Strainatate - locuieste cineva "la tara"?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu ma pot opri sa nu pun aceasta fotografie din Belgia cu o casa de "tara" (cred). Vrabia malai viseaza...

http://www.pbase.com/zippo/image/41730134

Mergi la inceput

Vara trecuta am vazut din masina aceasta pensiune. Un... grajd american

http://www.cottages.org/properties/NC-Fleetwood-RiverFarmInn2.htm

http://www.innsite.com/files/A005101.jpeg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by ML
Hai nu zau Cleomax, chiar cete de copii? Pe aici (FL) ii mai vad afara, dar nu se joaca prea mult impreuna decat daca sunt frati si mai mereu in curtile lor.
Hi, hi, avem un vecin ceva mai incolo cu o casa construita intr-o movila (deal) de pamant, cu iarba pe deasupra, cum spui si tu, tare ciudata. Cand ma plimbam cu fetita in carucior ma tot chinuiam sa-i vad ferestrele. Are si o intrare intortocheata. Tare mi-ar fi placut sa intru in ea. Oare cata lumina au inauntru si cum e cu izolatia termica?
Cum va veti face cuptorul din curte si daca ai idee ce e "soapstone"? Gresie cumva?

Mik, eu il vreau afara, ceva simplu si in forma de dom. Cred ca am vazut asa ceva in copilarie in Oltenia in curtea taranilor. Si acum imi sta in nas mirosul painii proaspete.

ML, intra-adevar baiatul meu a avut "gasti" de-alungul copilariei, gasti pe care le-a schimbat la fiecare treapta sau faza, in functie de varsta, inclinatii(ma refer la interests), sex, etc.
la un moment dat chiar ma deranja ca trebuia sa-l caut pe strada la noi in subdivision si il gaseam adesea in marginea drumului cu ceata, dand foc la furnici cu o lupa, vanzand limonada sau asteptand sa iasa cutarica dupa ce mananca.
mai tarziu a venit faza de sarit la trambulina si era una singura mare in jur, asa ca se adunau si mergeau prin padure pana la ea, sau se duceau la [piscina(comunala, sa-i zic asa); au mai urmat pe rand: rollerskates(pentru asta se duceau la un parc unde aveau half pipes), dirtbiking( asta mi-a dat cele mai multe emotii, plecau dimineata si veneau seara, gasisera niste trails unde se construiau case si inainte sa inceapa constructia propriu-zisa le dadeau voie sa se catere pe mormanele de pamant).
de la 12 ani a inceput sa cante la ghitara si atunci intrau in casa(a mea, bineinteles, alti parinti nu prea ii primeau sa le strice linistea).
imi mai vin in minte gastile cu care se duceau la scoala lor elementara, seara, cand erau deja in liceu, si jucau "flag" sau cam asa ceva, veneau acasa uzi leoarca si infometati si faceau foc de tabara la noi in gradina si stateau pana aproape de dimineata sporovaind si fringand hot dogs sau marshmallows.
tot in timpul liceului, cam ultimii doi ani, mergeau la rau(chattahoochee), legau furtune de o creanga de copac si sareau in apa ca niste maimute. si de asta mi-a fost frica, numai eu stiu ce era in sufletul meu. el insa venea acasa fericit si imi trecea.

am cautat cateva poze pe care i le-am putut face eu, cata vreme era mic si statea pe aproape.

soapstone nu cred ca inseamna piatra ponce, de fapt nu stiu sigur, eu am invatat cuvantul direct in engleza, dar e vorba de architectural soapstone, o piatra foarte tare si densa, se foloseste mult in finlanda la cuptoarele lor iar in state se gaseste in vermont si se foloseste cel mai des la chiuvete de comanda, fireplaces, countertops. sigur google are informatii.

casele alea sapate in deal au cea mai buna izolatie termica: pamantul care le acopera, iar iluminatia se face prin ceiling lights si artificiala.

cuptorul o sa-l facem din caramida, vreau sa aibe o plita ca la mamaie la tara si un loc unde sa pot baga paine si pizza. mai vrem sa aibe o afumatoare, plus loc pentru preparare, sa nu ma mai trambalez cu toate din bucatarie. a fost un timp cand salivam dupa un cuptor stil mexican, cu vatra si pe afara lipit si dat cu var, dar mi-a trecut.

e grozava casa din nc, mai ales poza de iarna. mie mi-a ramas sufletul la casa www.luxurymill.com/" target="_blank">asta de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

si de casuta asta ce zici?
http://www.bouny.com/images/maison.jpg

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by chatonel

Toulouse, la ville rose

Imi convine. Vaz ca flori ieste : stupii ii pun io...

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Cleo, m-a impresionat ce ai povestit de baiatul tau, cred ca a avut o copilarie tare fericita!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

multumesc lai

Mergi la inceput

Cleomax, frumos ti-ai crescut baiatul! De admirat si ca ai avut curajul sa-l lasi sa cutreiere... coclaurii. Sa-ti traiasca. Ce mititel era...
Hai mai spune despre afumatoare... Bunicii faceau la tara cascaval afumat dar nu prea stiu cum.
Wow ce casa! Eu mor dupa cele din piatra. In Belgia am vazut multe deosebite din piatra alba de rau.

Mergi la inceput

quote:

Toulouse, la ville rose

Si asta, si asta! Prin '96 am fost in Franta (zona Auch/Agen) si am stat intr-o astfel de casa. Proprietarii spuneau ca a fost tot grajd (asta ca toti s-au pus parca pe renovat grajduri), avea flori cataratoare la ferestre, obloane si o gradina cu niste pietroaie "monument". Cum se numesc (pietroaiele) si ce-i de fapt cu ele?
Aaa si belgienii au acele ferme patrate pe care au tabarat cu bidineaua (dar frumos, nu oricum) si in care fac nunti. Tot la tara...
Ce sa spun, ca mi-ar place sa mai ascult de chestii din astea alternative, chiar si numai intalnite, chiar si daca nu va sunt pe gust.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more

quote:

Toulouse, la ville rose

Imi convine. Vaz ca flori ieste : stupii ii pun io...

Dragii de noi
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Apropo de stupi/tara/copilarie (ca stupi nu indraznesc sa aduc) eu vreau sarma de rufe afara, cu haine inghetate si frumos mirositoare numai bune pentru nasucuri si manute mici sa le mototoleasca. Neaparat! Asta nu inseamna ca scot uscatorul de pe lista.
Si mai ce? La ce mai visati/ ce mai aveti pe plac la "ferma"?

Mergi la inceput