divort ...copil cui???

divort ...copil cui??? | Autor: adjadyn

Link direct la acest mesaj

in caz de divort un copil de 1 an jumate cui ar trebui sa revina???
cazul este urmatorul:
familie intretinuta in strainatate de parintii sotului(el a lucrat la o fabrica, a cuma inscris ca s tundent la o facultate, dar pe care nu o frecventeaza, deci nu face nimika)
sotia casnica,,,,in romania are un servici stabil, momentan in concediu pt ingrijirea coplilului.
situatia este urmatoarea:ea este amenintata ca in cazul divortului el o sa pastreze copilul fiindca ea nui poate oferi nimika in romania(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Copilul revine intotdeauna mamei ( cu exceptia daca mama are probleme cu alcool, droguri, violenta...). Amenintarile astea sint menite sa o faca pe femeie sa se razgindeasca! As sfatui-o sa consulte un avocat specializat in divorturi.

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

multumesc pentru raspuns:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Sora mea trece prin aceleasi amenintari, numai ca situatia e invers. Ea e plecata cu serviciu stabil in strainatate si trimite bani acasa sotului, care sta in Ro si lucreaza cu ziua pe te miri unde. Fetita sta la mama noastra si, cand si cand, si la el.

Sora mea vrea sa divorteze caci el este foarte gelos si efectiv nu se mai inteleg.

El zice ca nu o sa o lase sa ia fata cu ea...

Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)

Pozele noastre

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Din cate stiu eu, daca o instanta incredinteaza definitiv copilul mamei, nu mai e nevoie de permisiunea tatalui ca sa scoata copilul din tara. Dar s-ar putea sa ma insel.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by Witchie

Din cate stiu eu, daca o instanta incredinteaza definitiv copilul mamei, nu mai e nevoie de permisiunea tatalui ca sa scoata copilul din tara. Dar s-ar putea sa ma insel.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii

Conform Lg 248/2005, daca unul din parinti face dovada ca minorul ii este increditat lui, poate iesi din tara fara a mai avea nevoie de acordul celuilalt parinte.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

2+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Vai, Tumpi, merci! Acum vad! Super! Merci mult!

Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)

Pozele noastre

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

astea sunt doar vorbe.
incredintarea se face in interesul minorului. in cazul in care ambii parinti solicita incredintarea vor veni cu dovezi in fata instantei pt. a-si sustine situatia materiala, precum si orice alte elemente care pot determina ca hotararea instantei sa se ia in favoarea unuia dinte ei.
oricum depinde de la caz la caz. e numai hotararea Judecatoriei.

succes!

Mergi la inceput