O pilda pe zi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Frumoasa povestea vulturului, Puf!

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Alegoria broscutelor

Lectia Nr. 1 pentru viata

A fost odata un grup de broscute...

… care voiau sa se ia la intrecere.
Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.

Se adunasera deja multi spectatori,
pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.

Cursa urma sa inceapa...

Totusi...
Dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului.
Tot ce se auzea era exclamatii de genul:
„Oh, ce obositor!!!
Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“
sau:
„Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!“

Broscutele incepura se abandoneze
...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...

Spectatorii continuau sa strige:
„E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“

Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... ...Doar una singura se catara consecvent mai departe...
Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!

In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului!
Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.

Asa se afla ca...

Broscuta invingatoare era SURDA !!!

Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti...
…fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!

Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor,
caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!

Deci:

Fii MEREU … OPTIMIST!

Si mai ales
Fii pur si simplu SURD cind cineva iti spune
ca nu-ti poti realiza visurile!

Gindeste-te:
Poti reusi in viata daca vrei cu adevarat!

SIMINA DIANA ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

Razbunarea unei femei

Prima zi si-a impachetat lucrurile in cutii, genti si valize...

A doua zi, au venit sa i le ia...

A treia zi, s-a asezat pentru ultima oara in sufragerie, si la lumina lumanarilor, leganata de o dulce muzica de fond, si-a pregatit un ospat cu creveti, caviar si sampanie.

Cand a terminat masa, a mers in fiecare camera din casa si a pus in suportul perdelelor cativa creveti pe care nu ii mancase.

Apoi a curatat bine bucataria si a plecat.

Cand sotul ei si noua lui prietena s-au intors la casa, totul a fost perfect, indragostiti, in primele zile.

Apoi, incet, casa a inceput sa miroasa urat. Au incercat totu': curatare, spalare, ceruire, aerisire... Degeaba.

Au verificat atunci conductele de aerisire, pentru a se asigura ca nu sunt blocate de mizerii.

Toate covoarele, mochetele si tesaturile murale au fost curatate, si au fost instalati purificatori de aer in cele patru colturi ale casei..

Deoarece mirosul persista, sotul si prietena lui au plecat cateva zile la hotel pe perioada cat o firma va face o dezinfectare completa a casei contra gandacilor.

Cand s-au intors, mirosul mai era.

S-au hotarat sa schimbe covoarele si mochetele.

Si mirosul a persistat.

Prietenii au incetat sa ii mai viziteze, postasu' ii evita si uita sa le distribuie posta, femeia de serviciu si-a dat demisia...

In final, incapabili sa indure mirosu', au decis sa se mute imediat ce casa va fi vanduta.

O luna mai tarziu, desi au redus pretul casei la jumatate, nu au gasit inca un cumparator pentru casa lor mirositoare.

Deja se stia, si nici agentii imobiliari nu mai le raspundeau la telefon.

Ca un ultim recurs, au imprumutat o importanta suma de bani pentru a putea cumpara o alta casa.

Sotia barbatului l-a sunat, sa afle noutati. El i-a povestit despre casa mirositoare. Ea l-a ascultat politicos, apoi i-a zis ca se plictisea teribil de casa, si ca ar fi gata sa accepte sa-si reduca cererile in negocierile de divort daca ar putea recupera casa.

Stiind ca sotia lui nu putea sa-si imagineze cat este de puternic mirosul, sotul a vrut sa-i cedeze casa cu pretul de 10 ori mai mic decat valoarea ei reala, cu conditia ca ea sa semneze actele in aceeasi zi, peste o ora avocatii sotului ii trimisera hartiile. Ea accepta si, peste o saptamana, barbatul si noua lui prietena afisau un zambet fortat privind lucrurile lor scoase si mutate in noua lor casa. Tot, absolut tot. Inclusiv suporturile de perdele...

Mergi la inceput

Azi

Un prieten a deschis sertarul dulapului sotiei sale si a ridicat un pachet invelit in hartie de matase:
- Acesta - a spus - nu este un simplu pachet, e lenjerie. A aruncat hartia de impachetat si a observat matasea rafinata si dantela.
- Ea a cumparat aceasta prima data cand am fost la New York,acum 9 ani. Nu a folosit-o niciodata. A pastrat-o pentru o ocazie deosebita.
Bine... cred ca aceasta este ocazia. S-a apropiat de pat si a asezat lenjeria langa celelalte haine pe care urma sa le duca la pompele funebre. Sotia lui tocmai murise.
Intorcandu-se spre mine imi spuse:
- Nu pastra nimic pentru o ocazie deosebita, fiecare zi traita este o ocazie deosebita. Inca ma mai gandesc la aceste cuvinte... deja mi-au schimbat viata. Ma asez pe terasa si admir privelistea fara sa observ buruienile gradinii. Petrec mai mult timp cu familia si prietenii si mai putin la servici. Am inteles ca viata trebuie sa fie un summum de experiente de care sa te bucuri, nu o lupta pentru a supravietui. Nu mai pastrez nimic.
Folosesc paharele de cristal zilnic. Imi pun paltonul nou pentru a merge la cumparaturi, daca asa decid si asa am chef. Nu mai pastrez cel mai bun parfum pentru ocaziile speciale, ci il folosesc oricand am chef. Frazele "Intr-o buna zi..." si "Una din zilele acestea..."
incep sa dispara din vocabularul meu.
Daca ceva merita vazut, auzit sau facut, vreau sa vad, sa aud sau sa fac acum.
Nu sunt sigur ce ar fi facut sotia prietenului meu daca ar fi stiut ca nu va mai apuca ziua de maine ,zi pe care noi toti o ignoram intr-o masura destul de mare. Cred ca ar fi telefonat celor din familie si prietenilor apropiati. Poate ca si-ar fi sunat cativa din vechii prieteni pentru a-si cere scuze pentru eventuale suparari din trecut si sa se impace cu ei.
Aceste lucruri nefacute sunt cele care m-ar supara daca as sti ca am orele limitate. As fi suparata ca nu mi-am vazut prieteni buni, pentru ca urma sa ii contactez "Intr-una din zilele astea...".
Suparat ca nu am scris anumite scrisori pe care ma gandeam sa le scriu "Intr-una din zilele astea...". Suparat si trist pentru ca nu le spusesem fratilor si copiilor mei ce mult ii iubesc.
Acum incerc sa nu intarzii, sa nu retin si sa nu pastrez pentru mine nimic din ce,impartasit, ar aduce rasete si veselie vietilor noastre.
Si in fiecare zi imi spun ca este o zi deosebita, fiecare ora, fiecare minut este deosebit.
Daca ai primit acest mesaj inseamna ca cineva tine la tine si probabil exista persoane pe care tu le indragesti.
Daca esti prea ocupat ca sa dedici cateva minute pentru a trimite acest mesaj altor persoane si iti spui tie insuti ca il vei trimite "una din zilele astea" gandeste-te ca ziua respectiva ar putea sa fie prea departe...
Sau sa nu soseasca niciodata.

Mergi la inceput

Paradoxul vremurilor noastre

Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem
cladiri mai mari dar suflete mai mici;
autostrazi mai largi dar minti mai inguste.
Cheltuim mai mult dar avem mai putin;
cumparam mai mult dar ne bucuram mai putin.

Avem case mai mari dar familii mai mici,
avem mai multe accesorii dar mai putin timp;
avem mai multe functii dar mai putina minte,
mai multe cunostinte dar mai putina judecata;
mai multi experti si totusi mai multe probleme,
mai multa medicina dar mai putina sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult,
cheltuim prea nesabuit,
radem prea putin,
conducem prea repede,
ne enervam prea tare,
ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi,
citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor
si ne rugam prea rar.

Ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des.
Am invatat cum sa ne castigam existenta
dar nu cum sa ne facem o viata,
am adaugat ani vietii si nu viata anilor.

Am ajuns pana la luna si inapoi
dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada,
sa facem cunostinta cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic dar nu si pe cel interior.
Am facut lucruri mai mari dar nu mai bune.

Am curatat aerul dar am poluat solul.
Am cucerit atomul dar nu si prejudecatile noastre.
Scriem mai mult dar invatam mai putin.
Planuim mai multe dar realizam mai putine.
Am invatat sa ne grabim dar nu si sa asteptam.

Am construit mai multe calculatoare,
sa detina mai multe informatii,
sa produca mai multe copii ca niciodata,
dar comunicam din ce in ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei incete;
oamenilor mari si caracterelor meschine;
profiturilor rapide si relatiilor superficiale.
Acestea sunt vremurile in care avem doua venituri
dar mai multe divorturi,
Case mai frumoase dar camine destramate.

Acestea sunt vremurile in care avem excursii rapide,
scutece de unica folosinta,
moralitate de doi bani,
aventuri de-o noapte,
corpuri supraponderale si
pastile care iti induc orice stare
de la bucurie la liniste, la moarte.

Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine
dar nimic in interior.
Vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare
si in care poti decide
fie sa impartasesti prietenilor acest punct de vedere,
fie sa treci nepasator.

Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite,
pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate.

Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te veneraza,
pentru ca acel copil
va creste curand
si va pleca de langa tine.

Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste
pe cel de langa tine
pentru ca aceasta
este singura comoara
pe care o poti oferi cu inima
si nu te costa nimic.

Aminteste-ti sa spui "TE IUBESC"
partenerului si persoanelor pe care le indragesti,
dar mai ales sa o spui din inima.
O sarutare si o imbratisare vor alina durerea
atunci cand sunt sincere.

Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mana
si sa pretuiesti acel moment pentru ca
intr-o zi acea persoana
nu va mai fi langa tine.

Fa-ti timp sa iubesti,
fa-ti timp sa vorbesti,
fa-ti timp sa impartasesti gandurile
pretioase pe care le ai.

Tuturor prietenilor mei,
va multumesc ca existati

Mergi la inceput

Am invatat

Am invatat ca ocaziile nu sunt niciodata pierdute; altcineva le va lua pe cele pe care tu le-ai omis.
Am invatat ca daca nutresti amaraciune in suflet, fericirea se ascunde de tine.
Am invatat ca ar fi bine sa le spui celor dragi ca ii iubesti inainte de a fi prea tarziu.
Am invatat ca ar trebui sa avem vorbe blande si tandre, caci maine s-ar putea sa fim nevoiti sa le inghitim.
Am invatat ca zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine.
Am invatat ca nu pot schimba felul in care percep unele lucruri, dar pot schimba acele lucruri.
Am invatat ca in momentul in care bebelusul tau iti prinde degetul in pumnuletul lui, esti legat pe viata.
Am invatat ca dorim cu totii sa ajungem pe varful muntelui, insa toata fericirea si placerea sta chiar in procesul urcusului.
Am invatat ca cel mai bine e sa dam sfaturi numai in doua circumstante: cand ni se cer si cand e o situatie de viata si moarte.
Am invatat ca daca am mai putin timp, infaptuiesc mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

quote:
Originally posted by puf13

Am invatat

Am invatat ca ocaziile nu sunt niciodata pierdute; altcineva le va lua pe cele pe care tu le-ai omis.
Am invatat ca daca nutresti amaraciune in suflet, fericirea se ascunde de tine.
Am invatat ca ar fi bine sa le spui celor dragi ca ii iubesti inainte de a fi prea tarziu.
Am invatat ca ar trebui sa avem vorbe blande si tandre, caci maine s-ar putea sa fim nevoiti sa le inghitim.
Am invatat ca zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine.
Am invatat ca nu pot schimba felul in care percep unele lucruri, dar pot schimba acele lucruri.
Am invatat ca in momentul in care bebelusul tau iti prinde degetul in pumnuletul lui, esti legat pe viata.
Am invatat ca dorim cu totii sa ajungem pe varful muntelui, insa toata fericirea si placerea sta chiar in procesul urcusului.
Am invatat ca cel mai bine e sa dam sfaturi numai in doua circumstante: cand ni se cer si cand e o situatie de viata si moarte.
Am invatat ca daca am mai putin timp, infaptuiesc mai multe.

F. frumos puf!

Zambeste!Maine poate fi mai rau.

Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)

Avem si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

"Nu ne sta in putere sa facem lucruri uriase - ci numai lucruri mici, cu iubire uriasa." (Maica Teresa)

Aceasta este povestea unui taximetrist:
Acu douazeci de ani lucram ca si taximetrist ca sa ma intretin. Camd am ajuns la 2:30 AM , cladirea era acoperita in intuneric, doar cu exceptia unei singure lumini la parterul unei ferestre...

In asemenea circumstante, multi taximetristi ar claxona o data sau de doua ori, ar astepta un minut si apoi ar pleca.
Dar am vazut prea multi oameni saraci care depindeau de taxi ca fiind singurul lor mod de transport. Daca nu mi se parea un pericol, intotdeauna mergeam la usa.

Deci am mers si-am batut la usa. " Doar un minut" raspunse o voce firava, a unei persoane mai in varsta.
Auzeam ceva fiind tras de-a lungul pardoselii.
Dupa o pauza lunga, usa s-a deschis. O femeie mica de statura, in jur de vreo 80 de ani statea in fata mea. Purta o rochie colorata si o palarie mare cu un material de catifea prins pe ea, ca si o femeie dintr-un film din anii '40.

Langa ea era o valiza mica de nailon. Apartamentul arata ca si cum nimeni n-a mai locuit acolo de ani de zile. Tot mobilierul era acoperit cu cearsafuri.
Nu gaseai nici un ceas pe pereti, nici bibelori sau alte lucruri pe rafturi .
Intr-un colt era un panou plin cu poze peste care era pus un suport de sticla.

"Ati putea sa imi duceti bagajul pana la masina?"zise ea. Am dus valiza la
masina si apoi m-am intors sa sa o ajut pe femeie.
Ea m-a luat de brat si am mers incet spre masina. A continuat sa-mi multumeasca pentru amabilitatea mea.

"Nu e mare lucru" I-am zis eu. " Doar incerc sa-mi tratez pasagerii in felul in care as vrea ca mama mea sa fie tratata"
" Oh, sunteti un baiat asa de bun!" zise ea.
Cand am intrat in masina, mi-a dat o adresa, si apoi m-a intrebat: " Ai putea sa conduci prin centrul orasului?"
"Nu este calea cea mai scurta" am raspuns eu rapid.
" Oh, nu conteza" spuse ea. " Nu ma grabesc. Eu acum merg spre ospiciu...".
M-am uitat in oglinda retrovizoare. Ochii ei erau scanteitori...

" Nu mi-a mai ramas nimeni din familie..." a continuat ea." Doctorul spune ca nu mai am mult timp..." In tacere am cautat ceasul de taxare si l-am oprit. "Pe ce ruta ati vrea sa merg?" Am intrebat.
Pentru urmatoarele doua ore am condus prin oras. Mi-a aratat cladirea unde odata
ea lucrase ca si operator pe lift.
Am condus prin cartierul unde ea si sotul ei locuiau cand erau proaspat casatoriti. M-a dus in fata unui magazin cu mobila care odata fusese o sala de bal unde obisnuia sa mearga la dans pe vremea cand era fata.
Cateodata ma ruga sa opresc in fata unora cladiri sau colturi de strada si statea acolo in intuneric, contempland in tacere.
Cum prima aluzie de soare sa aratat pe orizont, mi-a spus dintr-odata: "Sunt obosita... Hai sa mergem."

Am condus in tacere spre adresa pe care mi-o daduse.
Era o cladire ieftina, ca si o casa mica , cu un drum de parcare care trecea pe sub o portita. Doi oameni au venit spre taxi cum am si ajuns acolo. Erau ateniti si concentrati aspura fiecarei miscari pe care o facea femeia. Am deschis portbagajul si am dus micuta valiza pana la usa. Femeia a fost asezata deja intr-un scaun cu rotile.
"Cat va datorez?"a intrebat ea, in timp ce-si cauta portmoneul.

"Nimic" am zis eu.
" Dar trebuie si tu sa te intreti."
"Nu va faceti griji..sunt si alti pasageri" am raspuns eu.
Aproape fara sa ma gandesc m-am aplecat si i-am dat o imbratisare. Ea m-a strans cu putere..
" Ai facut unei femei in varsta un micut moment de bucurie" spuse ea. " Multumesc."
I-am strans mana si apoi am plecat in lumina diminetii.
In spatele meu, o usa se inchisese... Era ca si sunetul de incheiere a unei vieti...
Nu am mai luat alti pasageri in tura aceea de lucru. Am condus pierdut in ganduri... Pentru restul zile de-abia puteam vorbi.
Ce ar fi fost daca femeia aceea ar fi dat peste un taximetrist manios, sau unul care ar fi fost nerabdator sa-si termine tura?...

Ce-ar fi fost daca as fi refuzat sa iau comanda, sau doar sa claxonez o data si apoi sa plec?..

Uitandu-ma in urma. nu cred ca am facut ceva mai important in intreaga mea viata.

Suntem conditionati sa credem ca vietile noastre se invart in jurul unor momente marete.

Dar adesea aceste momente marete ne iau prin surprindere- frumos impachetate in ceea ce altii ar considera ceva putin, ceva neinsemnat.

OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!

N-o sa ai parte de nici o surpriza in 10 zile daca o sa trimit acest mesaj la alte 10 persoane.
Dar, s-ar putea sa ajuti lumea sa fie putin mai buna si mult mai intelegatoare prin simplu fapt ca-l trimiti mai departe.

Viata aceasta s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care o speram, dar cat timp suntem aici putem de asemenea sa dansam. In fiecare dimineata cand imi deschid ochii, imi spun:" Ziua de azi este o zi speciala!"

Amintiti-va asta, prietenii mei: nu ne mai putem intoarce niciodata inapoi, acesta e singurul Show pe care il jucam.

Simina Diana si Andrei

Mergi la inceput

Randurile de mai jos sunt o traducere a gandurilor lui Gabriel Garcia Marquez:

1. Te iubesc nu pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt eu cand sunt cu tine.

2. Nici un barbat sau femeie in lumea asta nu merita lacrimile tale, iar acela care le merita, nu te va face sa plangi.

3. Doar pentru ca cineva nu te iubeste in felul in care tu te astepti sa fii iubit, asta nu inseamna ca acela nu te iubeste din toata inima.

4. Prieten adevarat e acel care nu numai ca te tine de mana, dar si ajunge la sufletul tau .

5. Cel mai dureros mod de a-ti fi dor de cineva e sa stai chiar langa el stiind ca nu-l poti avea.

6. Nu te incrunta niciodata pentru ca nu stii cine s-ar putea sa se indragosteasca de zambetul tau.

7. Pentru lumea intreaga tu esti doar o persoana, dar pentru o anume persoana poti fi intreaga lume.

8. Nu-ti irosi vremea cu cineva care nu e dispus sa-si irosesca vremea cu tine.

9. Poate ca Dumnezeu vrea ca noi sa intalnim cateva persoane nepotrivite inainte de a o intalni pe cea buna, pentru ca atunci cand in sfarsit am intalnit-o, sa fim recunoscatori.

10. Nu plange ca s-a terminat, ci zambeste pentru ceea ce a fost.

11. Intotdeauna vor exista oameni care te vor rani, asa ca ceea ce trebuie sa faci e sa-ti pastrezi increderea si doar sa fii mai atent data viitoare in cine te increzi.

12. Incearca sa devii mai bun si sa te cunosti pe tine insuti inainte de a incerca sa descoperi cine sunt altii sau sa astepti ca ei sa te cunoasca asa cum esti cu adevarat.

13. Nu te incrancena, lucrurile bune vin cand le astepti mai putin.

TINE MINTE: TOT CE SE INTAMPLA, SE INTAMPLA CU UN SCOP

Mergi la inceput

20 de idei utile

1. Ia o pauza de 10 minute la cel mult 2 ore de munca.Extinde acest obicei si la restul vietii cotidiene si foloseste aceste pauze pentru a te gandi la tine si a-ti constientiza atitudinile.
2. Invata sa spui NU, fara a te simti vinovat, si fara a crede ca vei rani pe cineva. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.
3. Planifica-ti activitatea zilnica, dar intotdeauna lasa-ti intervale importante (intre activitati) pentru orice neprevazut, constientizand ca nu totul depinde de tine.
4. Concentreaza-te pe rand, asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi pana la urma.
5. Paraseste odata pentru totdeauna gandul ca esti indispensabil la locul de munca, acasa, sau in grupul in care esti obisnuit sa traiesti. Chiar daca iti va displacea, realizeaza ca daca nu esti tu insuti cu adevarat, totul poate continua si fara tine.
6. Inceteaza sa te mai simti responsabil pentru placerile altora. Nu esti nici sursa dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii.
7. Cere ajutor intotdeauna cand e necesar, cautand sa-ti dezvolti simtul ce-ti permite sa-l ceri persoanelor celor mai indicate!
8. Separa problemele reale de cele imaginare si elimina-le pe ultimele, caci sunt pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios ce iti e necesar pentru probleme mai importante.
9. Cauta sa descoperi placutul din actiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, mancatul, plimbatul, fara a crede insa ca asta e tot ceea ce iti poate oferi viata.
10. Evita sa te invalui in nelinisti si tensiuni straine tie sau sa te preocupi de ceea ce se refera la nelinisti sau tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si apoi intoarce-te la dialog si la actiune.
11. Familia ta NU este totuna cu tine insuti, poate fi strans unita in jurul tau, poate insemna tot universul tau, dar nu se poate substitui tie insuti.
12. Intelege ca principiile si convingerile rigide pot constitui o mare piedica in calea miscarii, cautarii si evolutiei.
13. Este necesar sa ai intotdeauna pe cineva in care sa ai incredere si caruia sa-i poti vorbi deschis. Nu te ajuta cu nimic daca aceasta persoana se afla departe.
14. Invata sa-ti dai seama cand vine momentul propice pentru a te ridica de la masa la o cina ori a parasi o reuniune. Niciodata sa nu ignori importanta sentimentului de a parasi orice activitate la momentul oportun.
15. Sa nu vrei sa stii daca te-au vorbit de rau si nici sa nu te deranjeze acest gunoi mental. Asculta-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar si pe acestia cu o anumita rezerva, analizand ce spun si fara a-i crede in totalitate.
16. A concura cu fiinta ce iti este pereche, in situatii de distractie, de munca, ori de viata, este ideal pentru cei ce vor sa-si oboseasca relatia sau vor sa piarda ceea ce este mai important in ea.
17. Rigiditatea este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.
18. O ora de placere enorma inlocuieste linistit cel putin trei ore de somn pierdut. Placerea recompenseaza mai mult decat visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine si frumos.
19. Nu abandona pe cei trei mari si nepretuiti prieteni: Intuitia, Pacea sufleteasca si Credinta.
20. Concluzionand cele de mai sus intelege odata pentru totdeauna, in mod definitiv, ca TU ESTI CEEA CE TU FACI DIN TINE INSUTI.

Mergi la inceput