Gradinita si plansul !
Raspunsuri
capcaunul spune:
In general primele zile de gradinita incep cu plansete dimineata. Zilele astea pot fi putine sau multe (daca sunt luni atunci clar ca in gradinita nu e ceva in regula). Numarul lor e invers proportional cu dragostea pe care i-o arata personalul gradinitei.
Se poate intampla ca unii copii sa nu planga chiar din prima zi: e o experienta noua pentru ei, interesanta, care alunga gandul ca mami nu e langa.
Pentru o tranzitie cat mai usoara de la viata dulce de acasa la viata in colectivitate copilul trebuie dus inainte de inceperea gradinitei cateva zile in vizite din ce in ce mai lungi, in care sa fie implicat in activitati, si in care mami sa iasa treptat din raza lui vizuala.
Cand il lasati la gradi, despartirea nu trebuie sa fie brusca ci treptata, un fel de ritual. Daca e o gradinita primitoare, cu OAMENI nu simpli angajati, veti ajunge in final ca la poarta gradinitei copilul sa va sarute si apoi sa fuga fericit spre sala lui de clasa.
andreea_tx spune:
al meu l-am dus la gradi marisor la 4 ani si ceva prima data si a plans prima zi dar nu exagerat cum ma asteptam.
mai mult plange acum dupa o pauza de cateva zile in care nu merge la gradi cand e bolnavior si el zice ca plange de emotie.
am vazut copilasi care plangeau si dupa zile bune de gradi.
totul e sa nu cedezi rugamintilor lui si treptat se va acomoda.
sigur ca mai depinde si de educator daca copilului ii place sau nu,eu cred ca asta conteaza foarte mult.
Anady_Diana spune:
Bune sfaturi dai, Capcaunule! E interesant felul in care zici tu sa ne despartim de copil la intrarea in gradi, dar exista "oameni" adica angajati ai gradinitelor care sa te lase sa faci asa? Si eu sunt adepta felului asta, mai domol, asa l-am si obisnuit noi pana acum pe BB...Sper sa pot scrie aici candva ca totul a fost cum imi imaginam...Pa, mai discutam
natali spune:
costelusa si la mine a fost la fel, a plans o luna dupa ce am schoimbat gradinita nu a plans deloc!!!
Anady_Diana spune:
Costelusa, dar care erau cele doua "moduri" prin care te desparteai de copil dimineata?
Pdelia spune:
Eu il duc pe Victor de o saptamana si a plans in fiecare zi cand l-am lasat .Educatoarele spun ca nu plange mult dar mie mi se rupe sufletul ...Cand mergeam dupa el nu il gaseam plangand .Ma gandesc cat sa il las acolo daca mai plange dimineata .
E o gradinita particulara , frumoasa si cu educatoare dragute dar eu nu stiu ce fac ei dupa ce plec de acolo .....
cgaby spune:
chestia cu plansul cu lunile inseamna ca e ceva in neregula cu gradinita, nu sunt in totalitate deacord.
stef merge la gradi din septembrie, am schimbat gradi dupa o luna si tot bazaie dimineata...asa de moft! ca dupa ce plec nu se mai aude un suntet...iar seara la plecare nu mai vrea acasa! asa ca nu cred ca e ceva in neregula. intrebat fiind de ce plange in fiecare dimineata a raspuns ca asa e el, mai uracios dimineata!
rabdare multa...si succes!
cgaby (mama lui stefan nazdravan)
Pico spune:
Pdelia,unde l-ai dus pe Victor?
Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003) si Maria Carolina( 26.11.2005)