Apartament la parter - pro si contra

Apartament la parter - pro si contra | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

De vreo cateva saptamani ma tot agit sa-mi cumpar apartament.
Din putinele oferte gasite pana acum, cea mai tentanta este una la p/4 (3 camere, zona decenta, cf. 1, decomandat, fara balcon, 54.000 EUR, direct de la particular).
Numai ca am auzit atat de multe lucruri contra parter de bloc - ba ca-i frig si igrasie, ba ca trebuie sa-ti pui gratii la geamuri, ba ca refuleaza, ba ca nu se mai pot construi balcoane ca primariile nu mai dau avize, etc., etc. ca sincer nu stiu daca sa ma bag sau nu sa-l iau.
Eu n-am stat niciodata la parter, a stat la un momentdat tata vreo 2 ani si tin minte ca era mereu igrasie acolo.
Cei care stau la parter, sau care au habar despre problemele care pot aparea, vreau si eu sfaturi. E chiar atat de rau la parter de bloc? Ai vre-un avantaj? Ca pana acum toata lumea imi spune numai dezavantaje.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu eram impotriva locuitului la parter si uite ca aici stam la parter si e totul ok. Insa aici parterul este cu mult mai inalt decat in Romania iar siguranta este cu totul alta. Poate ca de-aia am acceptat in cele din urma parterul.
Igrasie nu avem de nici un fel, nu este nici rece, pentru ca avem parchet in toata casa, cred ca depinde f mult si de ce este in subsol, daca e apa, etc. Noi aici avem boxe la subsol, e totul in regula.

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Eu stau la parter de vreo... 10 ani. Sincer, eu n-am avut parte de neplacerile de care spui (nu contest ca sunt valabile in alte cazuri). Igrasie nu am avut niciodata, zgomot mare nu este pentru ca e o zona foarte linistita. Eu nu am gratii, dar am intr-adevar obloane de lemn. Nu as sta fara nici un fel de protectie..
Avantaje? Iesi mai usor cu caruciorul cu copil, nu ai scari de urcat. Zici ca e frig de obicei la parter.. asta poate fi un avantaj.. vara . La mine in casa, vara, este intotdeauna mai racoare decat in alte apartamente.
In concluzie, eu zic ca depinde foarte mult de apartament, de pozitionarea lui (apropos de igrasie), de zona...

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nici mie nu-mi plac apartamentele de la parter. Singurul avantaj pe care-l vad e ca poti tine pisica!
In plus ai nevoie de gratii daca vrei sa dormi linistit si de canalizare separata din acelasi motiv.
De construire balcoane nu stiu, stiu pe cineva care in urma cu cca 12 ani si-a construit si balcon si pivnita.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Singurul avantaj pe care-l vad e ca poti tine pisica!

Daniella, mama lu'Alexis

Eu am tinut pisica si la etajul 4, si n-a deranjat-o prea tare ! Cred ca daca ma supar pot tine si o gradinita cu ceapa, morcovi, pastranac, ceva gaini, porci si alte animale domestice....imi trag un cotet in fata apartamentului - ca am vazut ca se poarta, si-am pus-o de oua, carne, si-alte agroalimentare .

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

si eu stau la parter de vreo 4 ani!! Pana atunci am stat la etajul 4
Statul la parter are si avantaje si dezavantaje, dar eu fiind o persoana mai "fricoasa" inca nu m-am putut aobisnui cu ideea ca stau la parter!! In rest nu avem probleme, nu e frig (la subsol sunt boxe), nu e igrasie, nu am gratii ( daca era dupa mine aveam gratii duble) , nu am avut parte de neplaceri pana acuma, ne e zgomot de la circulatie (depinde de zona) si intr-adevar este un avantaj ca imediat esti afara!!
eu daca as avea de ales as alege un apartament pe al etajul 1 , 2 , dar nu ami sus, pt ca am stat o viata la etajul 4 si nu mi-as ami prea dori sa ma "cocotez" acolo sus!!!!

Lavinia: Sotie alintata.....

Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

Eu stau la parter de 5 ani si abia astept sa ma mut, m-am saturat !

GALAGIE - tot timpul se gaseste cineva sa stea de vorba la usa ta sau sub geam afara...
- La usa de la intrarea in bloc avem un amortizor (sa se inchida usa fara zgomot) sotul meu il stringe in fiecare zi si cineva, nu stim cine, il slabeste, asta se intimpla de mai mult de 2 ani. Cind se inchide usa de la intrare se zguduie toata casa...

As putea sa ma intind si sa iti insir pina miine motive dar ma opresc aici si te sfatuiesc sa mai cauti si alte oferte...

Dolce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

am stat 2 ani in romania la parter .nu mi-as mai cumpara niciodata apartament la parter:
-aleea blocului trecea prin fata geamurilor mele...seara daca uitam sa trag jaluzelele mereu era vreun curios sa arunce ochii
-mereu se opreste cineva sa stea de vorbe la intrarea in bloc,sa nu mai spun ca este o zona cu pensionari care seara ieseau in fata blocului sa dezbata preturi si alte probleme
-si de cate ori plecam in concediu aveam emotii ca poate intra cineva in casa(gratii nu aveam)
-nu puteam pleca la piata si sa las geamurile deschise(ma refer la cele normale,nu termopan.
-eram intr-adevar afara imediat,nu era frig caci blocul este fara boxe.
dupa ne-am cumparat la etajul 2 si putem lasa germurile non stop deschise,nu este nici prea jos,nici prea la inaltime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Noi intr-o perioada am stat cu chirie intr-un apartament la parter.Singura chestie nasoala era ca vara intrau in casa fel si fel de ganganii miscatoare. N-am zabovit prea mult pe acolo,deci mai multe motive...antiparter n-am descoperit.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

am stat 2 ani la parter, si am avut probleme cu igrasia, peretii nu erau bine izolati si le-a luat cam 1 an pana au rezolvat problema, cu aparate speciale, zugravit, etc., parca eram pe santier
era bine ca aveam terasa, dar tot timpul treceau pisici pe acolo, mai faceau si kk
se auzea usa de la intrare cand venea sau pleca cineva, o tranteau mereu
se auzeau masinile cand treceau peste un canal din apropiere
trebuia sa tragem roletele sa nu se uite vecinii...
acum stau la et. 1 si e perfect

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Din cate vad cam toata lumea se plange de parter, n-am prea auzit deloc si lucruri bune.
Apartamentul pe care l-am gasit e pozitionat cu vedere in spatele blocului, e posibil ca sa scap mare parte din barfele vecinilor (care presupun ca ar trebui sa se tina "la strada"), insa nu cred sa am vreo scapare de pisicile care fac kk, de trantitul de usi si de baricadat geamuri.
Nu eram eu prea convinsa nici pana acum ca e o afacere buna, dar acum parca mai mult ca niciodata nu-mi vine sa ma bag!

Mergi la inceput