Perdelele se spala de obicei la un program de rufe delicate, la o temperatura de 30, maximum 40°C. Dupa ce le spal asa le calc putin cu fierul, nici el nu prea fierbinte, la o steluta numai.
Daca le-ai spalat la program pentru rufe albe murdare inseamna ca sarmanele au "fiert" la 90°C (in cel mai bun caz 60, dar tot e prea mult) iar fibrele sintetice s-au topit si s-au strins. Eu nu cred ca mai poti face ceva sa repari o asemenea gafa.
Bafta la cumpararea noilor perdele si... ai grija mai bine de ele.
floricici din gradina mea
Incearca sa le calci, totusi, daca nici la a doua spalare nu se indreapta. Eu am perdele de sifon, adica materialul ala care seamana cu matasea, foarte fin si le-am calcat cu fierul la treapta de sintetic. Nu le-am udat. Au iesit bine, drepte si nici vorba sa se arda.
Bafta!
am incercat si am spalat-o din nou, tot la masina de spalat, dar cu apa rece si am pus si lenor mult la sfarsit, dar degaba!!! nu s-a indreptat deloc!!!
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Lavinia: sotie alintata.....
buna,
asa am stricat si eu destule lucruri, inclusiv un rand de perdele, iti spun sigur ca nu mai ai ce sa le faci, evetual sa le calci vreo 2 ore dar apreteaza-le inainte sau le dai cu spray cu apret in tp ce le calci si sa le pui.
dar tot nu vor mai fi la fel.
se mai intampla, asta e
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Eu nu calc niciodata perdelele...
Le spal la 30 de grade shi le pun inapoi asa ude...nu mi se incretesc delok shi nici nu se vad ca sunt necalcate..
o zi buna..
Daca le-ai spalat la 90 de grade sunt kaput.
Poti sa incerci sa le calci la sintetice cu fierul cu aburi.
succes!