terapia deficientelor de vorbire prin muzica

terapia deficientelor de vorbire prin muzica | Autor: fairy_adina

Link direct la acest mesaj

Am facut o pagina unde gasiti 19 cantecele pentru terapia deficientelor de vorbire prin muzica , cadou de Paste.

www.invat-sa-vorbesc.uv.ro

www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Multumim Fairi ,sunt dragute melodiile si foarte scurte .Am ascultat decat 3 melodii si maine vreau sa-i pun si lui Tomita sa asculte .Stii cumva daca se vede efectul din prima sau trebuie sa ii pun de vreo 10 ori o melodie ca sa inceapa si el sa cante la fel?

Claudia si puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Este un program care poate fi folosit in mai multe feluri. Ca o lectie de sine statatoare, in care copiii fac diversele activitati indicate de muzica, si acest program se repeta pe parcursul catorva saptamani, apoi cantecelele sunt repetate pentru orientarea in spatiu, pentru momentele zilei, pentru reamintirea partilor corpului.

Sau separat.

De fiecare data insa va trebui sa invatati voi primii cantecul, sa il stiti perfect pentru ca micutul sa vada GURA voastra pronuntand, in plus, sa faceti miscarile respective (sus jos, stanga dreapta, sa cantati din toba ... trombon etc- sa mimati) . Inregistrarea va ajuta pe voi sa invatati si pe el il inveti tu ....

www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite

Mergi la inceput

Mama Mariei Ghinea, mi-a dat o veste cat se poate de buna : fetita ei, in urma exersarii pe aceste melodii a inceput sa pronunte "sus" ceea ce reprezinta un progres incurajator.

Mergi la inceput

Daca gasitit indisponibila adresa reveniti. Este din cauza ca se depaseste banda de trafic si trebuie sa fac cerere sa o mareasca. A doua zi este disponibil de obicei.

O sa scriu cate ceva si despre metodologie (rezumat din cartea cantecelor) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Fairi ,sa stii ca si baietelul meu dupa ce a audiat cateva melodii ,a inceput sa spuna cateva cuvinte noi in ziua aceea ;de ex "miau"pe care nu putea sa zica .Spunea "oa" .Acum nu stiu sigur daca de la melodii sau asa i-a venit sa pronunte .O sa ii mai pun cred ca si maine sa le asculte ca sunt chiar relaxante .

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Concepte si Limbaj folosit
Conceptele introduse in cantece sunt prezentate printr-o gama de activitati
pe care copiii si tinerii cu dificultati de vedere si cu
dificultati de invatare le pot experimenta in primul rand—avand relevanta maxima
si prezentand interes penttru ei..
Desi aceste concepte si limbajul prin care ele sunt exprimate
Sunt potrivite pentru primele stadii ale dezvoltarii, cantecele
Sunt concepute pentru oameni de toate varstele.
Expresii si fraze familiare sunt folosite cu scopul de a promova intelesul
si modul lor de folosire. Acestea sunt introduce in structuri metrice precise,
ritmate, pe cat posibil, si folosindu-se repetitia.
Inentia este de a face limbajul usor de inteles si de reprodus.
Textele multor cantece sunt concepute astfel incat sa aminteasca numele celor implicati sau activitatea aleasa ,deci ,pot varia de la o lectie la alta.
Este posibil chiar de a compune noi poezii care sa se potriveasca melodiilor.
Acestea pot fi cantate cu acompaniament de chitara sau orga
sau cu negative ,daca e posibil de pe un cd.
Pot fi create versiuni paralele ale cantecelor in alte limbi decat engleza daca este nevoie: cu siguranta, claritatea exprimarii este foarte importanta
pentru cei care au probleme de comunicare verbala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Buna!
Ai cumva idee de alte situri pentru deficienti de vorbire?(ma intereseaza de fapt pentru tratamentul dislexo-disgrafiei)
Multam
pupici

Mergi la inceput

Foarte multe informatii despre asta gasesti pe situl www.autism.ro - (gasesti pe forum) altele nu mai stiu dar cum voi afla, o sa scriu aici

Mergi la inceput