HELP! De ce are cosmaruri?
Raspunsuri - Pagina 2
svety spune:
Da ai drepatate Delphin. E speriat si culmea ca atunci cand il luam in brate si-i vorbim urla mai tare...Dar e prea mic parca pt. asa ceva...Totusi stiti ce am observat? Cand il cert ziua (si eu tembela!) de ex. cand trage perdeaua din clipsuri si vine cu ea in camera, dupa ce o ora il trag cu rotobilul inapoi si-i repet nu-i voie. Noaptea sigur are o criza de plans.
mamide danicici cochet baiat(26 iulie 2005)
albumul lui Dani
piticii lui Danutz
www.dropshots.com/svety" target="_blank">filmulete
liliana29s spune:
Si baiatul meu Dani mai are cosmaruri noaptea nu foarte des in general dupa o zi mai agita si tot asa i-l trezim foarte greu din somn .
Ce mi se pare interesant e faptul ca si sotul meu a suferit de asa ceva in copilarie pe la 4 ani la dus soacra mea la doctor si i sa spus ca e pavor nocturn, vorbind cu sotul dupa atitia ani de cosmarurile lui mi-a spus ca visa tot timpul ca moare (vazuse probabil un mort pe strada nu mai stie) si de asta plingea in somn dar nu a spus nimc nici doctorului si nici soacramii ca ia fost rusine.
Ma gindesc ca si puiul meu a vazut ceva ce la impresionat foarte tare si poate de asta in zilele mai agitate se repeta cosmarul.
Liliana si Dani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/liliana29s/detail?.dir=1fe2&.dnm=526bre2.jpg&.src=ph
Pet spune:
Ne inscriem si noi in club. Fetita noastra se trezeste in suspinuri dar se intampla numai dimineata. Azi dimineata de exemplu m-am asezat langa ea si efectiv radea in somn dar dupa doua minute incepuse sa suspine foarte tare. La noi e de-ajuns sa vorbim incet langa ea ca totul e bine, ca nu se intampla nimic...etc si se linistete fara sa se trezeasca.
Pupici si sanatate!
viorica avram spune:
fetita mea are cosmaruri doar cand are lipsa de calciu.nu de putine ori s-a intamplat sa planga noaptea in hohote si eu sa n-o pot linisti.cand am mers la dr. mi-a spus sa-i dau 10 zile de calciu si dupa prima noapte copilul meu doarme linistit.asa ca, nu prea se mai intampla sa aiba cosmaruri pt ca odata pe sezon ii dau calciu efervescent.poate fi si lipsa calciului o cauza.
viorica
simonacip spune:
Din dicutiile cu mai multe mamici referitoare la aceasta problema am ajuns la concluzia ca televizorul este in cele mai multe cazuti principala cauza a cosmarurilor copiilor. Si asta nu inseamna neaparat ca, copilul trebuie sa priveasca nu stiu ce scene groaznice. Chiar si clipurile muzicale pot contine anumite mesaje subliminale care le ramin lor pe retina si-i influenteaza negativ.
Si DAvid mi se trezeste urlind, nu foarte des, dar suficient sa-mi fac probleme.
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
xela29 spune:
Metoda incurajarii copilului prin a-l lasa sa doarma in pat langa tine dupa ce s-a trezit in miez de noapte din cauza "monstrilor" este recomandata ? La sau pana la ce varsta sunt normale aceste manifestari ? Fiica sotului meu are aproape 10 ani dar viseaza monstri, ii este frica de intuneric si de stafii (ea intareste existenta stafiilor pentru ca au citit la scoala povesti despre asa ceva).
... words are tools...
delphin spune:
Este adevarat ca imaginile vazute la TV si povestile citite pot avea o influenta asupra cosmarurilor,insa nu acestea sunt cauza singulara.
E drept ca micutul meu a inceput sa aiba frica de "oameni rai" dupa ce a vazut desenele Alba ca zapada,cand vanatorul o dus-o in padure sa o omoare.
Incurajarea dormitului in patul parintilor nu este o solutie.Copilul poate profita apoi. La noi,Seb doarme noaptea in pat la el si dimineata se cere in pat la noi unde lenevim putin si apoi ne trezim.
Concesia care am facut-o noi,si pe care el o adora:
Somnul de la pranz este in pat la noi.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus
cenia spune:
As vrea sa desccriu si eu ce pateste copilu meu de un anisor: aceleasi simptone se trezeste noaptea urlid atit de tare... incit nici nu ma aude cind vreau sa il linistesc. m-am speriat foarte tare prima data dar de aceleasi simptome "suferea" si sotul meu, dar la o virsta mai mare aprox 2-3 ani. socrul meu tipa la el sa se linisteasca si atunci inceta, dar era mare si intelegea ce i se vorbeste,pe cind al meu a facut primele manifestari in jur de 5-6 luni!!! trebuie sa il iau in brate si vorbesc tare, sisii astfel incit sa ma auda si ii spun ca mami e aici cu tine , nu te speria, hai sa dormi ca doar ai visat si il legan in brate ne plimbam prin camera pina adoarme. vad ca mai sunt foarte multi copii in situatia asta. nici la noi nu exista certuri, ca sotul este plecat, la tv nu prea se uita... si asocierea cu calciu nu vad care ar fi legatura. dar incerci orice pentru copilul tau. am sa incerc si eu.
pa si somn lin si cu zimbete multe!
Cenia si DAvid 09.04.2005