siguranta pentru geamuri termopan

siguranta pentru geamuri termopan | Autor: dixie

Link direct la acest mesaj

Va salut,
am un baietel de 1 an si jumatate, tare neastamparat.

Ce vreau sa va intreb este daca stiti sa existe vreun sistem de siguranta pentru geamurile termopan, a.i. sa nu poata fi deschise mai mult decat... 10 cm sa zicem.

Camera copilului si sufrageria au geamurile mai jos a.i. copilul se poate catara pana acolo... si vreau sa pun un fel de siguranta suplimentara a.i. sa fiu sigura ca nu le poate deschide.

Evident ca geamurile mele se deschid si in sus, si evident ca am mare grija sa nu le las larg deschise, ci deschise doar in sus... dar vreau o siguranta suplimentara a.i. nici unul dintre membrii familiei, bona, bunica... sa uite vreodata de acest aspect si sa lase geamul dechis pur si simplu...

Ma ajutati cu ceva idei?

Multumesc
Dixie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Poti lipi pe glaful ferestrei un dop(dau un exemplu) astfel incat cerceveaua sa se opreasca in el atunci cand deschizi geamul.
Acum depinde daca ai glaf si cat de lat este.Pentru a lipi dopul poti folosi Poxilina care am inteles ca e super buna

Zambeste!Maine poate fi mai rau.

Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)

Avem si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Pai daca fac asa nu-l mai deschid deloc nici eu!

Eu vreau doar o siguranta (un lant, ceva... ) pe care sa il si scot cand am nevoie...

Hai ma, chiar n-ati avut problema asta cu copiii? Sau aveti toti gratii la geam si stati linistiti?

Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Dixie am avut aceeasi problema, dar cu o usa...mai rau! Bebe iesea pe balcon fara nici o grija, iar eu nu mai doemeam nici noaptea de teama.
Exista niste "manere", ca imi scapa acum cum se numesc (ma refer la manerul cu care deschizi geamul) care au cheie incorporata. Adica incui manerul respectiv si cand vrei sa deschizi geamul, il descui. Noi am rezolvat problema!
Pentru geamuri era mai ieftin, maxim 200.000 si se gasesc la magazine cu accesorii pentru termopane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

buna
poti sa-mi dai mai multe detalii totusi... ce fel de magazin, unde, prin Bucuresti, etc...

sa stiu de unde sa apuc problema.

am intrebat deja la cei de la care am luat termopanele (dealeri Gealan) si au zis ca nu exista, asa ca probabil si altii o sa-mi spuna la fel!

oricum problema mea nu e ca deschide el, ca inca nu are cum... ci ca uita bona / bunica sau oricine prin casa deschis... si el il deschide de tot.

multumesc mult pentru ajutor, sunt tare strsata!

dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Si mie mi-au spus toti ca nu este nici o modalitate. Unii au vrut sa imi dea gauri in usa, sa-mi monteze nu stiu ce tije..dar de manerul cu cheie mi-a spus un vecin.
Nu stiu ce ai putea sa faci doar pentru al bloca..Pentru mine manerul asta cu cheie, care arata ca in linkul de mai jos, poza maronie de pe randul de sus, mijloc, a fost de ajutor. Cand cineva iese pe balcon descuie usa iar cand intra o incuie la loc.
Eu cred ca daca lasi geamul deschis doar sus, bebe nu are cum sa il deschida apoi, pentru ca e greu sa tragi de maner. Dar iti inteleg perfect starea de neliniste!!! Am trecut si eu prin asta.
Uite-te aici: http://www.rdi.ro/feronerie.html
Eu l-am luau din Pitesti, dar cumnata mea lucreaza la o asemenea firma si daca vrei va fac legatura; poate are mai multe idei..sa o intreb si pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Exista sisteme din astea. Manere din acelea speciale am gasit pe Nerva Traian (sunt mai multe firme de accesorii inspre Timpuri Noi). Sunt convins ca daca mergi la ei iti dau mai multe solutii, mie mi-au facut capul mare cu tot felul de "accesorii" musai necesare... Oricum, chiar aveau multe, si sincer multe chiar pareau necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

daca dai o cautare pe google dupa "accesorii de siguranta" vei gasi cateva magazine virtuale cu produse pentru copii. eu am achizitionat de curand un astfel de accesoriu si se lipeste f. usor pe rama ferestrei. eu sunt multumita. eu am ales aceasta varianta pentru ca geamurile mele nu sunt oscilobatante (de la dormitoare) si imi era teama sa tin geamul larg deschis cu copilul singur in camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

am fost si eu preocupata de siguranta copiilor din punctul asta de vedere (al ferestrelor), mai ales ca ai mei sunt mai mari si ma gindeam ca poate le trece prin cap sa le deschida singuri

ferestrele erau deja montate (nu stiu provenienta lor, ca m-am mutat intr-un apartament nou cumparat si le-am gasit acolo); dar pt ca eu mai lucrasem cu Trocal (prin firma Astra Rogers) i-am sunat pe ei si le-am spus ce vreau; la ei sistemele de siguranta costa 25 euro/ buc. (fara TVA) si se pot monta oricind, indiferent de tipul timplariei (adica de firma producatoare)

cel putin asa mi s-a spus la tel, nu am vazut sigurantele, nici nu le-am montat, intre timp noi am renuntat la idee

in caz ca esti interesata, da o cautare pe google pt nr de tel de la Astra Rogers

Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Manerul respectiv cu cheie (cremon cu cheie ii zice) eu l-am cumarat cu 18eur+ TVA de la o firma pe care o dau pe PM cui are nevoie. Si eu am montat tot Trocal iar feroneria era Sigenia sau G-U, nu mai stiu, oricum una din astea doua. Dar, repet, mergeti pe Nerva Traian, acolo sigur este mai ieftin si se poate monta de catre fiecare,

Mergi la inceput