Imbunatatirea relatiei - metode

Cred ca in orice relatie exista intotdeauna loc de mai bine (ma refer la relatiile dintre parteneri). Incepand de la relatii care se afla in impas, pana la cele care sunt cu adevarat fericite.
Exista multe sfaturi practice pe care le aflam din diferite parti, metode care ne ajuta sa ne imbunatatim mereu relatia, dar de multe ori tinem cont de ele cand le simtim pe propria piele.
Mereu imi face placere sa aflu lucruri noi atat pentru mine cat si pentru a-i putea ajuta pe altii. Inclusv mass-media e plina de tot felul de sfaturi, trucuri pentru a mentine cat mai vie o relatie de dragoste, cand partenerii vor sa cladeasca mereu o relatie cat mai frumoasa pe o baza solida.
Ar fi frumos sa vedem impreuna care sunt cele mai bune metode pe care le putem aplica in relatia noastra, poate unele deja le stim, de altele ne putem aminti pe parcurs, dar intotdeauna putem afla ceva nou sau ceva ce credem ca ni se potriveste.
Incep eu, desi stiu ca pe langa asta mai sunt multe de adaugat, ma voi gandi si eu si revin:
- in primul rand noi am stabilit inca de la inceput sa nu dormim niciodata seara suparati unul pe celalalt. Acest principiu ne-a ajutat de cele mai multe ori sa depasim conflictele si sa nu lasam sa se astearna "praful" peste ele
- ne facem timp sa iesim amandoi o data pe saptamana, sau cel putin la 2 saptamani
- incercam sa comunicam deschis despre orice (aici ar fi foarte multe de spus, voi reveni)
- ne prinde bine sa ne stabilim prioritatile in relatia noastra, in viata de familie
Flavia (sotie si mamica fericita)
Raspunsuri

Happiness_4_us spune:
- respectandu-l pe el ne respectam intai de toate pe noi;
- sa evitam situatiile stanjenitoare in prezenta altor persoane;
- intotdeauna daca avem ceva de lamurit sa o facem acasa, nu de fata cu ceilalti
Nana Motoc
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danaconnex/album?.dir=/7fa0

Elise spune:
- sa-i las spatiu (pentru mine asta a fost cel mai greu, pentru ca sint ultra posesiva). Omul mai si doarme, mai si mananca, se mai uita la televizor si in genere mai face si altceva decit sa stea cu mine in bratze.
- sa invete sa aiba incredere - dupa citeva relatii esuate datorita infidelitatii "inexplicabile" (de parca ar fi vreuna explicabila).
- ca nu trebuie neaparat ca unul dintre noi sa aiba dreptate
- ca nu conteaza care dintre noi e vinovat, daca am intrat intr-un rahat - ci solutiile de iesire. Doar sintem in aceeasi barca.
- ca nimeni nu domina pe nimeni intr-un cuplu
- ca nu trebuie sa avem secrete (aici mai lucram...)
- ca n-avem prioritate unul in fatza altuia (si aici mai lucram... sintem 2 pietre tari).
- niciodata nu ne ducem la culcare suparati - de obicei pentru ca nimeni nu cedeaza, stam si luptam in continuare.....
Daca imi mai amintesc, mai spun.....
Elise

roxana1974 spune:
Sfat va rog: ce faceti cand el nu are nici o problema in a adormi suparat sau in a va lasa sa adormiti suparate? Cand te saturi sa preiei initiativa impacarii si sfaresti of course adormind suparata?
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual

Guestus spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Sfat va rog: ce faceti cand el nu are nici o problema in a adormi suparat sau in a va lasa sa adormiti suparate? Cand te saturi sa preiei initiativa impacarii si sfaresti of course adormind suparata?
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual...
Cf statisticilor este o relatie terminata.

bogdan_ant spune:
1. respect pentru partener
2. nu lasa problemele cuplului sa se rezolve de la sine (asta nu se va intampla)
3. surprinde-ti partenerul cu ceva (surprizele placute fac viata mai frumoasa)
4. daca vrei ca partenerul sa faca ce vrei tu fa sa para ca acel lucru sa fie facut din initiativa lui
5. cel putin un compliment pe zi (oamenii sunt atat de rai incat ai nevoie de o vorba buna in fiecare zi)
sunt atatea lucruri de spus asa ca voi reveni

Elise spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
stand up and fight!
si nu-l lasa sa doarma....

Elise

impreuna spune:
- sa ne pastram simtul umorului
- sa facem lucruri noi, neasteptate, dragute
- sa ne facem cadouri fara vre-o ocazie speciala
- sa mentinem echilibrul rolurilor de soti si parinti
- sa invatam sa ne pese mai mult de celalalt
- sa nu asteptam niciodata de la partener sa tinda spre perfectiune, cu atat mai mult sa asteptam sa fie ceea ce noi nu putem fi
- cultivarea calitatilor (a aspectelor pozitive), sa incercam sa observam/dezvoltam mai mult calitatile, decat sa vanam defectele
- sa nu uitam sa facem complimente sincere
O metoda draguta oferita de un sot sotiei lui, a fost felul in care si-a folosit imaginatia pentru a-i scoate in evidenta (reaminti) calitatile ei: i-a scris cate o calitate pe un mic biletel (30) apoi le-a impaturat pe fiecare in parte si le-a pus intr-un flacon de medicamente, pe care a scris "cate una pe zi, timp de o luna".
Roxana, prima solutie la care m-am gandit, daca as fi eu in situatia asta, ar fi probabil sa incerc sa-l conbing ca are intr-adevar o problema. Daca acest principiu l-am stabilit amandoi de la bun inceput si el il incalca cu buna stiinta, probabil i-as arata cum e sa incalci un alt principiu la care el ar tine mult.
Flavia (sotie si mamica fericita)

Elise spune:
quote:
Originally posted by stefany_p
sex...oricand, oriunde, oricum...

si de restu' "who cares"- nu?
Elise