In Italia (12)
Raspunsuri - Pagina 3
enn spune:
Da, Cri, eu le pun direct īn cada. Pīna acum a fost okay.
Iar cu Barcelona ne-a apucat dorul de duca dupa ce-am citit romanul Umbra vīntului de Carlos Ruiz Zafon. Eu am mai fost īn 98 si citind cartea, mi-am amintit de multe locuri, iar sotul meu tot spunea ca vrea si el neaparat sa le vada. El a devorat de-a dreptul cartea, mie povestea mi s-a parut putin prea alambicata, dar reuseste sa capteze īntr-adevar atmosfera Barcelonei de dupa razboi. Īn rest, ai tu dreptate, vor mai fi sigur si alte ocazii de mers.
Īn rest, nu am vesti bune. Aici e frig si urīt si copilul a facut febra. Se īntīmpla mereu de sarbatori, ar trebui sa i le ascundem cumva.....
E.
crista-s spune:
Offfffff mai Enn... asa sunt astia micuti ( zic eu ca am si crescut multi copii pina acum .., dar ce stiu de la nepotelul meu care facea febra foarte usor - e drept ca tot asa repede ii si trecea ( dupa ce ii speria pe ai lui cite o noapte intreaga ... ). El facea febra ca era prea agitat.. alerga se zbenguia ..transpira si de aici tot necazul. Apoi eu sunt de dat exemplu la "asa..NU" .. ca am facut taote bolile copilariei : pojar , pojarel si alte nebunii + oreion ... 5-6 ani la rind pina le-am terminat pe toate si numai in vacanta de iarna adica fix de Craciun ... Frate-miu le facea in timpul scolii ( si avea super vacanta pe urma .. ) iar eu luam de la el si cum se apropia Craciunul era vremea mea .. Deci sarbatorile cred ca au magnet ...
Ce frumos cind citesti cite o carte sau vezi un film a carui actiune se petrece in locuri cunoscute ....
sa va zic si un banc ca tocmai l-am primit pe mail si eu si rid ca prostovana de una singura :
Medicul iese transpirat din sala de operatii. Se īntīlneste cu un alt
medic care īl īntreaba ce s-a īntīmplat. La care acesta raspunde:
- Am avut o operatie foarte grea. Pacientul, un politist, nu prezenta
activitate cerebrala. I-am deschis calota craniana si nu īmi venea sa cred
ochilor. Era goala. Doar un fir de atza. Timp de 4 ore, m-am
gīndit daca sa tai atza sau nu. Pīna la urma, am taiat-o. Si ce crezi ca
s-a īntīmplat?
- Ce s-a īntīmplat?
- I-au cazut urechile.
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
enn spune:
Ah, Cri, ai tu un dar sa binedispui pe toata lumea
La noi din pacate situatia s-a agravat, febra a crescut la 40,5, asa ca i-am mai dat o doza de Nurofen si sosetute īmbibate īn spirt, iar acum īl las sa doarma, īn speranta ca va fi mai bine. Daca nu, din nou la urgenta
E.
pet.cost2005 spune:
Ciao!
Fetelor, iata am gasit un pic de timp sa mai vorbesc si cu voi. Am fost ca si in coma saptamana asta ...dar imi revin zilele astea libere care ma asteapta.
enn - uffaaaaaaa ... cu febra asta! Am vazut pozele din Franta ... f. frumoase locurile si persoanele si mai ales burtica ta care incet-incet incepe sa se rotunjeasca!
Cat priveste felicitarile pt. alegerile din Italia, nici eu nu pot sa-ti multumesc pt. ca nu sunt de acord cu rezultatul lor. Ei, vezi, se spune pe-aici "il mondo e bello perchč e diverso". Asta este!
iri - pe unde esti? Unde ti-ai petrecut aceste zile de concediu de care spuneai? Un anticipo delle vacanze d'estate?
Cum, unde va petreceti Pastele (lor, nostru)? Noi sambata plecam la niste prieteni in Emilia Romagna, dar ne intoarcem duminica, numai asa, o vizita scurta. Iar de Pastele nostru ... inca nu am planificat nimic. Sa speram ca macar atunci va fi un timp mai frumos ca acum .... au anuntat urat.
Va pup si ma duc sa lenevesc pe canapea, la tv. Ciaooooo ...
Petro
crista-s spune:
'Neata !!
Enn imi pare rau de Morcoveata mic .. sper insa ca deja a trecut febra la ora asta .. Hai sa iti mai zic ceva noi cind eram mici tata ne facea frectie cu otet d'ala de vin ( sau cu spirt .. amindoua sunt bune). Asta ca sa stii alta data cu toate ca sper din inima sa nu mai faca febra ca tare e periculoasa . Deci ne frectiona bine cu spirt/otet din cap pina la picioare - de fapt ordinea era de la picioare spre cap - si apoi in pijama si bine inveliti cu mai multe paturi, chiar si caciula in cap si sosete in picioare ... dupa citeva ore mama ne schimba pijamaua ca transpiri rau ... si uite asa schimbam cite 2-3 pijamale pe noapte ( ca nu stiu de ce dar febra se facea mereu seara ... ). El zicea ca "iese raceala din corp" ...
Petro deci vii in zona mea de Paste ... unde ?? mai spre mare ?? in Emilia sau in Romagna ?? Distractie placuta !!!
La noi ieri a fost un soare si o vreme buna.. asa ca nu am rezistat tentatiei si am dat o tura prin oras ... am mincat o mega inghetata de la Gianni ( e cea mai buna inghetata de aici .. sau asa imi pare mie , lipsesc insa gusturile de fructe cum erau alea din Sicilia .. dar oricum e ok ). Iar la intoarcere eram lesinata , moarta de oboseala , rupta de picioare ...parca eram un elefant batrin ... abia ma tiram . Bologna e plina de turisti ... toti albi "ca brinza ".. blonzi si cu ochi albastrii /verzi.. inalti ca brazii si ei si ele ... si "despuietzi" ..numai in slapi si tricouri cu mineci scurte , blugi atirnati si ele in fuste cu volane de pinza ... americani majoritatea sau din taRI NORDICE .. pt ei era vara . Restul lumii- a se citi localnicii- era in puloveras si gecuta ..In plus invazie de turisti italieni majoritatea cu copii mici de mina ...
Eu de Pastele catolic ma gindeam sa fac pregatiri ( drob- din ficatei de pui insa , pasca )dar sa nu inrosesc oua , mai ales ca aici nu prea am vazut sa se obisnuiasca .. apoi la tv am descoperit ca traditia este ( italiencele nu o duc mai departe ). L-am intrebat pe Fabio si a zis ca bunica lui vopsea oua cind era el mic ( deci cum am banuit cu timpul a fost mai usor de cumparat unul de ciocolata .. ). Si il intreb ieri: "vrei sa iti vopsesc oua si de pastele tau sau numai de al meu ?? " si mi-am dat seama ce idiotenie am zis cind mi-a raspuns asa dragut " si acum si sapt viitoare ca e pastele nostru si unul si altul " ... asa ca eu miine fac oua colorate fierte in foi de ceapa rosie si ceai de fructe de padure ... sa vedem cum ies...
Iri mic tu muncesti si miine ?? Si ca sar de la una la alta .. ieri am vazut liliacul imbobocit. Deci e mai frig aici si nu s-a deschis inca... Si asta mai aproape de Bologna .. acolo e mai cald decit aici , e la cimpie .
Cristina
una.. alta...
crista-s spune:
Sanatate multa Morcoveata ... !! sa iti treaca febra ... pai acum faci tu pocinogul cind sa vina iepurasul cu outzul de cioco !!!
Cristina
una.. alta...
iriale spune:
Dragele mele... pe fuga, ca de obicei in ultima vreme...
Concediu vorba vine... ieri la inchisoare juma' de zi, azi la Tribunalul din Barcellona, alta juma' de zi... deh, daca am vrut sa ma fac "the interpreter"...
In cealalta juma' de zi (de ieri) am stat cu Ale la joaca, pana seara cand doar ploaia si tunetele ne-au gonit in casa, iar azi, desi afara era frumos, am ramas inauntru dupa-amiaza, caci l'amore della mia vita s-a trezit la ora 19.45, asa ca am renuntat sa mai iesim. Va dati insa seama ce program de voie vom avea in noaptea asta.
Pana acum 10 minute am calcat... si tot asa.
Sambata, duminica si luni, nimic servici, in teorie ar trebui sa mergem la Mongiove, la casuta de la mare, dar sa vedem si cum o fi vremea.
Si asa am raspuns si lui Petro si lui Cri Cri... hahaha, au inceput sa infloreasca mai toti pomii, explozii peste explozii, de culoare si parfum.
Iar lui Enn, am vazut pozele, ce aer de mamica fericita ai, complimente pentru familia ta, din suflet. Cat despre Diorissimo, parfum de lacramioare, trebuie sa stii ca a fost cel dintai parfum serios al meu, mi-l adusese tatal meu pe cand aveam vreo 17 ani de la Venezia. Sublim... si foarte potrivit acum , primavara.
Va doresc numai bine.
Iri, mami de Ale
Cand conduc masina, daca nu citesc ma ia somnul...
iriale spune:
Si pupice lui Morcoveata mic si frumos...
Si noapte buna tuturor!
Iri, mami de Ale
Cand conduc masina, daca nu citesc ma ia somnul...
crista-s spune:
Ragazzeeee ce faceti ?? cam pustiu pe aici se vede ca e vacanta .
Enn ce face Morcoveata mic ??
Iri tot cu puscariasii mama draga ?? atitia infractori romani sunt si pe la tine ??
Petro bintuie prin zona .. astept sa vad ce poze a facut ..
Doua fete cucuiete sunt la acasa .. bravo lor ..
Vio e cu picioarele in ligheanul cu apa rece si cu cartea in brate ..
Nico ne-a parasit de tot ...
Eu am muncit ca o nebuna azi dimineata insa am scapat de munca pt 3 zile de acum inainte ... Uraaaaaaa .. voi sta numai la televizor si ma voi indopa cu pasca .. ( btw am stricat cozonacul .. nu stiu cum am facut ca l-am scos di cuptor era crescut aproape dublu dar in mijloc unde era bunatate de nuca, cacao si stafide era coca cruda .. asa ca l-am taiat felii si l-am lasat in tava sa se "biscoteze" ... il voi inmuia in cafea .. ce pacat !!)
Sarbatori fericite !! Florii si Paste ...
ps. pina miercuri o sa trec mai rar pe aici ...
Cristina
una.. alta...