...Pentru cei din Au si NZ:Avem mare nev de AJUTOR

...Pentru cei din Au si NZ:Avem mare nev de AJUTOR | Autor: Boddhi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor

Suntem o familie tanara din Romania, formata din:

Calin-Alexandru Ciulavu (sotul) - 32ani,
Marta Martinas (sotia) - 35 ani si
Mihai Ciulavu (fiul nostru) - 5 ani.

Facem precizarea ca, in ciuda diferentei de nume suntem casatoriti legal de 6 ani,
lucru care poate fi demonstrat prin acte.

Eu ( sotul ) sunt aplicantul principal in dosarul de emigrare, deoarece
intrunesc cele mai multe din conditiile de baza pentru realizarea punctajului.
Am o vechime in munca de peste 6 ani, in prezent lucrez intr-o agentie de
publicitate in functia de art director - graphic designer - (in care am o vechime de 3 ani),
si ma incadrez in conditia de ultimele 12 din 18 luni lucrate.

Mai multe informatii despre noi, despre experienta profesionala a mea,
precum si exemplificarea acesteia intr-un portofoliu, puteti gasi la adresa
www.calin-ciulavu.com

In ceea ce priveste situatia studiilor, amandoi avem cate o diploma de designer
in urma terminarii a 4 ani la Facultatea de Design Industrial si Ambiental
din cadrul Universitatii Tehnologice Bucuresti (UNITEH) - universitate particulara.

Examenelul IELTS a fost sustinut in data de 9 iulie 2005 si promovat
cu urmatoarele rezultate:

Listening &nb sp; Reading Writing Speaking Overall Band
Marta 4.5 4.5 6.0 &nb sp; 5.0 5.0
Calin 6.0 5.5 6.0 6.0 6.0

In prezent, avem toate actele necesare intocmirii dosarului de emigrare
(diplome, certificate, foi matricole,etc. - in original si traduceri legalizate).

Mentionam ca si in momentul de fata suntem si in cautarea unui contract de munca ferm.

Pregatim aceasta plecare de mult timp (2 ani) si a am depus sute de CV-uri, cateva dintre ele avand remarca...: "...ne-a placut CV-ul, veniti nu va fi nici o problema sa va gasiti un job aici.."
Am citit sute, poate mii de postari ale oamenilor din Australia si Noua Zeelanda si nu imi imaginez ca cineva ne-ar astepta la aeroport cu job-ul in brate...

Problema mare e, ca fara job nu putem veni...
Cum avem toate actele gata si nu vrem sa ne uitam inapoi, dar sa venim toti trei odata, am gasit si banii necesari sa acoperim perioada de inceput, insa avem mare nevoie de job...
Sunt dispus sa lucrez si altceva, nu neaparat pe meseria mea, dar din pacate pentru toate celelalte tipuri de viza e nevoie de calificare speciala si experienta...pe care nu le am...

Meseria mea nu este in demand, desi sunt apreciat pe ceea ce fac, o poate demonstra si portofoliul de la site-ul mai sus mentionat.

Avem actele si am cam ajuns intr-o stare vecina cu diperarea... Tot timpul in care am pregatit actele n-am mai investit nimic in viata noastra din Romania decat gandul ca vrem sa plecam...

Stiu ca nimeni nu este obligat cu nimic nimanui, dar scriind acest mail o fac gandindu-ma ca poate se gaseste cineva care sa ne ajute...si cum cunoastem pe nimeni acolo si nu avem cum sa cerem ajutorul cuiva care nu exista...

Nu sunt un fanatic religios, insa mi-aduc aminte ca in Biblie se spune: "....cere si ti se va da..." si desi n-am avut intentia sa fac acest lucru,acum sunt nevoit.

Multumesc mult celor care si-au rapit din timpul lor sa citeasca acest mail ...

Toate cele bune tuturor.

Cu respect,

Boddhi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Calin, bafta si sa ajungeti acolo unde doriti!

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Draga Calin,nu te pot ajuta decat cu o parere: daca stai in Romania si vrei sa te angajezi in NZ sansele sint egale cu aproape 0...mai exact nimeni nu te angajeaza daca nu te vede...poate au mai existat cazuri de romani veniti direct cu job dar sint asa de rare incat eu zic sa nu le luam in considerare.Deci trebuie sa viiaici si sa incepi sa-ti cauti de lucru,asta e clar.Cat de repede sau greu iti gasesti job,asta depinde de la caz la caz.Daca esti dispus sa incerci munci mai necalificate pentru inceput,e relativ usor sa gasesti ceva de lucru...Daca vrei ceva in meseria ta dar la un nivel inferior,nu stiu cum e cotat jobul tau pe piata.De asemenea trebuie sa te interesezi daca va sint recunoscute diplomele aici,ce stiu este ca atunci cand noi am emigrat(4 ani) diplomele de la particulara nu erau recunoscute...Nu spui in mesaj pentru ce viza va calificati,de munca sau rezidenta,e foarte important.De asemenea nu stiu cu ielts-ul daca 6 este suficient,parca ultima data era 6.5,dar informatiile astea le gasesti pe site-ul guvernamental.Deci overall,daca te califici pentru viza(de munca) eu zic sa vi pentru inceput poate numai tu aici si sa incerci sa-ti gasesti de lucru,urmand ca familia sa te urmeze cand situatia se mai limpezeste.E greu dar nu e imposibil.Bafta multa.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Din pacate cam la fel si pt. Australia...Nota de IELTS nu e suficient de mare, eu stiu ca pt. diplome universitare nota e de 6.5 macar la aplicantul principal, daca celalalt nu o are, va trebui sa platiti inainte de a vi se acorda viza un nr. de 550 ore de lb. engleza (cam 1400 AUD era acum...8ani). Viza pt Oz nu depinde de contract de lucru, insa tu spui ca meseria nu e pe lista de meserii cautate. Ati incercat si pt. viza teritoriala (STNI parca?)? Acolo pass-mark-ul e mai jos, insa iarasi nu stiu cum se incadreaza meseria voastra...Ai incercat sa-ti faci echivalarea studiilor la board-ul de care apartine meseria ta? Nu stiu daca la urma-urmei conteaza daca facultatea urmata e de stat sau nu, cred ca ei se uita pe programa analitica cind fac echivalarea...Banuiesc ccc ca ati aplicat pt viza de independent skill, e cel mai greu de obtinut insa iti da si libertate totala de actiune, spre deosebire de cea teritoriala...Ai intrat pe site-ul oficial de imigrare? te incadrezi in conditiile de acolo-asta include si ex de limba si echivalarea studiilor? Daca da, go for it, daca nu, sfatul meu e sa te orientezi spre Canada, e mult mai usor sa obtii viza decit pt. Oz sau NZ...Oricum, bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boddhi spune:

quote:
Originally posted by dodo

Din pacate cam la fel si pt. Australia...Nota de IELTS nu e suficient de mare, eu stiu ca pt. diplome universitare nota e de 6.5 macar la aplicantul principal, daca celalalt nu o are, va trebui sa platiti inainte de a vi se acorda viza un nr. de 550 ore de lb. engleza (cam 1400 AUD era acum...8ani). Viza pt Oz nu depinde de contract de lucru, insa tu spui ca meseria nu e pe lista de meserii cautate. Ati incercat si pt. viza teritoriala (STNI parca?)? Acolo pass-mark-ul e mai jos, insa iarasi nu stiu cum se incadreaza meseria voastra...Ai incercat sa-ti faci echivalarea studiilor la board-ul de care apartine meseria ta? Nu stiu daca la urma-urmei conteaza daca facultatea urmata e de stat sau nu, cred ca ei se uita pe programa analitica cind fac echivalarea...Banuiesc ccc ca ati aplicat pt viza de independent skill, e cel mai greu de obtinut insa iti da si libertate totala de actiune, spre deosebire de cea teritoriala...Ai intrat pe site-ul oficial de imigrare? te incadrezi in conditiile de acolo-asta include si ex de limba si echivalarea studiilor? Daca da, go for it, daca nu, sfatul meu e sa te orientezi spre Canada, e mult mai usor sa obtii viza decit pt. Oz sau NZ...Oricum, bafta!

Salut Dodo,

Am cautat si la categoria vize SNTI, dar din pacate nu se incadreaza nici acolo, in nici un stat...Stim ca poolmark-ul de acolo este de 70 si ca ar fi mai usor...Dar nu sunt nici patiser, nici macelar, nici instalator, nici electrician, etc...
Spre Canada,in nici un caz, a fost o idee la inceput de tot,inainte de Au sau NZ, dar am hotarat clar ca nu intra in discutie...
In prezent am inceput o colaborare cu o firma romaneasca care are o filiala si in Australia si toate sperantele noastre se leaga de o eventuala "relocare"...Asteptam si unii si altii sa vedem cum va merge colaborarea...
Stiu ca la echivalare se ia in considerare foaia matricola si nu neaparat titlul de facultate particulara...
Oricum, iti multumesc pentru sfat si pentru incurajari.
Toate cele bune.

Cu prietenie,

Boddhi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mate

Draga Calin,nu te pot ajuta decat cu o parere: daca stai in Romania si vrei sa te angajezi in NZ sansele sint egale cu aproape 0...mai exact nimeni nu te angajeaza daca nu te vede...poate au mai existat cazuri de romani veniti direct cu job dar sint asa de rare incat eu zic sa nu le luam in considerare.Deci trebuie sa viiaici si sa incepi sa-ti cauti de lucru,asta e clar.Cat de repede sau greu iti gasesti job,asta depinde de la caz la caz.Daca esti dispus sa incerci munci mai necalificate pentru inceput,e relativ usor sa gasesti ceva de lucru...Daca vrei ceva in meseria ta dar la un nivel inferior,nu stiu cum e cotat jobul tau pe piata.De asemenea trebuie sa te interesezi daca va sint recunoscute diplomele aici,ce stiu este ca atunci cand noi am emigrat(4 ani) diplomele de la particulara nu erau recunoscute...Nu spui in mesaj pentru ce viza va calificati,de munca sau rezidenta,e foarte important.De asemenea nu stiu cu ielts-ul daca 6 este suficient,parca ultima data era 6.5,dar informatiile astea le gasesti pe site-ul guvernamental.Deci overall,daca te califici pentru viza(de munca) eu zic sa vi pentru inceput poate numai tu aici si sa incerci sa-ti gasesti de lucru,urmand ca familia sa te urmeze cand situatia se mai limpezeste.E greu dar nu e imposibil.Bafta multa.

Christinel
New Zealand
Osama

Draga Mate,

Multumesc pentru incurajari...Ce sa spun, sunt dispus sa lucrez oricum, nu sunt pretentios...Stiu cam tot ce mi-ai spus, dar cum speranta moare ultima, sper sa fac pana la urma parte din procentul de romani care nu se iau in considerare...Pentru ca asta mi-a mai ramas de facut...Imi raspundea cineva pe un alt forum ca putem alege SUA, unde meseria mea e apreciata si chiar as avea sanse reale de a primi job....Din pacate calculele noastre nu includ nici SUA si nici Canada, nici macar intre paranteze...Pur si simplu simtim ca nu ne-am putea adapta stilului lor de viata si energiei locului...Nu va speriati, nu fac parte din MISA, dar simt lucrurile si la un nivel mai subtil.

Multumim mult pentru ca v-ati facut timp sa ne raspundeti.

Apreciem foarte mult lucrul acesta pentru ca timpul liber al fiecaruia este pretios si nimeni nu este obligat nimanui cu nimic.

Toate cele bune si multa sanatate.

Cu prietenie,
Boddhi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Bafta!

si bine faci ca incerci sa eviti America de nord; nu stiu cum e in NZ, dar eu am fost in Sydney si mi-a placut foarte mult - e cu totul alta lume decit in US sau CA!

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nematics

Bafta!

si bine faci ca incerci sa eviti America de nord; nu stiu cum e in NZ, dar eu am fost in Sydney si mi-a placut foarte mult - e cu totul alta lume decit in US sau CA!

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Multumesc pentru sustinerea punctului de vedere...si pentru urari...Ce zici poate ne intalnim prin Sydney in cativa ani...sau Auckland?!!

Toate cele bune,
Boddhi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Despre ce firma zici? Adica obiectul activitatii? E cam greu sa vii prin detasare din RO, asta pt. ca vor prefera personal cu experienta locala, asta e un punct de referinta de prima clasa in orice job pe care-l ai in vizor aici...Nici Canada nu e de neglijat, de ce zici? Daca nu era frigul de acolo, noi demult am fi fost in Ca...Poti merge pe varianta asta, eventual dupa ce capeti experienta cu sistemul Commonwealth si poate va luati si cetatenia canadeza, mai faceti vreo scoala acolo, poti veni mult mai usor aici...Si cine spune ca sinteti prea "batrini" pt. scoala, iti voi spune ca cei mai multi studenti aici sint cei maturi, peste 30 de ani, care au hotarit sa faca altceva decit pina acum si s-au intors pe bancile scolii, ca pina la 30 au vrut "easy money" sa se distreze, dupa 30 vor sa faca ceva cu viata lor..
Trebuie sa va hotariti repede, timpul trece si punctele voastre scad din cauza virstei, nemaipunind la socoteala tensiunea ca poate se misca ceva, poate nu...Eu nu prea am incredere in seriozitatea firmelor romanesti...

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by dodo
[...Nici Canada nu e de neglijat, de ce zici? Daca nu era frigul de acolo, noi demult am fi fost in Ca...

...BRRR!...Asta este si unul din motivele noastre, pentru care Canada iese din calcule...Nu vrem sa murim inghetati..

In ceea ce priveste firma romaneasca, este una producatoare de software, foarte serioasa...Nu de asta imi fac griji, ci de altele...

Iti doresc o zi buna,

Boddhi.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mate

Christinel
New Zealand
Osama

Draga Mate,

Ai un pusti foarte simpatic.
Sa aveti parte de multa sanatate, liniste si cat mai multe clipe frumoase impreuna.
Cu prietenie,
Boddhi

Mergi la inceput