Strainatate - locuieste cineva "la tara"?
As vrea sa aud mai ales ce spuneti despre "tara" nord - americana, dar si cea europeana ma intereseaza.
Visam sa ne mutam la tara (tot in SUA), sa-i crestem pe cei mici intr-un altfel de mediu, sa vada zapada si schimbarea anotimpurilor, sa avem o gradina si niste caprite, sa se balaceasca in rau si sa manance fragi, sa ne construim un cuptor de paine... Cine nu are dreptul sa viseze?
Va invit pe cei fericiti la tara (cu catel si purcel) sa povestiti cum v-ati adaptat unei vieti mai simple, cum ati trecut peste greutatile inerente, ce proiecte aveti, orice...
Raspunsuri
chatonel spune:
Io visez sa ma mut "la tara", problema e cu serviciul, nu ma vad stind la 100 km de munca si facind naveta asta zilnic; deci caut solutii sa-mi pot atinge visul cu mina.
Mi-ar place sa am o ferma intre cimpuri de vitza de vie, linga o mare parfumata de lavanda, sa aud greierii cintind si vintul sa imbratiseze florile de cimp. Sa nu mai aud altceva decit natura... Sa ma departez de lumea civilizata care s-a transformat intr-o cursa a consumului de masa.
Mi-ar place sa stai aici:
http://ferme.tushita.free.fr/ferme/images/vigne_et_lavande.JPG
Toulouse, la ville rose
CristinaT spune:
ma bag si eu: si mie mi-ar place sa stau la tara, sa am 3 copii, animale, sa nu fiu permanent pe fuga, sa pot fi macar o clipa copil pentru copilul meu.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Ira spune:
In Montreal, cel putin, aproape tot ce nu inseamna centru, ca sa nu mai vorbim de banlieux ...din punctul meu de vedere...se poate incadra cu usurinta in cerintele enumerate de tine...
Se traieste la case, cu curti, pe strazi linistite, largi, cu vecini care se cunosc de-o viata....cu vegetatie multa, copaci batrani, gradini cu flori si legume, piscine, gratare (bine, chiar caprite si porci si gaini...e interzis)
e zapada cu tonele iarna si soare f puternic vara...
si in plus esti si aproape de sediile firmelor/ zonele "industriale", nu trebuie sa fii fermier ca sa ai caldura si atmosfera sufleteasca dulce de la tara.
Sofie, 3 ani si 3 luni
ML spune:
Chatonel, idilica fotografie. Oare ce meserii au cei care isi fac veacul pe acolo? Cati pot creste lavanda sau cultiva vita de vie?
Noi avem la tara, la munte, niste prieteni americani cu o casa deosebita, pamant destul de mult in jur... el sculptor, ea pictorita si prof. universitar. Amandoi se cam plang de plictiseala (eu una as da oricand plictiseala pe stres) si spun ca s-au saturat de arta. Hi, hi, el are lucrari in muzee, ea face portrete si, mai nou, au cumparat de la un vecin si mai mult teren si si-au trantit o gradina babana, organica. Merg la piata cu toate cele, le place sa lucreze gradina dar spun ca-i multa munca si nu ies cine stie ce bani. El se gandeste sa inceapa o "afacere" cu ciuperci injectate in buturugi sau cam asa ceva... Ii admir.
La randul lor au niste prieteni, ea profesoara de desen (face naveta cum spuneti si voi), el executa mobilier pe comanda stil "antique". Sotia are in casa atelierul, imens, cu un razboi de tesut, fac melasa, cumpara produse alimentare de la "cooperative" si tot la ea am gasit singurele fire de lana 100%... de ...alpaca!
Ira noi cam asa locuim acum, zona teoretic linistita, cu vecini stabili, nepoluata, intre ocean si rau insa, pe termen lung, mai mult ma atrage "tara", cu vecini, ...putintel mai incolo, cu o casa mica, modesta dar pamant mult in jur, cu cei mici scosi din scena de plaja si bikini si teleportati intre pasarele colibri si curcani salbatici...
Noi chiar avem o astfel de bucata de pamant la colibrele si curcanei (fara casa) dar imi este teama ca daca ne mutam nu voi putea gasi de lucru.
Oare chiar nu-i nimeni pe aici de la tara? Nici nu cunoasteti?
Asta vara am intalnit un cuplu (american si rusoaica) si ea imi spunea ca localnicii se uitau la ciudat (?!) atunci cand a incercat sa-si caute de lucru (singurii "straini" pe acolo sunt cativa emigranti mexicani). Acum isi ajuta (de acasa) sotul la firma de consulting.
Cristina si eu tot la familie ma gandesc. Si stres.
Llaura, tu de ce ai opta pentru tara?
adrienne12 spune:
Bai frate eu locuiesc in "banlieu" si lucrez la 12 mile mai la sud de oras... la tara. As fac in clipa asta schimb cu oricare dintre voi. Firma mea e la tara, eu locuieac la tara, toti colegii mei sint tarani ca s-o spun de-a dreptul, suproteri ai lui Bush, toti locuind la tara, cu ferme, self suficient, cu background cu pusti pe computer la servici, ingusdti la minte si bisericosi pina la loc comanda... Deci spuneti ca eu una tinjesc dupa civilizatie si spectacole. Tinejsc dupa Bucuresti. Fac schimb de locuinta cu voi miine daca imi dati o oferta serioasa intr-un oras mare.
cait spune:
Oraselul in care locuiesc e destul de mic dar pentru mie tot tara este.Eu una mor de plictiseala aici noroc ca, vara mai mergea la plaja ca in rets nu e nimic de facut.Pana la serviciu trebuie s afac 120km dus intors, noroc ca doar 4 zile pe saptamana, spectacole nu prea sunt in zona, nimic unde sa te duci.Mie imi lipseste Bucurestiul chiar daca este cum il stim dar macar aveai ceva de facut.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
amuleta spune:
Noi stam intr-un sat in curs de orasenizare, ca sa-i zic asa. Tare mi-ar fi placut sa stau mai la tara dar nu pot din cauza de slujba a barbatului (ca n-ai ce face cu computerul la vaci). Oricum, oamenii din orasele mari au ajuns sa mi se para stresati si superficiali si nu m-as mai muta intr-un oras mare nici sa ma pici cu ceara, desi sint nascuta si crescuta in buricul tirgului.
Cred ca depinde de slujba si de conceptii daca merita sa stai la tara. Daca te simti bine cu familia ta si cu tine insati si nu-ti trebuie mult zgomot de fond, atunci e bine la tara. Mai ales ca poti comanda orice prin internet: carti, discuri...si poti face si home schooling pentru copii.
columbiana spune:
si eu locuiesc mai @la tzara@; sunt si avantaje si dezavantaje: la plusuri as nota linistea, zona mai curata decit in metropola, spatiul (acum ca vine vara e superb, stam mai mult pe afara in timpul liber, sau serile cu prieteni pe terasa), intimitate, etc;
ca dezavantaje: societatea mai...inchisa,aproape 100% quebecoasa, de unde anumite traditii#obiceiuri#stil de viata care nu convine- mai ales daca ai copii de scoala;
cit am locuit in Montreal- aproape de buricul tirgului tot la tzara am vrut, acum ma gindesc ca o sa schimbam casa cu una intr-un cartier mai...de oras;
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
alinutza00 spune:
sa va spun si eu cum e in italy la tara :)
Eu nu stau, sta sora mea, intr un satuc la 50 de min de parma,cocotata
pe varful unui ditamai dealul.Sunt vreo 6 casute acolo.
Ei au o casa mare, cu o curte imensa, floricele, pomi, caine husky in curte...sunt plusuri si minusuri, naveta zilnic ptr serv, o singura cresa, o singura scoala, un supermarket cu preturi mari....dar acu vine bb si la ei si au uitat de minusuri, se gandesc doar la loc de joaca in curte cu tobogan, leagan, casuta, nisip, piscina...
Iar eu ma chinui cu david in parculetele lor din mijlocul intersectiilor..numai in we putem ajunge intr un parc mai mare, dar asta e, noi am preferat sa stam in milano si nu un pic in afara, in orasele mai linistite, desi platim aproape dublu chirie aici...Daca tot nu putem sta la tara tara (cum mai zicea cineva, cu calc la vaci nu ai ce face) ne am zis ca nu e de noi calea de mijloc,prefer sa gasesc tot ce am nevoie pe o raza de un km, iar sotul sa stea cu copilul seara in loc sa faca naveta..
alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77