analize pt. trimestrul 3
Raspunsuri - Pagina 2
dana d spune:
Mi-a spus doctora ca colesterolul e influentat de sarcina, dar nu e fals, atata e cat indica analiza si e foarte mare, 378 la mine in loc de 220 maxima normala. E adevarat ca am mancat multe grasimi, unt cu paine, smantana, carne de porc, si dulciuri (bine ca nu mi-a iesit si glicemia mare). Iar cu anemia cred ca e explicabil dar nu normal. Adevarul e ca ma si simt anemica, moale, fara vlaga, obosesc repede si mai am si ameteli, desi am luat fier. Pana la nastere nici o sansa sa se rezolve anemia.
Silviuta, cere sa faci analize, sunt foarte importante acum, sa vezi diferente fata de cele de la inceputul sarcinii...
Sanatate multa, Dana.
Kehleyr spune:
Silviutza, uite eu sunt in sapt 27 si am trimiterea de la medic in fata... Zice asa:
- hemograma
- glicemie
- uree
- creatinina
- acid uric
- transaminaze
- trigliceride
- coagulograma
- ex urina
Toxoplasmoza se face la inceputul sarcinii din cate stiu eu. Daca bei lapte de vaca de la tara, mananci branze stil Camembert (ceea ce nu e recomandabil in timpul sarcinii) sau ai in general contact cu produse alimentare direct din curte, este bine sa mai faci si alte analize de genul asta; categoria se numeste "zoonoze" si include listerioza si nu mai stiu care altele. Determina prezenta diverselor bacterii in sange.
In primul trimestru eu am facut si secretie vaginala, acum nu mi-a mai cerut-o, plus obligatoriu Rh-ul.
Deoarece sotul meu are grupa de sange A iar eu am 0, desi avem acelasi Rh, mai trebuie sa fac si ceva care se numeste 'Anti-corpi A'; bebe probabil ca are grupa lui tati si analiza determina daca nu am dezvoltat anticorpi contra sangelui ei. Nu cred ca astea se fac in general, cred ca medicul meu e excesiv de prevazator :).
Kehleyr spune:
In trimestrul I le-am facut la Medsana si acum o sa ma duc tot acolo. Asa m-a trimis medicul. Ai grija ca e mare aglomeratie... eu am facut greseala sa nu imi fac programare si am asteptat 1 ora
Au nume pompoase dar de fapt sunt de urina si de sange Ai grija ca la Medsana nu te primeste cu recipientul de pipi de acasa, ca vor de-al lor steril... Asa ca eu in trimsetrul I a trebuit sa stau de doua ori la coada, o data ca sa iau eprubeta si o data ca sa o dau in ziua urmatoare... Chiar vreau sa intreb acum cum pot face ca sa evit doua drumuri...
gianina spune:
Merci!! si bafta sa-ti iasa toate bune.
Maine ma duc si eu sa fac o parte din ele la policlinica Dorobanti (acolo mi-a dat trimitere medicul de familie )
gianina
tigresa spune:
Eu cred ca am facut la analize in timpul sarcinii, cat nu am facut in toti anii la un loc.
In primul rand, cred ca am facut mai mult de 10 uroculturi, ptr. ca in trim.I mi-a iesit infectie cu streptococul B, care apoi nu a mai aparut de nici o culoare, desi nu am luat nici un antibiotic. Aveti grija ca acest streptococ e f. periculos in sarcina, eu tot stau cu gandul la el.
Plus analize la sange: cele uzuale si in plus toxoplasmoza, chlamydia, listeria, hepatita B+C, hiv, coagulare...si nici eu nu mai stiu cate. Ultimele analize de sange le-am facut in sapt. 23 si au fost cele obisnuite.
Eu tot la Medsana fac analizele, si ca sa nu ma plimb de mai multe ori ptr. recipientele de urocultura/sumar de urina, am grija ca de fiecare data cand ma duc ptr. o analiza, sa cer si un recipient, astfel incat sa am mereu in casa la nevoie. Numai ca cele ptr. urocultura e bine sa fie din acelea invelite si intr-o punga de plastic, sa nu intre praful.