Clubul moldovencelor de peste Prut (23)
Raspunsuri - Pagina 14
Balbina spune:
quote:
Originally posted by LiliaToma
...Pe mine insa m-a captivat mult tava
E bine de tinut minte
------------------
Numai bine,
Natalia
MamaElei spune:
Alina, asteptam pozele! Spor la facut salata! Eu stafide nu am sa pun in panettone, caut migdale, vreau mai deosebit.
Ati vazut ce frumoase au facut fetele acolo pe kuking.ru?
Lilia, posibil sa maninc si eu azi peste, asta daca ajung la ai mei, care vor face peste la gratar
Rodica si PAULA (02.09.04)
Balbina spune:
Rodica, sa arunc cu niste migdale spre tine? Tocmai am primit pachet de la mama mea si mi-a trimis si niste migdale.
------------------
Numai bine,
Natalia
Davina spune:
Nati am uitat sa-ti zic ca originale si frumoase sunt babele tale.maio=maioneza.Am terminat salata .
Rodica de care migdale intregi,"plastinci",bucatele ?daca faci cu drojdie uscata pannetonne, sa o pui la inmuiat numai 10 min ,ca eu am lasat-o 20-30 min.asa cum scrie in receta dar timpul era pus pentru drojdie proaspata(de aia nu mi-a esit )
Lilia felicitari pentru vointa,cind te impartasesti ?mi-ai facut pofta cu sprotele si kilki mmmm
Crinia cum se simte Luci ?
Lucia ti s-a terminat we. mai da un semn si aici ..
we placut la toata lumea.
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
MamaElei spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Tocmai am primit pachet de la mama mea si mi-a trimis si niste migdale.
Arunca, arunca! Da' oare de unde le-a cumparat?
Lilia, in fiecare we Paula are program cu bunicii. Vin dimineata si o iau si seara mergem s-o luam. Ei au de curind o casa, cu o gradina mare, ieri au facut si pesocinitza. Am dus si casuta gonflabila, asa ca ieri seara cind au adus-o, nu vroia sa intre in casa...
Alina, pt panettone vreau sa iau drojdie-drojdie, cu toate ca nu am mai facut nimic cu ea, dar vreau sa incerc. Migdale, vreau de care gasesc, dar as vrea si intregi, pt decor, ca eu asa am vazut si mincat. Tare imi plac nuci, mai putin gretzkie...
Chiar asa, Lucia, mai zi si tu ceva!!!
Rodica si PAULA (02.09.04)
Lucia_B spune:
Buna fetelor
Am avut un we cam incarcat si acum imi revin, doarca revenindu-ma m-a apucat lenea .
Sa nu ginditi ca am lucrat, nu prin asta am in vedere incarcat, facut cumparaturi.
Cumparat un manej, 2, 3, 4 in care Laura nu vrea sa stea, se cere doar in brate, parca-i "little mankey"
Corina - insanatosire grabnica hulubasului tau .
Nati, Cornelia, Alina - super babutele voastre, ma faceti sa rosesc si sa scot poza cu babele melea.
Rodica - rosiile sunt foarte bune, n deosebe celea cu codite, parca-s de la soacra-mea din gradina, e mai rau cu castravetii, se mai nimeresc din cei care la gust is ca iarba [beh].
Acum stau si ma gindesc ce mincare sa fac pentru ziua de Paste. Am ochit poenita cu ciuperci, tre sa cumpar sa le marinez. si mai mult nu stiu nica, help-help ca sunt in pana cu ideile.
Aseara am mincat un grapefruit de cel mare, de un kg unul, cum credeti coarja lui merge la facut tsucate? Vreau sa pun tsucate si stafide in panetone, nuci sau migdale nu, ca o sa fie prea greu. Vreau sa fie simplu, mai mult ca cozonacul nostru.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Balbina spune:
Alina, multam de complimente pentru babe o sa le transmit.
Rodica, migdalele mele au venit din Grecia. Chiar nu se gasesc deloc in Chisinau? Ca in Bucuresti sint peste tot. Sau tu te referi la alea taiate feliute, pentru ornat? Ca ale mele sint intregi.
Lucia, nici sa nu te gindesti sa scoti babele tale din album! Cum asa, doar taman ele ne-au facut pofta si ne-au inspirat sa le facem pe ale noastre.
Coaja de grapefruit n-o fi prea amara pentru tzukate? Poate incerci sa faci doar putin, sa vezi cum iese.
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Si eu sint in pana de idei pentru masa de Pasti. Haideti sa scriem fiecare aici ce intentionam sa preparam, poate ne inspiram una de la alta.
In planurile mele incipiente intra urmatoarele:
Aperitive:
- salata "poiana cu ciuperci" - cum fara ea?
- briose sarate (dupa www.good-cook.ru/tort/tort_158.shtml" target="_blank">aceasta reteta)
- pasta de brinza de vaci cu unt si verdeturi, ornata cu ridichi rosii (am vazut ideea intr-o revista, unde pasta era asezata sub forma de peste, iar feliutele de ridichi reprezentau "solzii" pestelui - foarte frumos)
- salata de vinata cu maioneza si usturoi
- un platou cu mezeluri, cascaval, rosii si castraveti
La mincare calda n-am chiar nici o idee si se pare ca vom avea musafiri, va rog, salvati-ma cu vreo sugestie
La desert:
- tort Sacher
- prajitura din foi de napolitana cu crema de lapte condensat
- inghetata
Cozonac nu mai fac, poate cumpar unul (sau poate cumpara musafiri)
------------------
Numai bine,
Natalia
alinkav spune:
Buna fetelor!
Bine v-am regasit!
Va citesc mai mereu, dar sa scriu e cam greu, sa nu va suparati, dar sunt acum foarte ocupata si nu-mi arde de mai nimic!
Mai trec eu si alta data, dar acum sunt prinsa aici cu Alex, sa-i pregatesc una alta ptr maine de cresa. Vineri dimineata plecam la Ucraina, la deda lui Alex.
Am vazut ca sunteti toate foarte harnicute si va felicit!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
mamanati spune:
Buna fetelor,
Hai ca am aparut si eu. Toata saptamina am avut f mult de lucru, inclusiv ieri si receptii, ajungeam stoarsa acasa. Azi am fost ziua la aqua aerobica. Sorry nu stiu cine ma intreba daca e tot asa de scump ca aerobica. Nu, e 70 lei ora. Si cred ca o sa-mi iau abonament ca imi place si imi face bine.
Lucia, Lauras e o dulceata!!! Sa va traiasca.
Violeta, da cu cred ca s-a suparat cineva de faza cu babele. Ai fost originala. Mai glumim si noi. Apropo, Lilia, eu de fiecare data cind citesc ca scriti de babe (sens patiserie) il percep cuvintul asta mai intii cu alt sens si ma amuza fapta.
Si daca ati tot vorbit de kg, mie mii rusine sa zic ca am 69. Acum 2 ani aveam 53 (la 1,65 m) (deobicei cintaream 55-56 si ma simteam bine asa). Cei drept dupa nasterea din anul trecul mi-au mai ramas ceva kg in plus care n-am reusit sa la dau jos. Dar cu vointa mea o sa slabesc dupa ce vine bebe si alaptat.
Mey fetelor da eu chiar ma mir cum va mentineti voi slabute facind atitea bunatati si dulciuri?!
Eu mai citesc din urma si mai scriu. II dau drumul la msj asta si mai revin.
Nati23.