O pilda pe zi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiolyto spune:

Demult, undeva pe Pamant, s-au adunat toate calitatile si simturile omenesti.
Cand Plictiseala a cascat pentru a treia oara, Nebunia, nebunatica ca intotdeauna, a propus:
- Hai sa ne jucam de-a v-ati ascunselea!
Intriga si-a ridicat ispitita sprancenele, iar Curiozitatea, neputand sa retina, a intrebat:
-V-ati ascunselea? Ce mai este si aceasta? Este oare vreun joc?
Nebunia a explicat ca isi va acoperi ochii si va numara pana la un milion, in timp ce toti ceilalti se vor ascunde, iar cand numaratoarea va lua sfarsit, primul ce va fi gasit va lua locul si astfel jocul va continua...
Entuziasmul a luat-o la dans pe Euforie, iar Bucuria a executat intr-atat de multe tumbe, incat chiar si Indoiala s-a lasat convinsa, ba mai mult, chiar si Apatia cea mereu bosumflata si neinteresata...
Insa nu toti au acceptat sa ia parte la aceasta activitate. Adevarul a preferat sa nu se ascunda:
- De ce sa ma ascund, daca pana la urma tot voi fi descoperit?
Aroganta a considerat acest joc ridicol (ceea ce o deranja mai mult era faptul ca ideea nu ii apartinuse), iar Lasitatea a preferat sa nu indrazneasca.
Unu, doi, trei, a inceput Nebunia sa numere. Prima care s-a ascuns a fost Lenea, care, ca intotdeauna, s-a culcat in spatele celei mai apropiate pietre. Credinta s-a inaltat spre cer, iar Invidia s-a ascuns in umbra Triumfului, care, prin propriile sale forte, a ajuns in coroana celui mai inalt copac. Generozitatea aproape ca nu reusea sa se ascunda, fiecare loc pe care il cauta parand sa fie mai potrivit pentru un prieten de-al ei decat pentru sine. Un lac de cristal? Locul ideal pentru Frumusete! Scorbura unui copac? Locul perfect pentru Rusine. Zborul unui fluture? Minunat pentru Voluptuozitate! Rafala unui vant? Locul magnific pentru Libertate! In sfarsit s-a ascuns intr-o raza de soare. Egoismul, dimpotriva, si-a gasit un loc convenabil chiar de la inceput, insa numai pentru el. Minciuna s-a ascuns la fundul oceanului (adevarata Minciuna in realitate s-a ascuns dupa curcubeu!), iar Pasiunea si Dorinta in craterul unui vulcan.
Neatentia...pur si simplu a uitat unde s-a ascuns...dar aceasta nu este atat de important!
Cand Nebunia a ajuns la 999.999, Dragostea nu isi gasise inca o ascunzatoare pentru ca fusese atat de ocupata...pana cand a observat o tufa de trandafiri si, profund impresionata, s-a ascuns intre flori. "Un milon!" a numarat Nebunia si a inceput sa caute.
Prima pe care a gasit-o a fost Lenea, la numai trei pasi. Dupa aceasta Credinta a fost auzita discutand cu Dumnezeu despre teologie, iar Pasiunea si cu Dorinta au fost vazute facand vulcanul sa vibreze. Intr-o secunda, ea a gasit-o pe Invidie, deci nu a fost greu de dedus unde se ascundea Triumful. Egoismul nici nu a trebuit sa fie cautat, caci a iesit singur la iveala, dintr-un cuib de viespi. Mergand atat de mult, i s-a facut sete, si venind inspre lac, a descoperit-o pe Frumusete. Cu Indoiala a fost si mai usor caci aceasta sta cocotata pe un gard, neputand decide unde sa se ascunda. Astfel i-a gasit pe toti, Talentul - in iarba tanara, Frica - intr-o pestera intunecate, Minciuna - in spatele curcubeului (oarasi o minciuna...era totusi la fundul oceanului...), chiar si pe Neatentie, care a uitat pur si simplu de joaca.
Numai Dragostea nu putea fi gasita. Nebunia o cautase in fiecare tufaris, fiecare raulet, pe piscurile muntilor, si, cand era aproape gata sa renunte, a zarit tufa de trandafiri infloriti...Cu un tepus ea a inceput sa indeparteze crengutele ghimpoase, cand deodata auzi un strigat ascutit: spinii au impuns ochii Dragostei. Nebunia nu stia ce sa mai faca pentru a-si cere iertare, a plans, a rugat, a implorat si chiar s-a oferit sa ii fie ajutor si indrumator.
Incepand cu acea zi, DRAGOSTEA E OARBA SI NEBUNIA O INSOTESTE MEREU...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

foarte frumos

Ne convingem pe noi insine ca viata va fi mai frumoasa dupa ce ne vom casatori; vom avea un copil; apoi altul. Apoi suntem frustrati ca nu sunt copiii destul de mari si vom fi mai multumiti atunci cind ei vor creste. Dupa aceea, suntem frustrati ca sunt adolescenti si se poarta ca atare. Suntem siguri ca vom fi fericiti cand ei se vor maturiza. Ne spunem ca viata noastra va fi completa cand ei se vor casatori; cand vom avea o masina noua; cand vom putea avea o vacanta placuta, sau cand ne vom pensiona. Adevarul este ca nu exista un moment mai bun pentru a fi fericit, decat cel prezent.

Daca nu acum, atunci cand? Viata noastra va fi intotdeauna plina de schimbari. Este cel mai bine sa admiti asta in sinea ta si sa decizi sa fii fericit oricum.
Fericirea este calea. Asa ca, bucura-te si pretuieste fiecare moment pe care il ai si pretuieste-l si mai mult, pentru ca te bucuri de el impreuna cu cineva apropiat, cineva suficient de special ca sa-ti petreci timpul cu el/ea ... si aminteste-ti ca timpul nu asteapta pe nimeni.

Asa ca INCETEAZA sa mai astepti...
- pana masina ori casa este platita
- pana iti iei o masina sau casa noua
- pana copiii pleaca de acasa
- pana iti termini studiile
- pana slabesti 10 kg.-
- pana te ingrasi cu 10 kg
- pana te casatoresti
- pana ai copii
- pana te pensionezi
- pana la vara
- pana la primavara
- pana la iarna
- pana la toamna
- pana mori.
Nu exista un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca sa fii fericit.
Fericirea este o calatorie, nu o destinatie. Asa ca munceste ca si cum n-ai avea nevoie de bani, iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit in dragoste, danseaza ca si cum nimeni nu te-ar vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

" Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul incarunteste, iar Zilele se aduna in ani... Dar ce e mai important se conserva; forta si determinarea ta nu au varsta. Spiritul tau e cel care indeparteaza panzele de paianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare.

Dincolo de orice reusita e o alta incercare. Cat timp traiesti, simte-te vie. Daca ti-e dor de ce faceai, fa-o din nou. Nu te pierde printre fotografii ingalbenite de timp ... Mergi mai departe atunci cand toti se asteapta sa renunti. Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine.

Fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect. Cand nu mai poti sa alergi, ia-o la trap. Cand nu poti nici asta, ia-o la pas. Cand nu poti sa mergi, ia bastonul. Insa nu te opri niciodata."

Elena

Mergi la inceput

Cinstea barbatului

Intr-o zi, un taietor de lemne era ocupat taind o ramura de deasupra raului.

Deodata, toporul cazu in rau.
Barbatul plangea atat de amarnic incat Dumnezeu ii aparu si il intreba motivul disperarii lui.

Taietorul ii explica atunci ca toporul sau a cazut in rau.
Spre marea sa suprindere, il vazu pe Dumnezeu intrand in rau si ridicand un topor de aur in mana.
"Acesta este toporul sau?" il intreba El.
Barbatul raspunse: Nu!

Imediat, Dumnezeu intra din nou in apa si reveni de aceasta data cu un topor din argint.
"Acesta este toporul tau?" il intreba din nou...
Din nou barbatulIi spuse: Nu!

La a treia incercare, Dumnezeu reveni cu un topor din fier, si il intreba din nou:
"Este toporul tau?"
Da! Ii raspunse de aceasta data barbatul.

Dumnezeu, impresionat de cinstea barbatului, ii da cele trei topoare!
Barbatul se intoarse acasa foarte fericit.

Cateva zile mai tarziu, barbatul mergea pe malul raului alaturi de sotia sa...
Deodata, ea cazu in rau.
Deoarece barbatul incepu sa planga, Dumnezeu iiaparu din nou si il intreba motivul intristarii sale.
"Sotia mea a cazut in rau" ii raspunse omul printre hohotele de plans.

Atunci Dumnezeu, sari in rau si reaparu cu Jennifer Lopez in brate...
"E sotia ta?" il intreba El.
"Da!" urla barbatul...

Dumnezeu furios, striga barbatului:
"Iti iei riscul de a ma minti? Ar trebui sa te condamn!"

Barbatul il implora...
"Te rog, Doamne, iarta-ma! Cum ar fi trebuit sa raspund? Daca as fi spus "NU" lui Jennifer Lopez, te-ai fi intors data urmatoare cu Catherine Zeta-Jones... Daca din nou, as fi spus "Nu", ai fi revenit cu sotia mea si as fi zis "Da"! Atunci, in acel moment, mi le-ai fi dat pe toate trei... Dar sunt sarac si nu pot hrani trei femei. Doar din aceasta cauza am spus "Da" prima data!!!"

Morala acestei povesti?
SA STITI DOAMNELOR CA BARBATII NU MINT DECAT DIN MOTIVE PERFECT CINSTITE SI DE INTELES!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiolyto spune:

Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucata de viata

scrisa de marele Gabriel Garcia Marquez

Daca, pentru o clipa Dumnezeu ar uita c#259; nu sunt decat o paiata de carpa si mi-ar oferi o bucata de viata, fara indoiala ca n-as spune tot ceea ce gandesc, dar m-as gandi la tot ceea ce spun.
As aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valoreaza, ci pentru ceea ce ele înseamna cu-adevarat.
As dormi putin, n-as mai visa deloc, caci prin fiecare minut când închidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina.
As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi când altii adorm.
As asculta când altii vorbesc, si as savura o inghetata buna de ciocolata.
As "trai ca indragostit de dragoste"
Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucatica de viata, m-as imbraca simplu, as cadea în genunchi în fata soarelui, lasandu-mi goale corpul si sufletul.
Dumnezeule, daca; as avea o inima, mi-as scrie ura pe ghiata si as astepta primele raze de soare.
Cu un vis al lui Van Gogh as picta pe stele un poem de Benedetti si i-as oferi lunii un cantec de Serrat.
As stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sarutul rosu al petalelor.
Dumnezeule, daca as avea o bucata de viata... n-as lasa sa treaca nici o singura; zi fara sa le spun celor pe care-i iubesc cat de mult ii iubesc.
As convinge fiecare barbat, fiecare femeie ca ei sunt preferatii mei si as trai ca indragostit de dragoste.
As demonstra oamenilor cat se inseala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca imbatrinind, fara sa stie ca incep sa imbatrineasca atunci cand inceteaza sa se indragosteasca!
I-as da aripi unui copil, dar l-as lasa sa învete singur sa zboare.
"Cand ma vor pune în cutie..."
I-as invata pe batrani ca moartea nu vine o data cu batranetea, ci cu uitarea.
Am invatat atat de mult de la voi, oamenilor! Am învatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmi, fara sa stie ca adevarata fericire consta in felul în care escaladezi muntele.
Am invatat ca atunci cand nou-nascutul strange pentru prima data, in pumnul lui mic, degetul tatalui, îl cucereste pentru totdeauna.
Am invatat ca un om n-are dreptul sa-l priveasca pe un altul de sus decat atunci cand trebuie sa se aplece pentru a-l ajuta sa se ridice.
E adevarat ca multe am putut invata de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru, deoarece, când ma vor pune in aceasta cutie, vai,eu voi fi murit deja.

Mergi la inceput

Razbunarea unei femei

Prima zi si-a impachetat lucrurile in cutii, genti si valize...

A doua zi, au venit sa i le ia...

A treia zi, s-a asezat pentru ultima oara in sufragerie, si la lumina lumanarilor, leganata de o dulce muzica de fond, si-a pregatit un ospat cu creveti, caviar si sampanie.

Cand a terminat masa, a mers in fiecare camera din casa si a pus in suportul perdelelor cativa creveti pe care nu ii mancase.

Apoi a curatat bine bucataria si a plecat.

Cand sotul ei si noua lui prietena s-au intors la casa, totul a fost perfect, indragostiti, in primele zile.

Apoi, incet, casa a inceput sa miroasa urat. Au incercat totu': curatare, spalare, ceruire, aerisire... Degeaba.

Au verificat atunci conductele de aerisire, pentru a se asigura ca nu sunt blocate de mizerii.

Toate covoarele, mochetele si tesaturile murale au fost curatate, si au fost instalati purificatori de aer in cele patru colturi ale casei..

Deoarece mirosul persista, sotul si prietena lui au plecat cateva zile la hotel pe perioada cat o firma va face o dezinfectare completa a casei contra gandacilor.

Cand s-au intors, mirosul mai era.

S-au hotarat sa schimbe covoarele si mochetele.

Si mirosul a persistat.

Prietenii au incetat sa ii mai viziteze, postasu' ii evita si uita sa le distribuie posta, femeia de serviciu si-a dat demisia...

In final, incapabili sa indure mirosu', au decis sa se mute imediat ce casa va fi vanduta.

O luna mai tarziu, desi au redus pretul casei la jumatate, nu au gasit inca un cumparator pentru casa lor mirositoare.

Deja se stia, si nici agentii imobiliari nu mai le raspundeau la telefon.

Ca un ultim recurs, au imprumutat o importanta suma de bani pentru a putea cumpara o alta casa.

Sotia barbatului l-a sunat, sa afle noutati. El i-a povestit despre casa mirositoare. Ea l-a ascultat politicos, apoi i-a zis ca se plictisea teribil de casa, si ca ar fi gata sa accepte sa-si reduca cererile in negocierile de divort daca ar putea recupera casa.

Stiind ca sotia lui nu putea sa-si imagineze cat este de puternic mirosul, sotul a vrut sa-i cedeze casa cu pretul de 10 ori mai mic decat valoarea ei reala, cu conditia ca ea sa semneze actele in aceeasi zi, peste o ora avocatii sotului ii trimisera hartiile. Ea accepta si, peste o saptamana, barbatul si noua lui prietena afisau un zambet fortat privind lucrurile lor scoase si mutate in noua lor casa. Tot, absolut tot. Inclusiv suporturile de perdele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaJo spune:

Numai pentru azi
- Mă voi strădui să trăiesc această zi fără a vrea să rezolv problema vieții mele dintr-o dată.

- Mă voi îngriji cu atenție în vederea ieșirii mele în public, îndeosebi în purtarea mea; nu voi critica pe nimeni; da, nu voi încerca niciodată să corectez pe cineva, ci numai pe mine însumi.

- Voi fi fericit întotdeauna în conștiință că sunt creat pentru fericire, nu numai pentru lumea cealaltă, ci și pentru această lume.

- Mă voi acomoda la mediu, fără a pretinde ca mediul să se acomodeze la dorințele mele.

- Voi dedica 10 minute din timpul meu pentru o lectură bună. Precum hrana este necesară pentru viața trupului, la fel și lectura bună este necesară pentru viața sufletului

- Voi săvârși o faptă bună fără a povesti aceasta nimănui

- Voi face ceva ce nu-mi place; dacă m-aș simți jignit în gândurile mele, voi face în așa fel încât nimeni să nu observe acest lucru

- Voi stabili un program precis. Poate nu-l voi respecta întru totul, dar îl voi pune în practică. Mă voi feri de două rele: de grabă și de indecizie.

- Voi crede cu tărie, chiar dacă cei din jurul meu ar arăta contrariul, că providența divină se îngrijește de mine, ca și cum nimeni altul n-ar mai exista pe lume.

- Nu-mi va fi frică. Nu-mi va fi frică îndeosebi să mă bucur de tot ceea ce este frumos și să cred în bunătate. Îmi este dat să fac binele timp de 12 ore; m-ar descuraja să mă gândesc că trebuie să continui aceasta în tot timpul vieții mele.

Mergi la inceput

FEMEIE/BARBAT

GEOGRAFIA UNEI FEMEI

- Intre 18 si 20 de ani o femeie este ca Africa: juma' salbatica, frumoasa in mod natural si plina de delte misterioase cu fertilitate sigura.

- Intre 21 si 30 de ani o femeie este ca America: dezvoltata si deschisa comertului, mai ales cu cei care au bani.

- Intre 31 si 35 de ani o femeie este ca India: senzuala, relaxata, inflorita.

- Intre 36 si 40 de ani o femeie este ca Franta: delicios de matura, ea ramane un teritoriu placut pentru vizite.

- Intre 41 si 50 de ani o femeie este ca Iugoslavia: razboiul e azi pierdut, erorile trecutului o bantuie. Lucru mult de reconstructie trebuie facut.

- Intre 51 si 60 de ani o femeie est ca Rusia: intinsa, cu limite necontrolate. Climatul rece descurajeaza vizitatorii.

- Intre 61 si 70 de ani o femeie este ca Mongolia: un trecut glorios, cuceriri mari, dar vai, nici un viitor.

- Dupa 70 de ani o femeie este ca Afghanistan-ul: multi stiu unde se afla, dar nimeni nu mai vrea sa mearga...

GEOGRAFIA UNUI BARBAT

- Intre 15 si 70 de ani un barbat este ca Statele-Unite: condus de o glanda...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

puf13sunt superbe

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

multumesc, mai am...:P

Atitudinea mintii

Aceasta este povestea doamnei Jones, o crestina în vârsta de 92 de ani, careia vârsta înaintata îi afectase grav vederea. În pofida handicapului ei, ea era mereu frumos aranjata: parul pieptanat cu grija, hainele alese cu bun gust, iar machiajul discret si placut.

În fiecare dimineata, doamna Jones întâmpina cu entuziasm noua zi. Dupa moartea sotului ei, s-a impus internarea ei într-un camin de batrâni, unde putea fi îngrijita în mod corespunzator. Toate lucrurile au fost pregatite din timp. În ziua în care trebuia sa se mute, un vecin a condus-o cu masina la caminul de batrâni. Camera ei nu era înca gata, astfel ca doamna Jones a fost nevoita sa astepte câteva ore în holul de la intrare.

În cele din urma, de doamna Jones s-a apropiat un asistent social. Simtindu-i prezenta, batrânica i-a zâmbit binevoitoare, ajutând la manevrarea scaunului ei pe rotile înspre lift. În timp ce urcau cu liftul, asistentul a început sa-i descrie toate facilitatile noului ei camin, amintindu-i si de perdelele noi de la ferestre, de tapetul proaspat aplicat pe pereti si de culorile vii ale covorului din centrul camerei pe care o va locui.

- Îmi place, îmi place foarte mult, a afirmat entuziasmata doamna Jones.
- Dar doamna Jones, înca nu am ajuns în camera. Nu ati "vazut" nimic din ceea ce va spun eu.
- Faptul ca ma simt bine si îmi place n-are a face cu vederea sau nevederea unor lucruri, sopti blând batrânica. Fericirea si bucuria nu sunt atât o stare, cât o alegere. Faptul ca îmi place sau nu camera în care voi locui nu tine de felul în care aceasta este aranjata, ci de atitudinea mintii mele.

Mergi la inceput