Plecare in Grecia

Plecare in Grecia | Autor: laureta

Link direct la acest mesaj

Ne am hotrat sa i facem o supriza sorei mele in Grecia,sa mergem de Pasti acolo cu Inisa,cu masina personala.S ar putea sa nu ajungem sa ne pregatim dar eu incerc.Nici nu am cerut voie de la servicul cel nou
Ce acte trebuie?Invitatie,rezervare la hotel?Asigurare?Ce taxe mai sunt la vama?Imi poate face cineva o lista cu tot ce trebuie din Romania-Bulgaria-Grecia?
E cam urgenta treaba daca vrem sa ajungem de Pasti.

1.asigurare medicala(toti 3)
2.carte verde
3.

Astept idei

Edit am mai aflat asa:

Taxe tranzit
taxa ecologica
taxa pod
taxa drum
......

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Anul trecut sora mea a mers cu masina personala in grecia. Imi amintesc ca avea invitatii facute de socrul meu, asigurarea de sanatate pentru ei + cartea verde a masinii + banii dar nu mai tin minte cati euro pentru fiecare zi de sedere...
Acum, parca imi amintesc ca am auzit zilele acestea ca s-au "imbunatatit" conditiile iesirii din tara...
Ca nu ar mai trebui invitatii. Exista un numar de telefon la vama unde iti pot spune exact ceea ce iti trebuie.
Stiu sigur ca platesti o groaza de taxe.(cam 10 euro la iesirea din romania+ 600.000 lei taxa de pod, in bulgaria 12 euro) Sa aveti euro schimbati la voi. Sora-mea mi+a zis ca cele mai mari taxe le+a platit - bineinteles !!! - la vama la romani! Apoi, in grecia la fiecare cateva sute de km.mai dai 2 euro pentru autostrada lor. Dar, se merita. Drumul este excelent!!!
Sora-mea a plecat la ora 3.45 din bucuresti iar la ora 22.00 era in atena.Am vorbit acum cu cumnata-miu la telefon si mi-a zis sa precizez ca a mers cu masina romaneasca - Solenza!
Din experienta mea - daca aveti copii minori- luati-le si certificatele de nastere ... pe noi era sa nu ne lase sa iesim din tara ca nu puteam face dovada ca este copilul nostru, baietelul nostru avand pasaport individual.
Daca imi mai amintesc ceva, iti voi spune...
Totusi, cauta sa suni la vama sa+ti spuna exact daca mai trebuie ceva...
Distractie placuta, drum bun si....PASTE FERICIT!!!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Anul trecut sora mea a mers cu masina personala in grecia. Imi amintesc ca avea invitatii facute de socrul meu, asigurarea de sanatate pentru ei + cartea verde a masinii + banii dar nu mai tin minte cati euro pentru fiecare zi de sedere...
Acum, parca imi amintesc ca am auzit zilele acestea ca s-au "imbunatatit" conditiile iesirii din tara...
Ca nu ar mai trebui invitatii. Exista un numar de telefon la vama unde iti pot spune exact ceea ce iti trebuie.
Stiu sigur ca platesti o groaza de taxe.(cam 10 euro la iesirea din romania+ 600.000 lei taxa de pod, in bulgaria 12 euro) Sa aveti euro schimbati la voi. Sora-mea mi+a zis ca cele mai mari taxe le+a platit - bineinteles !!! - la vama la romani! Apoi, in grecia la fiecare cateva sute de km.mai dai 2 euro pentru autostrada lor. Dar, se merita. Drumul este excelent!!!
Sora-mea a plecat la ora 3.45 din bucuresti iar la ora 22.00 era in atena.Am vorbit acum cu cumnata-miu la telefon si mi-a zis sa precizez ca a mers cu masina romaneasca - Solenza!
Din experienta mea - daca aveti copii minori- luati-le si certificatele de nastere ... pe noi era sa nu ne lase sa iesim din tara ca nu puteam face dovada ca este copilul nostru, baietelul nostru avand pasaport individual.
Daca imi mai amintesc ceva, iti voi spune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

quote:
Originally posted by laura_dimitris

Din experienta mea - daca aveti copii minori- luati-le si certificatele de nastere ... pe noi era sa nu ne lase sa iesim din tara ca nu puteam face dovada ca este copilul nostru, baietelul nostru avand pasaport individual.Daca imi mai amintesc ceva, iti voi spune...

Laura mersi mult de raspuns chestia asta cu certificatul de nastere e bun de amintit
De invitatie oricum nu este timp si noi vroiam sa i facem surpriza adica sa se trezeasca cu noi la usa(sper sa mearga chestia aia cu aratatul banilor in vama)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Laureta, Inisa este trecuta pe pasaportul unuia dintre voi? Sau are pasaport individual?

Pentru vama cred ca trebuie sa aveti pregatiti vreo 60-70Euro. Daca masina este a voastra este ok, daca apartine unei firme aveti nevoie de o imputernicire pentru a putea iesi cu ea din tara.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Inisa este trecuta la pasaportul meu si masina e personala.
Mersi de raspuns

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput