Clubul moldovencelor de peste Prut (24)
Raspunsuri - Pagina 8
Balbina spune:
Valeu, da cit ati scris, bravo, bravo, asa si trebuie!
Cristina si Rodica, ce chestie ca va cunoasteti! Mare lucru e internetul asta!
Tre sa ai grija la tot ce spui, ca te pomenesti ca te citeste seful ce scrii si poti s-o patesti..
Cristina, arati o sa aveti un copilas tare dragalas, cu asa parinti simpatici.
Aliona, ma bucur tare mult ca ati avut un zbor fara probleme. In ce oras sinteti acolo? Multa sanatate si o adaptare rapida lui Amedeo la gradinita! Poate schimbi steguletul?
Alinka, tare haios Alex imi inchipui ce fericit o sa fie cind va ajunge la bunici. Cred ca i-ar face bine sa-l mai lasati vara acolo, desigur, cind mai creste.
Felicitari pentru tunsoare, noroc ca nu ai aparat foto, altfel te bateam la cap pina puneai o poza, sa te vedem toate.
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Lilia, ce am ris, sint tare nostimi copiii, cind ii vezi cum descopera lumea si leaga primele fraze. O sa fie o calatorie foarte interesanta pentru Amelia, e deja maricica si vede altfel lucrurile. Sa faceti poze la greu, chiar incepind din tren!
Karina, ma bucur ca starea lui Luci e stabila si nu mai are febra. Si vezi ca se va invata incetisor sa bea din canita obisnuita, si sa manince singurel, toate treptat
Alina, eu demult am pus ochiul pe sosul ala de caramel, i-am zis si Luciei cindva. Nicidecum nu ajung sa-l fac. Dar zici ca tie nu ti-a iesit dupa reteta Michelei? ca eu alta reteta nu stiu, iar in linkul dat de tine filmuletul acela nu vrea sa se deschida, nu stiu de ce.
------------------
Numai bine,
Natalia
Lucia_B spune:
Alina - nici la mine nu merge nic un fel de filmule. Te rog dinsuflet daca ai timp, descrie tu procesul caramelizarii.
Tu cum ai facut frisca, mai intii batut-o si apoi adaugat gelantina?
stiu ca si aici este un secret, cica dupa ce topesti gelantina (putin racesti) adaogi mai intil la ea citeva linguri de frisca, amesteci bine si dupa o rastorni la toata frisca.
Si eu am vrut sa fac "baci" dar nu am cautat nucile .
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Lucia_B spune:
Alinka, Lilia - drum bun si un Paste frumos in sinul familiei. Sa faceti neaparat pze cu vorbaretii .
La noi deseara incepe we, astept cu nerabdare. Ziua vreau sa fac tortul "pticie moloko", s tineti pumnii sa-mi iasa bine.
Bucate
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Davina spune:
asa fetelor sa faceti toate poze cind mergeti de paste pe la parinti .
Nati am facut dupa receta ei dar prima data nu mi-a esit .
Am pus zaharul intr-o cratita mica ,apa si 1 lingurita de suc de lamaie.am amestecat bine si am pus pe foc mijlociu ,mestecind mereu sa se topeasca zaharul .cind incepe sa fiarba nu mai mesteci deloc(asta e trucul) .am avut o cana cu apa rece in care inmuiam peria si stergeam de jur imprejur in interior sa nu se cristalizeze zaharul.am tinut-o la foc mijlociu cam 20-30 min pina a devenit maroniu.Cind isi schimba culoarea il iei de pe aragaz si torni smintina imediat,si mesteci.
Cu caramelul ramas l-am turnat peste asta
sper ca am fost cit de cit explicita .daca aveti intrebari ,va stau la dispozitie.
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
Lucia_B spune:
Alina - merci de explicatie, cu prima ocazie o s-al incerc, sper sa-mi reuseasca.
Da mai am o intrebare, nu inteleg - uzi cu apa rece peretii interiori ai vasului in care faci caramela ca sa nu sa se cristalizeze, cum ar putea daca se topeste?
Bucate
Balbina spune:
Alina, procesul descris de tine este exact ca in reteta lui Michelle. Ma gindeam ca poate mai exista vreun secret. O sa incerc neaparat, poate chiar pentru inghetata pe care intentionez sa o fac de Paste.
Lucia, iti tin pumnii pt. tort.
------------------
Numai bine,
Natalia
CristinaGoji spune:
Salutare!
hai ca m-am eliberat si eu un pic de lucru si am intrat sa vad ce mai spuneti.
Balbina merci de urari de bine, acuma unica mea grija e sa iasa sanatos, cu de toate, adica ganduri prostesti de femeie gravida. Cred ca toate asa se gandesc.
HelgaNu ar fi de mirare, ca si aici in Cluj foarte des intalnesti oe cineva care cunoaste pe vara ta de exemplu, sau pe sotul colegei tale de banca, etc. Da mai ales pe Net, unde s-au strans atata lume, din atatea colturi ale lumii.
Eu azi sunt mai libera un pic, ca o plecat sefu undeva. Mama, ce bine e sa n-ai sef, da mai bine e sa fii sef Poate ajung si eu in sfarsit mai repede acasa azi sa mai fac niste cumparaturi pentru Moldova, cadouri, tot felul de chestii, ca nu m-oi duce cu mana goala. Maine parca vad ca ma tine iar pana la 8 seara la lucru.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_goji/album?.dir=3929
Davina spune:
Lucia -frisca am facut-o asa cum scrie Michelle.am pus foile de gelatina in putina apa rece pe 2-3 min .am incalzit 1/3 c frisca pe aragaz si le-am combinat.Am batut restul de frisca la mixer pina incepe sa se intareasca si am pus gelatina racita la temperatura camerei si am mai batut un pic .Oare bat eu prea mult frisca ?
data viitoare nu mai pun gelatina dar o sa bag in congelator paleta de la mixer si bolul pe citeva minute si lucrez numai seara cind e racoare in bucatarie.
o zi buna .
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
lia_c spune:
'neata
Vad ca voi din ce in ce mai profesioniste sinteti, bravo! Discutati ca niste adevarati bucatari/cofetari!
Alina, tare e frumos la voi in curte, gazonul. Eu tot vreau gazon insa numai frate-meu ma sustine, restul resping ideia . Si ce draguta e Deanna cu cosuletul. Poate trebuia sa-i spuneti ca daca gaseste oul atunci il maninca si era stimulata mai tare sa le caute Ca asa care-i folosul ca le stringe in cosulet
Aliona, imi pare bine ca aticalatorit cu bine si intr-adevar Amedeo a fost bravo in calatorie. Sper sa fie prietenosi copii de la gradi. Multa bafta!
Lilia, ce interesanta e Amelia si ce bine ca veniti aici de Pasti. Drum bun!
Alinka, drum bun si sint sigura cind veti reveni Alex va sti mult mai multe
Lucia, trimite-mi si mie lista cu filme. Voi nu mai veniti in vacanta pe aici?
Olga, noua ne-a placut la baza USM, era curat si frumos amenajat si preturile erau ok, dar n-am mai fost de vreo 2 ani... Dar inainte de asta umblam des pe la Vadul lui Voda - eram mai tineri ...
Corina, sorry ca am uitat sa-ti raspund despre asparagus. Cred c-am vazut la Metro sau in supermarketurile mari gen Green Hills, Fidesco, Nr.1.
Rodica, ne zici si noua daca ai gasit migdale, ca as vrea si eu sa le folosesc
Cristina, pozele sint super, si mie imi plac ochii migdalati. Felicitari p/u ca-i posezi!
Natalia, Vladut ce pozne mai face? ce cuvinte haioase mai spune? De ex. fetita unchiului, cam de aceeasi virsta cu Vladut, zice bine doar "papuci" si "bere". "Papuci" - sa stie toti cind vrea la plimbare, iar berea deoarece ii place... Ii place sa picteze peretii doar la bucatarie
Noi am cumparat ieri mobila p/u salon si sa NU faceti ca noi: nu ne-am uitat la instructie si am zis ca o montam noi (adica sotul , nasu, taticu si frate-meu). Pina acum stiind ca toate garniturile au instructii clare, toate gaurile facute ... ei de unde ... cind au livrat-o si au lasat instructiunile(xerox f neclar), am zis ca las ca rezolvam noi cumva ca barbatii se pricep cam ce si unde/cum ar trebui sa fie... Insa cind am ajuns mai in detaliu au vazut ca nu toate gaurile necesare sint facute, unele trebuie facute de sinestatator... In concluzie aseara au reusit sa stringa doar 2 dulapuri mari si unul mic (dar fara a monta usile)... Acum ma gindesc cam cit ii ia unui singur instalator sa instaleze mobila(ni s-a spus ca vine doar unul)... Cred ca cel putin o zi intreaga + ca singur e f greu...
Morala: inainte de a cumpara ceva intrebati toate detaliile... Ca poate sa existe si altfel decit credeti ca exista!
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard