uter bicorn (in forma de inima)
Raspunsuri - Pagina 2
ghizza spune:
multumesc pt raspunsuri si multumesc alesandrei, pt ca m a mai linistit putin!
din ce luna ai stat acasa alesandra? si ce tratament ti a dat pe parcursul sarcinii? sa ti dea Doamne-Doamne un bebe frumos si sanatos!
alesandra spune:
Ghizza...eu am stat acasa incepand cu luna a 3-a. Nu am urmat nici un tratament, insa m-am odihnit cat am putut de mult, mai exact n-am facut mai nimic in casa, nici dat cu aspiratorul, nici spalat pe jos, etc. La servici stateam pe scaun, deci fara efort fizic prea mare.
Ceea ce cred ca m-a ajutat f. mult au fost exercitiile de yoga, speciale pentru gravide, care relaxeaza f. mult zona cu pricina.
Si inca ceva...m-am gandit mereu ca daca bebe vrea intr-adevar sa se nasca, n-o sa-l opreasca pe el un utern bicorn, cumva m-am lasat pe mana destinului.
Multa sanatate si fi optimista!!! Esti deja aproape in luna a 3-a, daca se intampla ceva, se intampla deja pana acum...
ghizza spune:
multumesc pt raspuns! asa ma gandesc si eu, ca bebele meu lupta sa traiasca! eu pana acum nu am avut probleme, dar am sa o intreb pe doctorita, cand ma duc pe 7 feb. la eco, daca este cel mai mic risc pt bebe daca vin la servici....daca da, sa mi dea si mie medical... tu ce zici?daca ea considera periculos, va lua singura masuri si mi va spune sa stau acasa , nu? mai ales ca nu as avea nici o problema la servici daca nu as mai veni ..de maine! in plus, ti am zis parca ca eu iau trat. de mentinere de la 3 saptamani....
sper sa ne mai auzim, si sa mi spui cum decurge sarcina in continuare.....ce ai sa ai?
si celorlalte fete le multumesc si daca ma mai pot ajuta cu vreun sfat.....oare sa mai stau la serv.daca ma simt bine? eu am sa vb cu doctorita sa vad ce spune si ea si am sa va spun!
alesandra spune:
Ghizza...eu zic ca daca te simti bine, daca nu este obositor, daca doctorita zice ca poti merge si daca-ti face placere, sa te mai duci la servici. Stand acasa risti sa golesti camara si frigiderul...si asta chiar ca nu-i recomandabil...
Eu astept un baietel si sper sa decurga totul bine ca si pana acum, eu sunt deja cu gandul la cum o sa decurga efectiv nasterea, as vrea sa nasc cat mai natural, as vrea sa nasc in apa...incep curand cursurile prenatale si sper sa gasesc raspunsuri la toate intrebarile mele de acum.
Te tin la curent cu evolutia sarcinii, daca cumva uit (ca nu m-as mira, uit cam multe in ultima vreme) ma gasesti in grupul fetelor "martie-aprilie", unde cu siguranta am sa scriu din cand in cand...
cristalina spune:
Ghizza, eu am uter septat (cu sept pana jos...prima data doctorii au suspectat un uter dublu...) si am descoperit asta la prima sarcina.
Maria a fost in partea dreapta, era o galma pe dreapta in saptamani mici si cand a inceput sa creasca burtica era umflata pe dreapta si mai tesita pe stanga. Cand s-a mai marit uterul s-a ridicat si septul si "si-a bagat picioarele" :) in partea stanga. In pozitia aia transversala a ramas pana la nastere.
Am facut tratament de sustinere cu duphaston pana la 16 saptamani, am avut o gramada de contractii de la inceput la sfarsit si mi-a zis doctorul sa nu fac efort deloc (dar m-a lasat sa merg la servici pentru ca nu este foarte solicitant fizic). In ultimul trimestru am stat mai mult pe canapea si am ajuns la termen.
Acum la a doua sarcina sunt ca o floricica, uterul e mai lax si septul s-a ridicat repede.
Si acum raspunsul scurt...:). Bebe se dezvolta numa' ca e ca la gemeni, e locul mai mic. O sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi