masa de Paste

masa de Paste | Autor: julya

Link direct la acest mesaj

cred ca ar fi interesant si poate imi dati si mie idei...
pe langa traditionalele oua rosii si pasca cu ce mai completati masa de Paste? presupun ca nu lipseste nici fripturica de miel...dar altceva?




Iulia si puiutul Adrian (02.10.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu fiind din Maramures (in prezent bistriteanca), la noi e esentiala sunca afumata fiarta. Dar nu cumparata din magazin ci facuta din porcul propriu. Piciorul din spate de la porc bine afumat (vai ficatul meu!) se fierbe atatea ore cate kg are si la sfarsit se toarna vin alb. Dupa ce se raceste se taie felii. E delicioasa.
Masa de Paste mai contine miel umplut, pasca dar nu cu branza ci din aluat de cozonac cu modelase (impletituri) pe de asupra.
Apoi nu lipsesc ridichile de luna si usturoiul verde.
Din carnati, tot din porcul propriu, fac rulade de carne de porc cu carnati (in cuptor).
Hrean ras cu smantana ca nu lipseste de la nici o masa de Paste din Maramuresu istoric.
Binenteles ouale rosii.
Cozonaci cu mac si nuca.
Vin rosu.

Abia astept Pastele!


Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Si tot felul de bunatati cum ar fi: salata beuf, oua umplute, rulada de carne, cozonacel, mmmmm si multe altele punea mama pe masa cand eram acasa.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Drob, bors de miel, sarmalute in foi de vita ( eventual cu carne de miel .. )...


Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

la noi de pasti gasesti pe masa oua in multe culori, predominant rosu,cozonac si pasca cu branza dulce de vaci, drob de miel, ciorba de miel cu multe verdeturi in care se pune si burta mielului, friptura de miel cu hrean ras si pregatit cu sare si otet si saramura de scrumbie de Dunare cu mamaliguta.
cam atit...\nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

quote:
Originally posted by april

Eu fiind din Maramures (in prezent bistriteanca), la noi e esentiala sunca afumata fiarta. Dar nu cumparata din magazin ci facuta din porcul propriu. Piciorul din spate de la porc bine afumat (vai ficatul meu!) se fierbe atatea ore cate kg are si la sfarsit se toarna vin alb. Dupa ce se raceste se taie felii. E delicioasa.
Masa de Paste mai contine miel umplut, pasca dar nu cu branza ci din aluat de cozonac cu modelase (impletituri) pe de asupra.
Apoi nu lipsesc ridichile de luna si usturoiul verde.
Din carnati, tot din porcul propriu, fac rulade de carne de porc cu carnati (in cuptor).
Hrean ras cu smantana ca nu lipseste de la nici o masa de Paste din Maramuresu istoric.
Binenteles ouale rosii.
Cozonaci cu mac si nuca.
Vin rosu.

Abia astept Pastele!


Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln



Mai April, de pe unde din Maramuresu´ istoric esti? Ca si eu tot de acele feluri de mancare enumerate de tine imi aduc aminte si ce as mai papa si eu sunca de aceea.Eu m-am gandit sa fac sos de hrean fiert cu smantana (de asta stii?) la friptura de miel. Ca de asta o sa fac sigur.Noi sarbatorim Pastele saptamana viitoare, pe cel catolic.Pt ca m-a surprins soacra cumparand pulpa de miel, acum si sarcina de a face friptura imi revine mie (cica facem jumi/juma si papam la ei, dar se pare ca eu o sa ajung pe la 75%).Tare ma bate gandul sa fac ciorbica de miel cu multe verdeturi si cu leustean in primul rand, dar acum ramane de vazut unde mai gasesc eu carne de miel pt ciorba (ca nu e peste tot si e si una din carnurile cele mai scumpe, pe deasupra).De asta nu-i mai pomenesc soacrei, ci o fac pt burticile noastre ca altfel o sa trebuiasca sa umplu portbagajul de mancare.
Pasca nu o sa fac anul asta ca n-am chef de complicatii si o sa o inlocuiesc cu briosa frantuzeasca la micul dejun (e dementiala si seamana aluatul cu cel de cozonac pufos si aromat.Asta de am ochit-o eu in magazin are si impletituri, deci e tocmai buna pt a substitui pasca si e doar vreo 2 euro si ceva).
Oua rosii o sa fac sigur, mi-am luat deja prostioare cu iepurasi de lipit pe ele pt Alma. Rosii le fac, cu coji de ceapa.
Sunculita cred ca iau o bucatica de la piata, de forma (nu e ca originalul pomenit de tine, dar se aseamana destul de mult la gust).
Si o sa fac un tort cu capsuni, ceva racoritor, fara prea multe calorii, probabil cu crema de iaurt si cu gelatina rosie.
Cam atat deocamdata.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

de prin sighet, danyceiti spune ceva zona?
aici unde sunt acum, la nici 200 km sunt obiceiuri total diferite, dar nu ma las, eu fac ca la mama acasa si toata lumea e super multumita.
mi s-a facut o pofta....... in zi de post....
dar la ce gurmanda sunt.....


Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

quote:
Originally posted by april

de prin sighet, danyceiti spune ceva zona?
aici unde sunt acum, la nici 200 km sunt obiceiuri total diferite, dar nu ma las, eu fac ca la mama acasa si toata lumea e super multumita.
mi s-a facut o pofta....... in zi de post....
dar la ce gurmanda sunt.....


Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln



si eu-s tot de-acolo.Si nici eu nu ma las de tot (ceea ce o sa pregatesc eu va fi dupa cum am papat acasa la mama, atata ca nu o sa mai fac atatea feluri si nici in cantitate mare ca nu o sa fie cine sa le pape).

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

uite cum ne gasim, si eu tot caut morosence la topicul Maramuresu' de la Prieteni dintotdeauna ....dau de tine aici

Dar nu avem cum sa ne stim, ca eu sunt mai "tinerica" decat tine cu 10 ani

Un Paste frumos.
Uite cum nu ne uitam traditiile.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mai April, mai,dar tu n-ai decat 17 anisori?

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

ce pofta mi-ati facut cu sunca asta "maramureseneasca"

si ciorba de miel cu multe verdeturi...cum o faceti?



Iulia si puiutul Adrian (02.10.2004)

Mergi la inceput