cate activitati sportive poate avea la 9 ani?
eu sunt nou venita in comunitate, pana acum am fost doar spectator, insa am si eu o intrebare.copilul meu are 9 ani, e in clasa 3, invata foarte bine,insa ca la multe alte scoli inafara de matematica si romana nu mai fac nimic, asa ca face de 2 ani arte martiale(de 3 ori pe saptamana cate 1,5ore) si de cateva luni tenis(de 3 ori pe saptamana cate o ora), nu vad semne de oboseala ii plac amandoua si fiind cam timid unicii lui prieteni sunt de la antranamente si scoala. problema e ca fiind un pic mai slabut toti il jelesc si imi zic ca-i prea mult, eu il tarai la tot felul de medici numai cum zice of, adevarul este ca mau facut sa ma simt o mama denaturata, uite cum il chinui? el insa cu o ora inainte este pregatit si ma zoreste sa mergem, atunci cand zice ca nu vrea - nu mergem, numai ca se intampla rar. din punct de vedere medical este sanatos nu are nici un fel de probleme, la scoala tot nu are probleme. ce credeti e mult? e bine sa stiu si parerea altor mame.
Raspunsuri
grati.ela spune:
Daca are energie de ce nu? Ozana merge zilnic la inot (1 ora) si o data pe saptamana la tenis (1,5 ore). Nu da semne de oboseala si pare sa aiba energie chiar si dupa ce trage nu gluma la inot. Controlul medical nu strica dar eu gasesc ca scoala este importanta dar in egala masura si activitatile extrascolare.
04viorica spune:
mersi mult pentru raspuns, e bine sa stii ca mai sunt copii care fac mai multe activitati si nu e nimic anormal, noi o data pe saptamana avem si pianul, insa scoala nu sufera deloc, are mai multe diplome la matematica si e foarte bun si la romana are vocabular bogat scrie compuneri frumoase, numai ca se grabeste si mai face greseli, poate ca eu sunt casnica si il ajut si il incurajez reuseste la toate, temele si le face destul de repede, nu are nevoie de ajutor, nu tin neaparat sa devina mare sportiv sau mare pianist, eu compensez asa cum pot eu lipsele invatamantului romanesc si ma mandresc ca copilul meu anul acesta a fost singurul din clasa care n-a racit si este printre putinii care stie unde se afla nota do si cum se canta. eu vreau doar ca copilul meu sa descopere tot ce e frumos in viata si sa faca fata la probleme.
Porumbel30 spune:
Viorica felicitari !
Si baiatului meu ii place sportul si pianul. Si nici una din activitatile extrascolare nu-l impiedica sa aiba rezultate f. bune la invatatura...
Asa ca atata timp cat ii place si se simte bine , nu te agita...iar faptul ca e mai slab nu e o problema , atata timp cat e sanatos.
Dar daca vrei sa-l vezi mai "implinit" incearca sa-l duci de 2 ori/sapt. la tenis si de 2 ori/sapt. la innot. Innotul solicita toate grupele de muschi.
Off topic : te invit la subiectul "Mamici casnice" de la Prieteni dintotdeauna...ai sa vezi ca nu discutam doar despre cratita si matura
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
dori spune:
Ioana (8 ani) merge de 3-4 ori/sapt. la gimnastica, 2 ori/sapt. la germana. A fost o perioada cand duminica mergea la innot, dar a fost intrerupt cursul. Si mie mi se reproseaza (direct sau mai putin direct) ca solicit prea mut copilul, dar pana acum nu a dat semne de oboseala, cu scoala nu are nici un fel de probleme, are timp suficient pentru teme, ii ramane timp si sa se joace cu fratele ei (si sa se certe suficient) asa ca eu nu vad nici o problema, decat ca imi ocupa foarte mult timp sa o duc/aduc.Uff!