trimitere colet in Anglia?
Vreau sa trimit un colet de aproximativ 200g in Anglia. A mai trimis cineva cu Posta Romana? Ajunge cu siguranta? E bine sa-i declar valoare? Cam care sunt tarifele si cum se procedeaza?
Exista si alte variante in afara serviciilor PTTR?
Va multumesc pentru orice informatie
Raspunsuri
Iubika spune:
Pentru 200g cea mai simpla varianta este trimiterea ca si plic simplu. Asta daca iti permite continutul desigur.
Eu am trimis diverse imprimate, tot pe la 200 grame, in Anglia, intr`un plic mare. Am platit cam 90 de mii daca tin bine minte.
Trimiterea a ajuns cu bine, fara incidente.
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Iubika spune:
www.posta-romana.ro/index.jsp?page=lista_preturi&c=tarrifs" target="_blank">Tarife Posta Romana
xelanoimis spune:
Eu vreau sa trimit un tricou... inteleg ca pot sa-l pun ca "scrisoare". Ce serviciu ai folosit?
Iubika spune:
Doar pentru un tricou nu are rost sa te complici cu coletul. Mai ales ca sunt preturi mai mari...
Iei un plic mare cu burduf si impaturesti frumos tricoul si il bagi acolo. La posta te duci si il trimti ca scrisoare simpla.
Vezi ca exista tarif prioritar si neprioritar. Eu am intrebat: in afar de pret care e diferenta? Mi s`a spus ca nici una, daca e prioritar nu ajunge mai repede la dsetinatie (asa cum credeam eu). Cam 10 zile au facut plicurile mele de aici in UK.
De sarbatori am trimis in Finlanda un rucsacel in forma de animal. Tot in plic cu burduf, la pret minim. Fara probleme.
Pana la urma tu faci cum vrei. Eu ti`am zis cum am procedat eu....
xelanoimis spune:
Merci mult de idee.
Cu siguranta o sa procedez la fel.
Ma cam speriasem de preturile la colete, care depaseau valoarea tricoului... Si presupun ca pot merge la orice oficiu postal, nu mai trebuie unul cu vama
Iubika spune:
quote:
Originally posted by xelanoimis
Si presupun ca pot merge la orice oficiu postal, nu mai trebuie unul cu vama
Absolut!
Un mic sfat inainte, ca o precautie: du`te cu plicul deschis la oficiu, in caz ca vrea persoana de la ghiseu sa se asigure ca nu ai nimic altceva inauntru. Nu de alta, dar tb sa`si faca meseria..... pe mine nu m`au intrebat niciodata, dar nu strica sa te gandesti dinainte.
Succes!
Sa`mi spui si mie cum a iesit!