuna ca atunci cand mori, daca ai 5 prieteni adevaratzi, atunci ai avut o viatza minunata.

Daca toti prietenii meu ar sari de pe un pod eu nu as sari impreuna cu ei, ci as sta jos, ca sa-I prind.

Tine un prieten adevarat cu mainile amandoua.

Eu ma bazez pe tine sit u te bazezi pe mine si totul este bine.
Prietenia este o singura minte in doua trupuri.

Nu merge inaintea mea, pt. ca s-ar putea san u te pot urma. Nu merge in urma mea, pt. ca s-ar putea sa nu te pot ghida. Mergi alaturi de mine si fii prietenul meu.

Toti aude ceea ce spui
Prietenii asculta ceea ce spui
cei mai buni prieteni asculta ceea ce nu spui

prietenul este acela care cunoaste cantecul inimii tale si poate sa ti-l cante cand ai uitat cuvintele.

Fiecare dintre noi urmam drumuri diferite in viatza, dar oriunde mergem, luam cu noi cate putzin unul de la altul, de pretutindeni.

Prietenii sunt modul in care Dumnezeu are grija de noi.

Strainii sunt doar prieteni care asteapta sa se intample ceva. Prietenii sunt ca si bucatzile de sunca din bolul de salata al vietzii.

Trimite acest mesaj tututor pritenilor tai, chiar daca acest lucru inseamna s ail trimitzi persoanei care ti l-a trimis tzie. Si daca primesti acest mesaj de mai multe ori de la personae diferite, inseamna ca ai multi prieteni.
Iar daca il primesti numai o data, nu fii descurajat pt. ca vei sti ca ai CEL PUTZIN UN PRIETEN ADEVARAT

Mergi la inceput

A fost odata un baiat cu un character foarte urat. Tatal lui i-s dat intr-o zi un saculet cu cuie si i-a spus sa bata cate un cui in usa gradinii de fiecare data cand isi pierde cumpatul si/sau se cearta cu cineva.
In prima zi a batut 37 de cuie in usa. Saptamanile ce au urmat a invatzat sa se controleze si numarul cuielor battue in usa s-a micsorat de la o zi la alta. Decsoperise ca este mult mai usor sa te controlezi decat sa bati cuie intr-o usa.
In sfarsit a sosit ziua in care baiatul nu a mai batut nici un cui in usa. S-a dus prin urmare la tatal sau sa ii spuna ca nu a mai batut nici un cui in aceasta zi.
Tatal lui i-a spus atunci sa scoata un cui din usa pt. fiecare zi care trece in care nu isi pierde rabdarea. Zilele au trecut si in sfarsit baiatul a putut sa-I spuna tatalui ca a scos toate cuiele din usa.
Tatal l-a condos pe baiat pana in fatza usii si i-a spus: “Fiule, te-ai purtat foarte bine, dar priveste cate gauri sunt in usa!

Nu va mai fi niciodata ca inainte. Cand te certzi cu cineva sic and ii spui lucruri urate ii lasi o rana ca aceasta.

Potzi infinge un cutzit intr-un om si s ail scotzi imediat dar rana va ramane pt. totdeauna. Nu are importantza de care ori te vei scuza, rana va ramane. O rana verbala face la fel de ra rau ca si una fizica. PRIETENII sunt bijuterii rare, te fac sa zambesti si te incurajeaza. Sunt gata sa te asculte atunci cand ai nevoie, te sustzin si isi deschid in fatza ta inima. Arata prietenilor tai cat de mult ii iubesti. “

Trimite aceasta scrisoare tuturor pe care ii consideri prieteni chiar daca asta presupune s ail trimiti celui care ti l-a trimis. Daca acest mesaj itzi revine, atunci vei sti ca ai un cerc de prieteni.

Pt. a termina :

“Una din fericirile prieteniei este de a sti sa ii impartasesti un secret.” (Alessandro Manzoni)

Cateva randuri pt. a medita….

Daca primesti acest mesaj inseamna ca cineva itzi vrea binele si pt. ca si tu de partea ta ai prieteni care-ti sunt dragi.

Daca esti prea ocupat sa sacrifice cateva minute ca s ail trimitzi si la altzii si itzi spui: “o sa-l trimit zilele astea”… E deja tarziu..Poate nu o s0o faci niciodata…

Chiar daca esti sau nu superstitios… Sacrifica cateva minute pt. a-l citi. Contzine mesaje care fac bine la suflet.

Da oamenilor mai mult decat se asteapta si fa-o cu gust.

Atunci cand spui TE IUBESC spune-o serios…

Atunci cand spui “imi pare rau”, PRIVESTE-L pe celalalt in ochi.

Nu itzi bate joc de visele celorlaltzi. Potzi suferi dar este singura modalitate de a trai viatza.

Vorbeste lent, dar gandeste rapid.

Daca cineva itzi pune o intrebare la care nu doresti sa ii raspunzi, zambeste si intreaba-l: “De ce vrei sa stii?”

Amintete-ti ca cea mai mare dragoste si cele mai mari succese pot avea riscuri majore.

Cand pierzi nu pierde si lectzia.

Aminteste-ti cei 3 “R”:
Respectul fatza de tine insutzi,
Respectful celorlatzi,
Responsabilitatea actziunilor tale.

Nu ii judeca pe ceilaltzi dupa reprosurile lor.

Nu permite ca o mica divergentza sa strice o mare prietenie.

Zambeste atunci cand raspunzi la telefon. Cel ce te va suna va simtzi vocea ta.

Aminteste-ti ca, sa nu obtzii ce itzi doresti si cand itzi doresti, este din cand in cand o mare sansa.

Daca ai ajuns la capatul acestui mesaj esti cu adevarat formidabil pt. mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

Viata e asa de tragica : azi esti aici, miine iarasi....
Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca
niciodata nu vin cind ii chem.

Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se
va si intimpla.

Viata mea e ca un film care nu are distributia prea reusita. Si nu
ii intelg nici actiunea.

Femeile sunt ca medaliile olimpice : trebuie sa lupti pentru ele,
apoi iti atirna de git o viata intreaga.

Timpul vindeca orice, insa nu e un bun chirurg plastician.

Dupa ce te casatoresti, vei afla ce e fericirea. Numai ca va fi prea
tirziu.

Un semn sigur ca ai imbatrinit este ca luminarile de pe tort costa
mai mult decit tortul.

Poti invata o pisica sa faca orice vrea ea.

Foarte multi oameni isi petrec viata culcindu-se cind nu le e somn
si trezindu-se cind inca le este.

Mult mai multi barbati si-ar parasi nevestele, daca ar sti sa isi
faca bagajele.

Nu e destul sa fii tu norocos, trebuie ca ceilalti sa nu fie.

Nu conteaza daca esti sarac sau bogat. Conteaza sa ai bani!

Daca ti-e foame - maninca sare : o sa iti fie sete!

Stresul inseamna sa te trezesti urlind, apoi iti dai seama ca nu
dormeai.

Nu ma duce pe mine in ispita, gasesc drumul singur.
Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data
viitoare cind are nevoie de ajutor.

Dumnezeu a creat lumea din nimic. Nimicul se mai vede pe ici-colo.

Vacanta de vara este perioada cind parintii isi dau seama ca
profesorii nu sunt platiti suficient de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaJo spune:

28 de legi ale succesului
1. Legea dragostei. Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.

2. Legea cauza-efect. Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea gandirii. Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea echivalentei mintale. Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei. Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei. Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii. Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.

8. Legea motivatiei. Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente. Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintee si grijile noastre cele mai puternice,

10. Legea expectantei. Ceea ce preconizam cu incredere ca se ve intampla, chiar se va materializa.

11. Legea concentrarii. Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei. Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii. Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitiva se merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.

16. Legea schimbarii. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului. Avem parere buna despre noi insine datorita faptului ca simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei. Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor. Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).

21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai "norocosi".

22. Legea supra-compensatiei. Trebuie ca intotdeauna sa "investim" mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment. Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem "platiti" pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "ofera mai intai pentru a primi mai tarziu".

23. Legea "pregatirii". Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate. Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei. Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat.

26. Legea creativitatii. Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii. Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei. Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este "o calitate de fier" in drumul spre succes.

Cu Dumnezeu inainte!

(Peter Arnold)

Mergi la inceput

Mama, am iesit cu prietenii.

Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**.

Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.

Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...

Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.

Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.

Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.

Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta...ceva...neasteptat !

Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".

Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.

Aud medicii care spun: **"Aceasta fata nu va supravietui".**

Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina...in timp ce mergea cu viteza maxima...

Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...

De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?

Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.

Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.

Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...

Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.

Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de...disperata..

Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.

Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc. pentru asta...

Te iubesc, si... adio.

**ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA ACEST ACCIDENT.**

**FATA, INAINTE DE MURI, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A SCRIS...SOCATA.**

**ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"**

Mergi la inceput

E foarte bine :-)

Povestea spune despre un rege african care avea un prieten foarte bun din copilarie. Acest prieten avea obiceiul ca indiferent de situatia in care se afla (pozitiva sau negativa) sa reactioneze la fel: "E foarte bine!"

Intr-o zi regele si prietenul sau se aflau la vanatoare. Prietenul incarca si pregatea armele pentru rege. Dintr-o greseala, o arma s-a descarcat si i-a retezat regelui buricul degetului mare.

Examinand situatia, prietenul a remarcat ca de obicei: "E foarte bine!"

La asta regele a replicat: "Nu, nu e bine deloc!" si a ordonat ca prietenul lui sa fie aruncat in inchisoare.

Un an mai tarziu, regele vana intr-o zona periculoasa. A fost capturat de canibali, care l-au dus in satul lor. L-au legat de un protap si se pregateau sa-l "prepare".

Unul dintre canibali care vroia sa dea foc a observat ca regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstitiosi, aveau ca regula sa nu manance pe nimeni care nu era intreg. In concluzie l-au eliberat pe rege.

La intoarcerea acasa, regele si-a reamintit de intamplarea de la vanatoare cand isi pierduse degetul si cuprins de remuscari, ordona sa fie eliberat prietenul lui.

"Ai avut drepate" i-a spus prietenului proaspat eliberat. "A fost foarte bine ca mi-ai retezat buricul degetului." Si a inceput sa-i povesteasca patania cu canibalii.

"Imi pare foarte rau ca te-am trimis la inchisoare atata vreme. A fost urat din partemea sa fac acest lucru."

"Nu ", a replicat prietenul , "Este foarte bine!"

"Ce vrei sa spui cu asta, "Este foarte bine?!?" Cum poate fi bine sa-ti trimiti prietenul la puscarie un an?"

"Daca n-as fi fost in puscarie, as fi fost cu tine."

Indiferent in ce situate te afli, depinde de tine si de atitudinea ta daca este o situatie buna sau una rea.

Mergi la inceput

Puf13 "E foarte bine..." sa postezi de doua ori aceeasi pilda pentru cei care nu au citit pagina 3

Povestea curcubeului

Cu mult timp in urma, la inceputul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea ca era cea mai buna, cea mai frumoasa, cea mai importanta, cea mai folositoare, cea mai iubita.

Verdele spuse:
"Uitati-va la iarba, frunze si copaci. In mod evident vedeti si voi ca sunt cea mai importanta culoare. Sunt culoarea vietii si a sperantei. Uitati-va in jur si o sa vedeti ca sunt peste tot".

Albastrul l-a intrerupt si exclama:
"Ganditi-va la cer si la mare. Apa sta la baza vietii si fara mine nu ar exista cerul albastru. Fara mine nu ar exista nimic!"

Galbenul rase:
"Eu sunt luminos si cald, iar tu esti atat de serios. De fiecare data cand te uiti la o narcisa galbena sau la o floarea-soarelui zambesti. Soarele, luna si stelele sunt galbene, frumusetea mea este atat de evidenta incat oricine ma vede ramane uimit."

Portocaliul incepu sa se laude:
" Eu sunt culoarea mancarurilor sanatoase ce dau putere. Morcovul, portocala si dovleacul au multe vitamine. Si atunci cand portocaliul umple cerul, la rasarit sau la apus, frumusetea mea este atat de evidenta incat toti cei ce ma vad se opresc sa ma priveasca cu admiratie si uimire."

Ei bine, rosul incepu sa strige:
"Eu sunt conducatorul intregii vieti. Sangele este rosu si sangele inseamna viata. Eu sunt culoarea pasiunii si a iubirii."

Violetul se ridica in picioare si era foarte inalt. El vorbi dand foarte multa importanta spuselor sale:
"Eu sunt culoarea imperiala si a regilor. Oamenii puternici intotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii si a intelepciunii."

La sfarsit, cu o voce joasa si timida, Indigoul spuse:
"Cu greu ma observati, insa desi sunt tacut, fara mine nu ati fi nimic. Aveti nevoie de mine pentru echilibru si contrast si pentru liniste interioara."
Argumentarile au continuat, fiecare culoare in parte laudandu-se, ridicandu-se in slavi si certandu-se. Fiecare in parte considera ca este perfectiunea intruchipata. In timp ce se certau din ce in ce mai tare, un fulger puternic lumina cerul. Incepu sa tune si sa ploua cu galeata. Culorile tremurara de frica si se stransera in brate pentru a se linisti si proteja una pe alta.
Apoi ploaia incepu sa vorbeasca:
"Voi, culorilor, sunteti atat de nesabuite. Va certati care este cea mai buna, fiecare incercand sa fie deasupra celorlate. Nu intelegeti ca fiecare in parte ati fost facute cu un scop special, fiecare este unica si diferita? Luati-va de maini si urmati-ma!”
Facand ce le spuse ploaia, culorile se apropiara si se luara de maini.
“De acum incolo”, zise ploaia, “cand ploua, fiecare dintre voi se va intinde de-a lungul cerului intr-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al pacii si al sperantei.”
Astfel, oameni buni, de fiecare data cand ploaia curata pamantul, cautati un curcubeu pe intinsul cerului. Cand apare, tineti minte ca fiecare dintre voi este special.
Lasati culorile curcubeului sa va reaminteasca sa va apreciati pe voi insiva si pe cei din jur.

(Adaptare in limba engleza de Jeanette Larson dupa “Cum a luat nastere curcubeul,” o legenda traditionala amerindiana; traducere si adaptare in limba romana de Doina Negrila)

Mergi la inceput

Satul era amenintat de viitura. Toata lumea alerga disperata sa-si salveze bunurile si pe ei insisi din calea prapadului, numai Ion, mai credincios din fire, nu se agita deloc. Vecinii lui il intreaba:
- Ce faci, Ioane? Nu vezi ca vin apele peste noi?!? Fugi, salveaza-te!
- Nici nu ma gandesc! Eu stau aici cuminte, ca ma salveaza Dumnezeu...
Zis si facut. Vin suvoaiele peste sat. Ion, se urca pe acoperisul casei si sta si asteapta. Un grup de oameni trece pe langa casa lui intr-o barca de salvare.
- Ce faci, Ioane, acolo sus? Sari in barca, ai sa te ineci!
- Nu, raman aici! Dumnezeu e mare si puternic si ma va salva!
- Treaba ta!
Mai sta ce mai sta, trece si cea de-a doua barca pe langa el.
- Hai, Ioane, sari in barca si salveaza-te!
- Nu, nu! Dumnezeu e mare si ma va salva!
- Ma, Ioane, esti nebun, hai odata, ca te ia apa!
- Nu!
Pleaca si a doua barca. La cea de a treia barca, povestea se repeta.
Apoi, Ion moare inecat si ajunge in Rai. Ajuns la portile Raiului, furios
nevoie mare, bate cu putere si cere sa fie lasat sa vorbeasca lui Dumnezeu.
- Pai bine, Doamne! Eu ma rog atata la tine... iti dau toata increderea mea si tu ma lasi sa mor?!?
- Cum ziceai ca te cheama? intreaba Dumnezeu.
- Ion.
Cauta Dumnezeu in registrul lui si gaseste numele lui Ion.
- Mai, Ioane, nu stiu cum sa-ti spun... dar la mine aici figureaza ca ti-am trimis trei barci!

Morala?
Nu pierde ocaziile pe care ti le ofera Dumnezeu (sau viata, cum vrei sa-i spui)!

Mergi la inceput