Cresa Titan II? - am inceput !
Raspunsuri - Pagina 3
cornelia_laura spune:
Azi a fost prima zi de cresa pentru noi.
Ne-am dus dimineata acolo cu toate actele necesare, am platit si apoi am mers la grupa. Suntem la grupa 10 la parter. Sunt copii intre 2-3 ani, Eduard e cel mai mic la 1 an si 10 luni. Cand l-am lasat nu a plans deloc, s-a dus direct la joaca. Insa mai tarziu m-au sunat sa-l iau pe la 13.00, sa nu-l las si la somn ca a plans mult pana atunci. Am inteles ca se mai lua cu joaca dar cand isi amintea incepea iar sa planga. De mancat mi-au zis ca a mancat la pranz.
Ma gandesc cum va reactiona maine dimineata cand il voi duce? Acum cred ca deja va sti ce il asteapta.
Dupa ce am ajuns acasa a cerut singur la "nani", asa ca eu cred ca ar fi dormit si acolo daca il lasam.
Pana cand sa-l iau la pranz acasa?
Cornelia, de Eduard(1 an si 10 luni) si 28+ Eric
EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & TRUSOU BB 2 & INTALNIRE MAMICI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura spune:
A trecut si a 2a zi de cresa.
Dimineata m-am dus doar eu cu el, nu a plans cand l-am lasat. Bine ca am ajuns mai devreme, exact cand mai venisera cativa copii care erau la schimbat asa ca asta l-a incurajat. Apoi tocmai aduceau micul dejun si statul la masa il distreaza grozav. Peste zi insa a mai plans, mai putin ca ieri, tot asa cand isi amintea ca e fara mami. La pranz a mancat ceva din felul 2 si cateva linguri de ciorba. Au incercat sa-l culce, era deja in pijama cand m-am dus eu sa vad ce face pe la 12.45. Am stat acolo cam 1/2 ora fara ca el sa ma vada dar nu a adormit, vroia in brate asa ca pana la urma l-am luat acasa unde a dormit fff bine. El e obisnuit sa doarma singur in camera, in patutul lui asa ca probabil va mai dura pana va dormi cu alti 17 copii.
Imi place ca si azi l-am gasit curat, schimbat de pampers. Le pune muzica tot timpul. Nici un copil nu plangea cand am ajuns eu, la nici o grupa de la parter.
Ramane sa vedem si maine cum ne descurcam.
Eu scriu toate astea pt ca ma gandesc ca mai sunt si alte mamici cu puiuti in situatia mea. Si mie mi-ar prinde bine sa stiu cum s-au descurcat alti bebei la cresa.
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura spune:
Astazi nu a mai fost asa bine dimineata. A inceput sa planga de cum am intrat pe poarta. Abia am reusit sa-l dezbrac ca plangea rau si se agata de mine. Cred ca a invatat drumul si deja stie unde merge. Am plecat de acolo cu inima grea...mi-e mila de el dar doamnele de acolo m-au incurajat ca va trece si se va obisnui.
A mai patit vreo mamica asa??? Sa inceapa sa planga rau abia dupa 2-3 zile?
elly_stefi spune:
Buna...eu am fetita la Titan IV,insa rasp e despre faza cu plansul...
Si fetita mea a inceput sa planga din a 3a zi,dupa care a inceput sa ma intrebe de acasa dk mergem la bebe si sa dea din cap k nu vrea...insa e cuminte pana ajungem acolo,si cat o schimb...la noi e acum a facut 1 sapt de cand merge si am observat k nu mai plange la fel k la inceput,adik mai plange,dar cum intra in sala o ia o ingrijitoare si ii da drumul la tv sau o duce la joaca si knd plec eu de pe hol ea nu se aude plangand...
la noi mai emotionant e knd ma duc sa o iau la pranz...knd ma vede atunci rabufneste si incepe sa planga si sa ma ia de gat.....toata lumea zice k trece...sa speram k asa va fi...oricum sa fii puternica si sa nu te vada k plangi...eu ii explic k merge putin la copii si dupa aceea mergem in parc...dar numai eu stiu cum plec de acolo...
Va doresc succes in continuare si sa se obisnuiasca repede...pupici
capcaunul spune:
Ce cred eu? Luati-o ca pe o parere.
Experienta primelor zile de gradinita este pentru copil echivalenta intzarcatului. E un soc psihic mai greu sau mai usor de digerat in funtie de cat si cum a avut pana la acest moment parte de contacte sociale in afara familiei si mai ales in absenta ei. Iar socul poate fi atenuat sau, din contra amplificat, prin atitudinea noii colectivitati, incepand cu adultii de la care spera instictiv ca poate veni protectia si terminand cu copiii care il vor primi sau nu in grupul lor.
Gradinita este un univers complet cu regulile ei scrise si nescrise, mai bine zis vizibile si invizibile. Copilul se poate integra sau adapta repede, caz in care plansul dispare la fel de repede, ramanand poate doar sporadice episoade de lacrimi teatrale la unele despartiri (actorii sunt micuti dar talentati ) sau in zilele in care copilul nu se simte bine si cauta alinarea naturala a prezentei parintilor. Sau din contra, plansul poate persista multe saptamani, situatie in care ceva, undeva, este putred. In mod sigur o discrepanta intre mediul de acasa si mediul de la gradinita. Ceva mai putin evident este in acest caz faptul ca personalul sau parintii nu stiu cum sa gestioneze problema sau sa atenueze discrepanta.
In fine, copilul se poate autoizola, se inchide in sine, nu mai plange dupa un timp simtind ca plansul lui nu are efect, iar adultii vor fi multumiti ca nu plange. Si aici e ceva putred insa din nefericire parintii si educatorii deopotriva nu-si dau seama de asta dar nici nu ar fi facut ceva ca sa previna sau sa gestioneze asta.
Asadar plansul prelungit peste un numar de zile (greu de spus cate) este o problema. Dar si disparitia plansului trebuie urmarita cu atentie. Copilul care nu plange dar nu e fericit este clar un indiciu ca trebuie facut ceva.
In concluzie: rabdare si atentie.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by elly_stefi
adik mai plange,dar cum intra in sala o ia o ingrijitoare si ii da drumul la tv sau o duce la joaca si knd plec eu de pe hol ea nu se aude plangand...
Faza cu tv nu-i a buna. Teveul e cel mai la indemana mijloc de a potoli un copil pentru ca ii capteaza imediat atentia. Efectele lui educative sau sociale sunt insa zero, nu mai vorbim de ochisori. Pe undeva asta denota dezinteresul celui care are in grija copilul, fie el educator, ingrijitor, bona sau (trist dar adevarat) parinte.
Poti insista sa elimine televizorul din metodele de a potoli copiii.
Si in general televizorul poate fi eliminat aproape complet dintr-o gradinita.
PS. Televizoare nu inghit ca nu-s comestibile
mamaluiedu spune:
Buna Cornelia_laura!
Am citit toata povestea ta. Urmeaza sa trec si eu prin ce ai trecut si tu. Baietelul meu are si el 1 an si 11 luni (face pe 22 mai).Am fost la cresa TITAN IV,mi-am facut o impresie bunicica,dar mi-au spus ca nu au locuri momentan si sa vin abia in luna iulie pe la mijloc si sa fac inscriere pentru septembrie. Cred ca am vorbit cu asistenta sefa,care nu a fost deloc prietenoasa ,mai ales ca avea si multe spectatoare pe acolo (cred ca erau educatoare),a fost foarte scurta si am inteles ca nu avea chef sa raspunda la intrebarile mele.In fine ,o sa mai incerc peste o saptamana poate am mai mult succes.Astazi in schimb vreau sa ma duc la cresa Tinan II unde il ai si tu pe Eduard.
Apropo cum ii mai merge baietelului tau, s-a acomodat sau nu?
Mersi anticipat!
Mama lui Edu (Eduard)
Rony spune:
Capcaunule , cred ca depinde si de felul in care plange atunci cand il lasi la cresa! Fetita mea , de 1 an si jumatate are mai mult de o luna de cand o duc la cresa si mai maraie si acum cand o duc acolo; dar indata ce nu ma mai vede, nu mai plange ; este clar ca nu-i place sa se desparta de mama, dar nici nu sufera enorm- mai mult sufar eu- cand o iau la pranz este toata un zambet si o veselie; inainte imi facea scandal;
este a doua zi de cand o las sa doarma acolo, nu doarme prea mult , o ora, in conditiile in care acasa doarme 3- este un copil extrem de energic; o sa vad astazi cum se comporta;
totusi plansul ei este mai mult ca un fel de moft, nu ascunde probleme grave! deci depinde de plans!
curaj tuturor mamicilor !
cornelia_laura spune:
Imi cer scuze ca nu am mai scris zilele astea dar am avut mult de umblat.
capcaunule, tu cam ai dreptate in tot ceea ce scri. Multumesc pentru incurajari!
mamaluiedu, noi suntem in a 2a saptamana de cresa. Deja nu mai urla cand il duc, se smiorcae nitel dar dupa ce plec nu mai plange deloc. Mananca la toate mesele si doarme la pranz de la 13.00 la 15.30-16.00 dupa care il iau acasa. Dupa ce venim de la cresa e foarte vesel pana seara. Noaptea doarme bine, acum se culca la 21.00 pana la 7.00 dimineata. Inainte nu reuseam sa-l culc inainte de 22.00-22.30. Ai fost si la Titan II sa vorbesti? Daca nu ai fost inca eu te sfatuiesc sa mergi sa vorbesti cu asistenta-sefa, Laura. Noi cu ea am rezolvat.
In ceea ce priveste cresa Titan IV, conditiile de acolo sunt mai bune, se vede ca s-au investit niste bani. Au mai multe jucarii etc. Mie una insa nu mi-a placut deloc cum am fost tratata cand m-am dus sa stau de vorba cu asistenta-sefa. Desi i-am dat "un stimulent" doar ca sa imi acorde 3 minute, m-a tinut in usa in picioare si cu greu a raspuns la cateva intrebari. Mie imi spusese sa revin pe 2 Mai dar nu am mai facut-o.
Aici la Titan II mie imi place personalul(inclusiv asistenta-sefa), e amabil chiar si inainte sa dai ceva. Copilul l-am luat curat in fiecare zi, schimbat de pampers si niciodata iritat la fundulet. Le pune muzica, povesti la casetofon, coloreaza, ii scoate afara in curte cand e vremea buna.
In concluzie eu una sunt deocamdata multumita si daca te mai pot ajuta cu ceva o fac cu mare placere. De plansul dimineata si eventual raceli mai dese nu scapam indiferent de cresa.
PS: ce coincidenta la baietii nostrii, amandoi Eduard si nascuti la o zi diferenta...stati in Titan??