Imbunatatirea relatiei - metode

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Sfat va rog: ce faceti cand el nu are nici o problema in a adormi suparat sau in a va lasa sa adormiti suparate? Cand te saturi sa preiei initiativa impacarii si sfaresti of course adormind suparata?

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mie mi s-a intamplat de foooarte multe ori. Dar am gasit ac de cojocul lui: devin glaciara, realmente un iceberg - in acel moment el se panicheaza si ii trec fumurile Pe scurt, talcul povestii este ca i-am demonstrat ca pot fi independenta, libera si fericita fara el, ca exista si o viata in afara lui si daca ma impinge mult in directia aia s-ar putea sa nu-i placa rezultatul

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

uau, interesant, 3 metode diferite de "abordare" la aceeasi problema. Sincer, nu ma asteptam sa vina si punctul G, dar e util si el, tre' sa recunoastem . Cel mai mult mi-a placut abordarea Gabrielei , urmeaza la egalitate de puncte (in clasamentul personal) abordarea Elisei si a Stefany-ei iar punctul G, ori e pe ultimul loc, ori e de negasit, as usual .

Bebelushelor, dans!

PS Mai vreau sa citesc metode de imbunatatire a relatiei de cuplu, ca doar de-asta am venit pe topic si tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by impreuna

Roxana, prima solutie la care m-am gandit, daca as fi eu in situatia asta, ar fi probabil sa incerc sa-l conbing ca are intr-adevar o problema. Daca acest principiu l-am stabilit amandoi de la bun inceput si el il incalca cu buna stiinta, probabil i-as arata cum e sa incalci un alt principiu la care el ar tine mult.

Flavia, asta e deja incercata/fumata si combinata cu paragraful meu de mai sus...exista persoane care nu recunosc ca au o problema, oricat de bine te straduiesti sa le explici, sa le faci demonstratii chiar pe hartie...in fine...dracul nu e chiar asa de negru, ca in orice relatie exista suisuri si coborasuri, insa chiar eram curioasa cum abordati voi problemele astea, astfel incat asemenea situatii sa fie cat mai rare sau sa le evitam...ele din pacate erodeaza relatia, incet si sigur si e dezamagitor pentru niste oameni care s-au iubit ca nebunii la inceput si s-au respectat....parerea mea este ca din orice punct, oricat de dramatic pare, exista cale de intoarcere si rezolvare...parerea mea

Imi place topicul asta, daca fiecare spune din propria experienta cum a rezolvat situatiile tensionate, chiar putem invata...poate fi un topic excelent si util...

Roxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

- f importanta pt noi: evaluarea periodica a relatiei.
Incercam cat mai des sa stam sa ne evaluam relatia, sa vedem care sunt lucrurile care ne deranjeaza, care a r trebui schimbate, care sunt lucrurile care ne fac placere si ne multumesc.
Ne gandim (cu voce tare:) cum vedem casnicia noastra peste 5, 10, 20 de ani. Aceste "exercitii" ne ajuta mult sa identificam la timp problemele si sa ne indreptam in directia buna.
Ne place sa ne amintim si de inceputul relatiei noastre, sa incercam sa retraim momentele, e ceva unic. De fapt ne plac toate amintirile frumoase, incercam sa le pastram vii si acest lucru ne ajuta mult.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu incerc sa-i fac pe plac cit mai mult si atunci si el incearca sa faca acelasi lucru. ni se intimpla sa ajungem sa ne certam ca amindoi vrem sa spalam vasele in loc de invers, ca nu vrea nici unul sa le spele
La noi asa merge, nu stiu daca-i o chestie universala.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by impreuna

- f importanta pt noi: evaluarea periodica a relatiei.
Incercam cat mai des sa stam sa ne evaluam relatia, sa vedem care sunt lucrurile care ne deranjeaza, care a r trebui schimbate, care sunt lucrurile care ne fac placere si ne multumesc.
Ne gandim (cu voce tare:) cum vedem casnicia noastra peste 5, 10, 20 de ani. Aceste "exercitii" ne ajuta mult sa identificam la timp problemele si sa ne indreptam in directia buna.
Ne place sa ne amintim si de inceputul relatiei noastre, sa incercam sa retraim momentele, e ceva unic. De fapt ne plac toate amintirile frumoase, incercam sa le pastram vii si acest lucru ne ajuta mult.

Flavia (sotie si mamica fericita)

La 1 cuplu deja iritat ar merge ca focul ce spui tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Cred ca alt "ingredient" absolut necesar ca o relatie sa functioneze pe termen lung este spontaneitatea, ca antidot al monotoniei.

toti avem un oarece program...dar cred ca e important sa lasi "maretzele sarcini" balta din cand in cand si sa te duci sa un week-end la mare - sa dansezi toata noaptea si sa dormi pe plaja ziua (nici nu trebuie bani pt asta...e usor de aplicat )
Sau sa pleci la munte si sa faci un foc de tabara in 2.

Samd...

Altfel, ce rost are ca il iubesti, ca te iubeste, ca imbatriniti impreuna, daca va transformati in niste robotzei?

De ce mai ai nevoie de iubirea vietii alaturi, cind de fapt nu traiesti?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by stefany_p

sex...oricand, oriunde, oricum...

Mi-ai luat vorba din gura:)
As mai pune momentele rare de tacere cind te uiti fix unul la altul cu un zimbet timp pe mutra!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

GABIRUS, nu stiu de cite ori in viata am vazut asa un copil frumos!sa-ti traiasca!!!

pardon de offtopic, nu m-am putut abtine:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by She

quote:
Originally posted by stefany_p

sex...oricand, oriunde, oricum...

Mi-ai luat vorba din gura:)
As mai pune momentele rare de tacere cind te uiti fix unul la altul cu un zimbet timp pe mutra!!

si tot asa...

poate totusi vrei sa-i mai ceri cite un pahar de apa din cand in cand, asa ca ma gindesc... n-ar fi o idee buna sa le aiba si cu exprimarea articulata?

Elise

Mergi la inceput