Am primit un curcan, ce fac ???

Am primit un curcan, ce fac ??? | Autor: szivarvany

Link direct la acest mesaj

Va rog linkuri, retete, sfaturi, orice cu retete de curcan. Nu stiu ce sa fac cu el, deocamdata l-am trantit in congelator.

Multumesc mult frumos

________________________________________
Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Curcan in foi de varza

Ingrediente: 1 varza alba, sare, 2 piepti de curcan, piper, 12 lg. ulei, boia dulce, 750 ml supa de pui (instant), sucul de la o lamaie, 1 praf zahar, 2 lg. amidon, 120 g smantana

Se desfac 16 frunze mari din varza, se oparesc, se trec prin apa rece si se scurg bine.
Carnea se spala, se sterge si se condimenteaza cu sare si piper. Se incing 6 lg. ulei si se adauga boia dulce. Se prajesc pe rand pieptii si fiecare din ei se inveleste in cate 8 frunze de varza, apoi se leaga cu ata.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Ruladele se prajesc impreuna in 6 lg. ulei. Se toarna supa si se coc la cuptor cca 45 de minute. Se scoate carnea. Se lasa sa stea in cuptor cca 10 minute sa se odihneasca.
Se adauga la sosul de friptura suc de lamaie si zahar. Se inglobeaza amidonul, se da in fiert, se sareaza si se pipereaza. Se adauga smantana.
Ruladele se taie felii si se aseaza pe farfurii, impreuna cu sosul grecesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

acum nu merge serverul sa cauti retete .. dar exista citeva tare bune de la Craciun... dupa ora 16 cauta aici pe DC ... Unele sunt scrise de fetele din America ( obisnuite sa gateasca curcani macar 1 data pe an)...
asta daca vrei sa il faci intreg ,umplut ...

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Curcan cu fructe de padure

Ingrediente: 2 pulpe curcan (sau 6 aripi), 5-6 cepe mijlocii, 300-400 g fructe de padure (congelate), 1 cana suc de portocale, 1,5 kg cartofi, 50 g unt, 150 g cascaval, 200 ml lapte, 3 oua, mirodenii, verdeata, ulei

Carnea se frige la cuptor, pe un pat de verdeata cu mirodenii, timp de cateva ore. Din cand in cand, se stropeste cu suc de portocale. Daca se rumeneste prea repede, se inveleste in folie de aluminiu.
Fructele de padure se zdrobesc si se amesteca cu putin suc de portocale. Sosul obtinut se toarna peste friptura fierbinte sau se serveste separat.
Cartofii se fierb 10 minute si se taie cuburi mari, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Cascavalul se rade si se amesteca bine cu ouale batute si cu laptele cu mirodenii si verdeata, apoi se toarna peste cartofi si se da la cuptor 30 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Akela ce buna ideea cu frunzele de varza ... eu fac des pulpa de curcan la tava insa in stil clasic , eventual cu cartofi linga ... dar cu varza suna tare bine ...

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

retete de curcan

http://www.gustos.ro/retete-culinare/fripturi/curcan-umplut-cu-legume.html



babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Curcan cu legume si orez

Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung, sare, 400 g piept de curcan, 2 lg. ulei, 125 ml supa de pui (instant), 2 leg. ceapa verde, piper, 1 cons. caise (425 ml), 100 g mazare (congelata sau cons.), 1 lg. amidon, 150 ml vin alb, 1 varf de cutit de boia de ardei iute

Se fierbe orezul cca 20 de minute in 500 ml apa cu sare.
Carnea se spala, se sterge si se taie fasii. Se prajeste 3 minute in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga supa si se fierbe acoperit cca 5 minute.
Ceapa verde se taie inele, iar caisele se taie felii.
Se adauga in supa fructele si legumele si se lasa sa fiarba. Se omogenizeaza amidonul cu vinul si boiaua si se amesteca impreuna cu legumele si carnea. Se mai fierbe putin. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Se serveste cu orez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Curcan cu morcovi

Ingrediente: 200 g orez, sare, 1 leg. morcovi, 1 dovlecel, 500 g piept de curcan, piper, 2 lg. ulei, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 250 ml vin alb, 1 lg. amidon, 1 lg. patrunjel verde tocat, curry, verdeata

Orezul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Se fierb morcovii felii in apa cu sare 8 minute. Dupa 5 minute se adauga dovlecelul. Se scurg bine legumele. Carnea se condimenteaza, se prajeste in ulei si se pastreaza la cald.
Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc in grasimea ramasa de la carne. Se adauga vinul si amidonul. Se adauga si patrunjelul si se condimenteaza cu sare, piper si curry. Carnea se serveste cu legume, sos si orez. Se orneaza cu verdeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Curcan cu varza de Bruxelles

Ingrediente: 2 cepe, 800 g varza de Bruxelles, 4 lg. unt, sare, piper, 175 ml supa (instant), 100 g cascaval, 150 g branza de vaci, 6 lg. lapte, 600 g piept de curcan, marar, patrunjel verde

Se curata si se spala varza de Bruxelles. Se toaca ceapa si se caleste in 2 lg. unt. Se adauga varza si se caleste; se sareaza. Se toarna supa si se acopera vasul; se fierbe la foc mediu cca 10-12 minute. Se zdrobeste cascavalul cu o furculita. Se adauga branza de vaci si laptele si se bat cu mixerul. Se adauga la varza si se mai lasa sa fiarba 3 minute.
Se taie carnea felii. Se sareaza si se pipereaza. Se prajeste de jur imprejur cca 4 minute in restul de unt.
Se adauga la varza de Bruxelles verdeata tocata. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se aseaza pe farfurii legumele, impreuna cu carnea si se orneaza cu verdeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Aripi de curcan marinate

Ingrediente: 4 aripi de curcan (a cca 350 g), 1 lamaie, 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, 8 lg. vin rosu, 8 lg. ulei, 2 foi dafin, sare, piper, verdeata, cateva masline negre

Carnea se spala si se sterge. Lamaia se spala si se taie felii, iar usturoiul se taie in doua.
Intr-o punga, se pune vinul, uleiul, usturoiul, lamaia, foile de dafin si aripile de curcan. Se inchide bine punga si se lasa carnea la marinat, la rece, timp de 24 de ore. Se agita de mai multe ori.
Se scoate carnea din punga, se sterge si se prajeste 20 de minute pe gratar sau intr-o tigaie, cu putin ulei. Din cand in cand, se unge carnea cu marinata. Se adauga sare si piper. Se orneaza cu felii de lamaie proaspata, verdeata si masline negre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sar`na sar`na
Am sa crap curcanu`ala mare si incerc din retete ! Daca nu iese fain, nu ma vedeti, dar daca iese, revin cu poze
Mi-a placut reteta cu marinatu`, ca e cea mai simpla
Ufff, asta mi-a lipsit langa miel, curcanu`

Paste fericit tuturor !

Revin !


Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput