Cresa sector 3

Cresa sector 3 | Autor: goodlyada

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu daca se mai poate inscrie copilul la cresa incepand cu luna mai2006.
Baietelul meu are 2 ani jumatate si in prezent sta cu soacra-mea care e pensionara. Fiindca are cateodata momente cand se plange ca nu mai face fata- desi mentionez ca este un copil cumintel, nu este foarte agitat, doar ca trebuie mai tot timpul supravegheat, cum trebuie de altfel sa fie supravegheati mai toti copii la varsta asta- as vrea sa-l dau la cresa.
Ovidiu, baietelul meu, inca nu vorbeste (decat pe limba lui), nu vrea sa faca la olita si avem inca pampersi, e cam mofturos la mancare , cel putin in ultimele trei saptamani nu mananca decat lapte praf(Milumil 3), biscuiti si alte prostii, mancare gatita nu.
Iar in ultima perioada ii este frica de copii, nu vrea sa se apropie de ei, daca stam in parculet pe banca se uita la ei dar nu vrea sa se joace cu ei. Presupun ca i se trage de la faptul ca prin noiembrie anul trecut am fost la KidsPlanet un loc de joaca unde erau supraveghetoare si a iesit de acolo zgariat, cu sange pe fata. Atunci nu a plans, chiar s-a dus inapoi la joaca; apoi a urmat perioada de iarna cand a stat mai mult in casa si cu bunicii. Cu verisoara lui de 6 ani se joaca fara probleme; in schimb de alti copii este speriat.
In conditiile astea ce m-ati sfatui sa fac? Credeti ca s-ar adapta la cresa? Acolo se poarta bine cu ei?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Stela

http://pg.photos.yahoo.com/ph/goodlyada/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns July25 spune:

goodlyada eu cred ca depinde f.mult de cresa. Asa cum intr-un loc unde este bine ingrijit copilul se va dezvolta armonios, intr-unul in care este neglijat sau chiar agresat ( de copii sau de educacatoare ) se va inchide in el si teama va spori. Parerea mea este ca trebuie totusi sa incerci sa il inscrii la cresa macar pt.o perioasa scurta o luna-doua si sa vezi cum se adapteaza. S-ar putea sa ai surprize placute.
Eu stiu ca este o cresa in spatele parcului I.O.R. pe langa cinema Gloria. Cand avea Andrei al meu 2 ani si ceva am vrut sa il inscriu acolo. Era f.f.curat si o atmosfera placuta din cate mi-am dat seama. Dar pana la urma m-am impacat cu maica-mea si nu m-a mai lasat sa il duc acolo, a avut ea grija de el. Si tin sa iti spun ca se vede. Nu prea ne mai intelegem cu el, este de o obraznicie de nu se poate ca sa nu mai vb.de faptul ca la 9 ani nu stie sa faca NIMIC. Nu il lasa maica-mea nici funda la pantofi sa faca. Abia astept sa ne mutam !
Deci, in concluzie eu una sunt adepta creselor si gradinitelor, a oricarei institutii care sa ii ajute pe parinti si totodata sa ii pregateasca si pe copii, intr-o oarecare masura, sa se descurce de mici in societate.
Succes!

July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goodlyada spune:

Multumesc pentru raspuns,
Eram foarte hotarata sa-l inscriu la cresa, dar dupa cate am tot citit pe aici si faptul ca nu mai e mult pana in septembrie m-a facut sa ma razgandesc.
In septembrie l-am incris la gradinita.
Apoi, eram convinsa ca soacra-mea nu ar fi fost de acord si de fiecare data imi zice ca sa nu o iau in seama, ca ii face placere sa stea cu copilul,etc.
Oricum, am hotarat sa incerc sa il duc si la mama mea (mama e bolnava cu inima si de aceea nu poate sa ma ajute foarte mult cu copilul), acolo este si nepotita de 6 ani si sper sa se acomodeze si sa-i placa. Daca va fi bine si se va acomoda si la mama il voi putea duce macar o zi pe saptamana si tot ar fi o chestie.

O zi buna,
Stela

Mergi la inceput